Follow:
De kraamtijd, Het leven met baby, Kadotips, Zwangerschap

De ultieme babyuitzetlijst

De ultieme babyuitzetlijst

Een vriendin vroeg mij: zou je het nu anders doen, als je weer zwanger zou zijn? De ultieme babyuitzetlijst, daar ging het om met name. En ja, ik zou het heel anders doen. En als er íets is wat ik leuk vind is het wel ‘babyspullen uitzoeken’. Dus ondanks dat ik niet zwanger ben (edit: ik schreef deze blog niet zwanger, maar inmiddels ben ik 13 weken in verwachting!) heb ik wel enorme ideeën en wensen voor een volgende baby. Ik ga ze met jullie delen. Mijn ultieme wishlist voor een baby. Ik ga dus even geen rekening houden met geld of budgettips want dromen mag zonder limiet toch?;)

 • Sollybaby wrap

Op de ultieme babyuitzetlijst móet een draagdoek. Voor die eerste weken (maanden) is een wrap van bamboe echt het allerfijnst. Je baby lekker ingepakt tegen je aan als een klein lief koalaatje. Die eerste weken wil je baby hoogstwaarschijnlijk toch niet in z’n eigen bedje (die van mij in ieder geval niet) en dragen is ontzettend goed voor de hechting.
Omdat Sollybaby uit Amerika komt en geen Europese retailers heeft kost het best wat aan invoerkosten om ze te laten komen over de zee. Om die reden (en omdat het ook prima is om tweedehands aan te schaffen) heb ik een zoekalert uitstaan op martkplaats met ‘sollybaby’. Laat die wrap maar komen! Ik ben speciaal verliefd op de Camelkleur en de Flaxkleur, maar de Cottage Rose is ook zo mooi! Oke, even eerlijk? Ik heb die camel wrap al in bezit inmiddels. Een dealtje op marktplaats. YES! En dat is ook gelijk mijn tip: marktplaaaats. Want de verzendkosten zijn erg duur!

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 

 • De zeitgeist draagzak van Artipoppe

Oke, als er iets is wat ik echt TE GRAAG wil dan is het wel deze draagzak. De zwanendraagzak (Monogamy) van Artipoppe. Vrij duur wel, Derko viel van z’n stoel. Maar iedereen zegt me dat ze wel écht heel fijn dragen. En als je moet kiezen tussen een kinderwagen en een draagzak: laat deze dan maar komen. Past echt perfect op de ultieme babyuitzetlijst. Dus ik geloof dat natuurlijk direct. Maar oh.. ik zwijmel weg. En we hebben nog geen draagzak dus kom maar door!

Mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Cosleeper

Als er íets nodig is met een baby is het wel een co-sleeper. Ik schreef een blog over het maken van een co-sleeper met het goedkope ikealedikantje. Een vet fijne tip dus, bij deze. Mijn baby sliep zeker de eerste weken liever óp me dan in haar wiegje. Zo heb je met de co-sleeper nog wat extra bergruimte voor alle babyspullen zoals luiers, thermometers en spuugdoekjes ;). En dan, laaaaaater, wanneer iedereen wat groter is , kan er ook echt een kind in de cosleeper en heb je weer wat ruimte. Bij Fiep hadden we een wiegje wat direct aan het bed stond, maar ik kreeg lamme armen van die uren dat je nog even een aaitje, een hand of een speentje moest blijven geven. Die cosleeper is gewoon een verlengstuk van je bed, geen gehannes met armen over hekjes meer.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Mocht je nou niet zo’n do-it-yourselfer zijn (ben ik ook niet trouwens, echt íedereen kan dit) dan heb je ook perfecte co-sleepers die je kunt kopen, of zelfs huren! Bednest verleent deze service.

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Strikmutsje voor buiten

Deze leukerd van Disana in het grijs bijvoorbeeld, of een wolfleece mutsje van Engel in de kleur saffraan. Strikmutsjes zijn én mega schattig én mega handig en goed voor het kleine hoofdje. Mutsjes houden overmatige prikkels een beetje buiten en houden de kleine hoofdjes warm. De beauty van Hvid is een beetje een middenweg, lekker voor binnen én buiten. Kijk deze mooie variant in het grijs bijvoorbeeld! Of deze in de kleur ‘Otter’.

