Follow:
Het leven met baby, Slapen, Stijl, Vakantie

Favoriet zomerslaapzakje: top drie

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Slapen in de heetste zomer ooit (again), onze favoriet: het zomerslaapzakje

De zomer is begonnen en I LOVE IT! Zomerslaapzakjes daarentegen: best moeilijk. Vorig jaar schreef ik een zelfde soort blog (slapen in de heetste zomer ooit). Een van die slaapzakken is onveranderd gebleven. Maar ik heb ook twee nieuwe toppers voor je dus ik deel ze graag.

Zomerslaapzakje nummer één: Mies en Co slaapzak

Dit zomerslaapzakje is de duurste van de drie maar ook echt de fijnste. Hij heeft het dunne stretch stofje maar ook nog een dubbele rits. Dat betekend: makkelijk verschonen als je nog een kleintje hebt. Nouja, een grote moet je ook verschonen natuurlijk dus eigenlijk altijd handig. Hij zit mooi aangesloten en heeft genoeg trappelruimte. De slaapzak is bruikbaar vanaf acht tot 24 maanden. Je kunt het iets verstellen door de armsgaten smaller te maken met een klein drukknoopje. Wij hebben de Forever Flower slaapzak maar ik ben ook enorm fan van de Cloud Dancers slaapzak. Van beide stofjes hebben we ook het hoeslaken trouwens. Lichte (zeg maar gerust BIG) crush op alles van Mies en Co.

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zomerslaapzakje nummer twee: Lodger Hopper sleeveless hydrofiele slaapzak

Zomerslaapzakje - MamalotjeLodger stond vorig jaar ook tussen mijn tips want dit is de allerdunste slaapzak die ik ooit kon vinden en hij blijft die titel behouden. Voor die echt warme nachten staat deze topper vooraan. Ook dit zomerslaapzakje valt mooi smal dus je kunt gerust een maatje groter kopen, dan heb je er langer plezier van. Fiep had vorig jaar al de maat die ze nu weer heeft. De rits is enkel en hij heeft verder geen bijzonderheden, maar dat is ook niet nodig. De kleurtjes zijn ook erg mooi! Wij hebben de beige/okerachtige kleur voor Fiep, en het donkerroze zomerslaapzakje van vorig jaar.

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zomerslaapzakje nummer drie: Meyco hydrofiel slaapzak

Het laatste zomerslaapzakje waar velen van jullie al bekend mee waren is het zomerslaapzakje van Meyco. Ik kreeg de tip door van wat andere mama’s die er fijne ervaringen mee hebben gehad. Het verschil tussen deze slaapzak en de twee hierboven is de dikte. De Mies en Co is gemaakt van een laagje stretchkatoen en de Lodger slaapzak van een dunne hydrofielstof. De Meyco slaapzak is dubbellaags dus net een tikkeltje warmer. Erg fijn om in huis te hebben voor de net wat frissere nachten.

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Kleine verslaving

Ik weet niet waarom maar ik heb oprecht een kleine verslaving aan slaapzakken en mooi beddengoed. Ook voor onszelf struin ik ALTIJD langs de beddengoedafdeling in de ikea of waar dan ook. Maar heel serieus: twee dunne zomerslaapzakjes is echt geen overbodige luxe vind ik. Die aapjes liggen er toch zo’n veertien uur per dag in hè?

Nachtlampje

Zomerslaapzakje - Mamalotje

Zoals je ziet leest Fiep (erg vrolijk) haar walvissen nog even wat voor uit een paardenboekje. Leek haar zo toepasselijk. Hoe leuk zijn deze nachtlampjes van Flow. De kleintjes zijn met een minuutje weer uit en de twee grote gaan na vijftien minuten vanzelf uit (en veranderen van kleur als je erop tikt). Als we het dan toch over slapen hebben en stijl: ik moest ze even benoemen. Dit is de kleine versie en dit is de medium versie. De vier mini walvisjes vind je hier.

In dit artikel staan affiliatelinkjes en gekregen artikelen. 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply M A M A L O T J E - Tien zomeroutfits voor meisjes - M A M A L O T J E

    […] komen we er wel! 🙂 Wil je graag meer van dit inspiratie? Zomerslaapzak inspiratie vindt je hier, een inpaklijst voor op vakantie inclusief kledingtips vindt je hier. Veel […]

    22 juli 2019 at 19:01
  • Leave a Reply