Follow:
Het leven met baby, Vakantie

Kindvriendelijke campings in Nederland

Kindvriendelijke campings - Mamalotje

Kindvriendelijke campings

Op instagram vroeg ik om wijze raad: kindvriendelijke campings in Nederland. Het liefst in Nederland, België of Frankrijk. Een beetje zuidelijk is oké, al heb ik nog niet zo’n zin in een mega lange reis. Mijn criteria: water, waar je in kan zwemmen, het liefst natuurlijk. Als het kan: een fikkie stoken. Rustige campings, maar wel een beetje normaal (lees: ik wil niet om tien uur al een boze blik van mijn mega rustige buurman die alles om zeven uur al op bed had dat mijn kind nog rondstruint of dat ik te hard lach om mijn eigen grappen). We willen namelijk ook nog weg met vrienden en die hebben verder geen kinderen dus die zijn dat ook niet gewend. Ze zijn verder wel normaal maar er wordt ‘savonds wel wijn gedronken. En terecht. Wijn en kaas: dat is de definitie van een goede avond.

Kindvriendelijke campings - Mamalotje

Lekker met water spelen

Mijn tips: Natuurkampeerterreinen

Ik heb zelf natuurlijk ook tips dus die ga ik met je delen. Wij zijn zelf lid van Natuurkampeerterreinen. Dan krijg je ieder jaar het Groene boekje thuis gestuurd met alle campings in Nederland (en tegenwoordig ook een paar in België en Frankrijk) die daarbij zijn aangesloten. Die campings staan veelal middenin de natuur en hebben daar ook respect voor. Geen vaste plekken, lekker veel bomen en bosjes, een tof open veld met een kampvuurplek: normaalste zaak van de wereld. Het is soms wel even zoeken naar de ietwat ‘luxere’ campings want hier staan ook echt diehard campings op. Geen warmwater douche, geen electra en geen koelkast of vriezer voor je koelelementen. Écht kamperen noemen we dat. Ikzelf hou dan toch van heel iets meer luxe. Zie mezelf nog niet een gat in de grond graven om mijn kaas koel te kunnen bewaren.

Drie natuurkampeerterreinen waar wij zijn geweest (en die ons goed bevielen) zijn:

 1. De Mig (Kraggenburg)
 2. Het Veerse Gat (Veere)
 3. Lheederzand (Dwingeloo)
Kindvriendelijke campings - Mamalotje

Op Netl

Vijf kindvriendelijke campings in Nederland

1. Netl: De wildste tuin (Kraggenburg)

Wij zijn al vier keer op de camping Netl geweest. Dit is een plek waar je kunt kamperen, zwemmen, eten, spelen en sporten. Het is een groot aangelegd natuurterrein middenin de polder. Je verwacht het niet, tenminste, ik niet. Op het natuurkampeerterrein van Netl (De Mig, zoals hierboven genoemd) is het heerlijk rustig en je loopt zo door de bamboebossen het strandje op. Maar we stonden dit jaar ook aan de andere kant van de camping in een klein mini huisje en dat was mega gezellig. Er is een restaurant waar je lekker (en goed betaalbaar) kunt eten om vervolgens weer door de bamboebossen in je ultieme campingkloffie neer te ploffen voor je tent. In deze blog zie je foto’s van Netl, van vorig jaar.

Kindvriendelijke camping:

Er is genoeg te doen. Lekker spelen bij het water of op het strand, struinen door de wilde tuin. Er is een modderglijbaan. Er zijn babybadjes, verder is het sanitair simpel en schoon.

Op mijn verlanglijstje

De volgende campings zijn jullie tips. Ik heb ze allemaal bekeken (wil je meer tips check dan even de reacties onder deze post) en deze leken mij top, ze staan bovenaan ons lijstje om eens te bezoeken.