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Wolzijden strikmutsje voor binnen

Deze leuke witte van Joha met kant voor een meisje en deze witte van Cosilana voor een jongen? Who cares, ik wil ze allemaal 🙂 Deze walnootkleur van Engel is ook prachtig voor beiden.

engel-wol-zijde-mutsje-bonnet

 • Rompertjes van wol(zijde)

Ik kan niet kiezen en dat hoeft gelukkig ook niet. Een baby heeft iets meer dan één romper nodig dus dit komt goed uit. De wolzijde romper met lange mouw de maroonkleur bijvoorbeeld. Met korte mouw zijn ze natuurlijk net zo fijn, in de sesamkleur of  sesam met lange moùwtjes. Waarom wol voor een baby? Wol reguleert warmte. Het houdt kleine baby’s warm, het is koel in de warmte. Daarnaast is het zo zacht dat je echt niets anders meer wenst voor het pasgeboren huidje, het is zó fijn!

 • Een lievelingsknuffel

Toen ik deze knuffels voor het eerst zag wist ik al: die wil ik voor een volgend kindje. Dat is inmiddels twee jaar geleden en ik ben nog steeds fan. Dat komt omdat ik weet hoe zacht ze zijn, doordat ik twee speendoekjes heb van Hvid voor Fiep. Een Hvid Teddy Tokki. Wishlist!

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Speendoekje

Fiep heeft altijd een speentje gehad en een volgende baby krijgt die daarom ook. Het werkte voor ons top, een beetje extra comfort naast mama(‘s borsten). Deze ligt al klaar voor de baby. Mustard van Hvid ligt al op de plank. De speen gaat er weer eentje worden van natuurrubber, bestaand uit één stuk ivm hygiëne en veiligheid. Bijvoorbeeld deze van Goldi (maar die zijn misschien te groot qua neusje) of deze van Hevea. Waar ik altijd op lette: de ‘knop’ moet rond zijn als een kers. Maar dit is puur uit de ervaring dat Fiep geen enkel ander speentje wou, dus ik ga er nu vanuit dat dat dé tip is :).

Hvid Titi speen en knuffeldoekje - mustard

 • Lamsvachtje

Om lekker op te liggen en warm in slaap te vallen heb je lamsvachtjes om op te slapen. Deze kun je ook in je eigen bed leggen als ‘afgebakende plek’ voor je baby. Een hydrofieledoek onder de randen zodat het een soort nestje wordt en klaar ben je. Een stuk beter dan het slapen op een plastic aankleedkussen tussen ons in zoals Fiep een paar weken heeft gedaan, haha! Wederom, ik had géén idee. Nu wel en dit lijkt me een top oplossing. Ook kan het vachtje lekker in het ledikantje (co-sleeper), die toch nog een beetje kan aanvoelen als een reuze bed voor zo’n klein hummeltje.

Christ Lamsvacht medicinaal gelooid kortharig - 65 cm

 • Slofjes

Kleine babyvoetjes moet je goed warm houden. Dat doe je dan het liefst met mooie wollen slofjes. Deze mooie slofjes van Hvid doen hun werk zeker weten. In die slofjes kun je dan ook ‘overtollig broek’ stoppen, dat scheelt weer een beetje als je een kleine baby hebt. Deze toppers liggen al klaar, de slof/sokjes. Die je kunt strikken

Hvid Slofjes van merino wol - Sand

Hirsch Natur Wollen newborn sokjes - wit/naturel

 • Dekentje

Must op je ultieme babyuitzetlijst: een warm dekentje. Om warm te blijven in jouw armen, maar ook om een eigen dekentje te hebben waar dan ook: een wollen dekentje van Disana in het wit, of de allermooiste ooit in de kleur Gold, of deze beauty in het grijs. Je weet inmiddels hoe fan ik ben van wol voor een baby 🙂 Deze konden niet ontbreken. Oh gut, en ik ga nog even door. Nu heb ik het grote geluk dat ik echt de aller-allermooiste heb gekregen van Froekus. Een handgemaakte babydeken, zo ontzettend prachtig!

 • Hydrofiele doeken

En dan met name de mooie xxl doeken die je dan ook als inbakerdoeken kunt gebruiken. De Sugar Almond van Slaep is prachtig, maar ook de Dark Honey van Konges Sjold is echt gaaf. Hydrofiele doeken zijn echt onmisbaar. Het zijn handdoeken, spuugdoeken, kwijldoeken, hoeslakens, inbakerdoeken, zonneschermen en nog veel meer. Je hebt ze nodig. Waarom dan kiezen voor de saaie witjes? Slaep heeft nog een prachtige groene kleur, een ‘Autumn Glory‘ en Konges Sjold een ‘Cedar Wood’ kleur. En dan de laatste waar ik verliefd op ben: de vogeltjes van Mies en Co. Oke de allerlaatste, omdat je mag dromen he. De Mimosa Muslin Swaddle Blanket van Garbo and Friends. Iemand die deze beauty even laat overvliegen?

 • Maillotjes met elastieken

Deze maillotjes van Mile kun je gewoon als broekjes zien, maar dan lekker zacht en warm. Fiep draagt ze nog steeds 🙂 ze zijn echt heerlijk.

 • Aankleedhoes

Een echt mooie aankleedhoes. Als je dan toch gaat dromen, dan laat ik niets liggen. Dezelfde hoes heb ik voor Fiep als hoeslaken in haar peuterbed en die is zó mooi. Ook een aankleedhoes erbij? Lijkt me perfect. Deze linnenhoes is van The Lovelabel. Froekus maakt ze ook van mooie vintagestoffen!

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Warmte knuffel

In tijden van buikkrampjes, een warme vriend! Deze warmte knuffel is verkleed als Gans. In zijn buik zit een pittenzak die je kunt opwarmen in de magnetron of oven.

senger-warme-knuffel-gans-grijs

 • Hoeslaken

Ik heb wellicht genoeg hoeslakens want het is een kleine verslaving, maar een mooi bedje vind ik zó mega fijn. Kijk deze mooierd nou, een groen bloemenhoeslaken. I want it!

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

 • Slaapzakje

Een winterbaby kan een fijn wollenslaapzakje aan, ik heb nog niet echt uitgezocht hoe dat dan zit met de maatjes. Het lijkt me anders wel een enorme investering voor een eerste maand waarin ze er zo zijn uitgegroeid. Maar he, leuk en fijn is het wel!

 • Snuggle me Organic

Ook een dure maar toffe aankoop: een babynestje. En aangezien daar heel veel verschil zit in kwaliteit en zachtheid ga ik alleen voor dit merk, Snuggle me Organic. Voor velen een must op de ultieme babyuitzetlijst.

mamalotje.nl - ultieme babyuitzetlijst

Wat kon jij niet missen in de babytijd?

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Stella

  ooooh wat een fijne lijst. Ik heb sowieso 5 dingen al van je lijst of zo in bezit. De draagdoek (niet van dat materiaal geloof ik) van Kleine Keutel kon ik tweedehands overnemen, evenals een draagzak van een of ander duur merk (ergo Baby of zo) wat je tot 3 jaar kunt gebruiken. Co-sleeper van mijn zus gehad, top! Voor de rest ben ik me aan het verdiepen in de wereld van de wolletjes. Jij nog tips?

  29 april 2020 at 20:11
 • Reply Kris10

  Ik kijk erg uit naar een tweede baby om alles nog eens boven te kunnen halen. Het park in de living (die jullie in Nederland box noemen geloof ik) is wel meer gebruikt als opslagruimte dan als parkje maar toch :p Heel blij met mijn keuzes die eerste keer. Ik zit alleen een beetje in de fase dat ik vrees dat we geen tweede mirakel mogen meemaken dus het zal een nichtje of neefje worden die er plezier van heeft.

  6 mei 2020 at 10:23
 • Leave a Reply