Kindvriendelijke campings - Mamalotje

Wij kamperen ook graag met vrienden, foto van afgelopen meivakantie

2. Buitenland (Nieuw Amsterdam)

Er staat op de site dat er geen vaste plekken zijn. Klinkt al heel fijn he? Er is een vuurplek en je kunt vuurschalen huren. Op zaterdag is er vaak livemuziek op het podium. Er is een zwemmeertje met zandstrand (heerlijk!). Oh en gratis warme douche. Klinkt als een fijne plek. Misschien gaan we deze zomer al wel kamperen hier. Het basistarief in het hoogseizoen is 23 euro per nacht.

Kindvriendelijke camping:

Er zijn wisselende activiteiten voor alle leeftijden, er is een zwemmeertje. Verder zag ik geen heel specifieke informatie maar het ziet eruit als een plek waar je heel fijn terecht kan met je kids 🙂

3. Lolotte (Neede)

De naam is natuurlijk helemaal goed: Lo-Lotte ;), maar wat me helemaal aanspreekt is de filosofie van deze camping. Je hebt verschillende velden met onderandere een indeling per leeftijd van je kinderen (iedereen ongeveer in eenzelfde ritme idee) maar ook een veld voor ouders die alleen met hun kind(eren) kamperen. Zo is het helemaal normaal dat je even een oogje in het zeil houdt als je buurvrouw even lekker een kwartier naar de wc gaat (met telefoon, om gewoon even ALLEEN te zijn). Het weekend van Kiind was hier ook en dat schijnt ook fantastisch te zijn. Ik heb wel vertrouwen in hen dus dit is vast een toffe plek. Het basistarief is 25 euro per nacht in het hoogseizoen.

Kindvriendelijke camping:

Er is de keuze om op open velden te staan met kinderen in dezelfde leeftijden. Dit zorg voor veel vriendjes en vriendinnetjes en enigzins een zelfde ritme. Een modderspeelplaats, Jeu de Boules en een speeltoestellen. Grote picknicktafels om samen aan te eten. En dus ‘eenoudervelden’. Geniaal bedacht!

4. Camping de Roos (Ommen)

Kamperen hoeft niet persé ver weg he. Ommen klinkt niet voor mij niet als een plek waar ik mijn zomer vier maar Zuid Frankrijk is ook weer zo ver weg (en heet). Camping de Roos ziet er echt fantastisch uit en ligt aan De Vecht (een rivier). Op de foto’s zie je veel natuur, plek om te spelen en te zwemmen, een echt fijne camping. Het basistarief is 23 euro per nacht in het hoogseizoen.

Kindvriendelijke camping:

Er is een kinderbadje en een peuterdouche. Ook zijn er speeltuintjes en een kinderbadje met strandje. Het is een autovrijecamping.

5. Bij Ons (Groesbeek)

Ook de camping Bij Ons in Groesbeek heeft een fijne site met mooie foto’s. Langs de camping stroomt een gezellig beekje.  Ik krijg gelijk zin om hier eens te komen kamperen. Er staan ook huurtenten (niet van die saaie ingerichte maar van die mooie). Het basistarief is 23,50 euro per nacht.

Kindvriendelijke camping:

Een waterbeekje langs de camping waar je kids uren kunnen spelen. Her en der hangen schommels en hangmatten waar je in kunt chillen. Er zijn twee grote familiedouches. Daarnaast is er nog een speeltuintje en een groot (voetbal)veld.

Kindvriendelijke campings - Mamalotje

Deze foto is van vorig jaar, kamperen met baby Fiep.

Heb jij nog fantastische tips met Nederlandse kindvriendelijke campings? Vorig jaar schreef ik ook over kamperen met een baby en daarna nog over een romantisch huisje in de Ardennen. En dan last but not least: wat neem je mee op vakantie. Een compleet overzicht van wat ik allemaal meesleep 🙂

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Sanne

  Ooh je vergeet camping de blauwe haan! Of natuurkampeerterrein de groene hen (beide zelfde locatie/eigenaar).
  Zo’n heerlijk plekje in Drenthe voor grote mensen en kinderen

  6 juli 2019 at 21:12
 • Leave a Reply