Follow:
Het leven met baby, Stijl

#23 Fiep’s kamer in de Ouders van Nu

In de zomer kreeg ik een berichtje via instagram. Of ik het leuk zou vinden om mee te werken aan een nummer voor de Ouders van Nu. Fieps kamertje had precies een leuke stijl om daarin vertegenwoordigt te worden. Mijn hart kreeg hartkloppingen. Míjn kamer in een magazine?! Whaaat. Hoe leuk. Oke, oke, Fieps kamer. Maar denk maar niet dat Fiep er ook maar één ding zelf in heeft gezet.

Fiep op haar commode

Een paar maanden later was het dan zover. The Interior Tourists (Kim en Anke) kwamen langs om haar kamertje te fotograferen. Ik had van te voren al gezegd dat ik geen koffie kan zetten -true story- dus dat ze daar niet op moesten rekenen. Thee mocht wel. Gelukkig was Derko thuis en die kan wel normale koffie zetten, dus ineens was daar toch nog gastvrije koffie in huis.

Schilderij van Derko Laan

Het eerste wat Fiep deed toen ze binnenkwamen was: ‘Hi!’. Daarmee was al het ijs gebroken en werd ze de rest van de dag hun lievelingsmodel (mag ik hopen). Als een volleerd dametje stond ze in haar bedje te shinen en te lachen. Mijn hart ontplofte van trots natuurlijk. Het schilderij naast haar ledikant is van haar papa, Derko Laan. Daarover vertel ik meer in het artikel in de Ouders van Nu.

Vintage speelgoed van mijn eigen moeder

Kim is stylist en had nog wat accessoires meegenomen om op de foto te zetten. Onder andere de rode items, iets wat ik zelf dan weer niet zo snel zou uitzoeken. Grappig om te zien hoe mijn en haar stijl werden gemengd. In de grote tas zat ook een énorme teddybeer die Fiep mocht houden. Zo lief, thanks daarvoor!

Later werd ik gebeld voor een kort interview. Leuk om te horen hoe dat allemaal gaat. Deze editie van de Ouders van Nu bevat gewoon ons eigen kindje! Een heel gek idee dat ik een jaar geleden dit blad nog (hopeloos dik en zwanger) doorbladerde met veel aandacht voor alle verhalen en foto’s. Heel eerlijk heb ik zelf geen tijd meer gehad om ooit het blad open te slaan sinds Fiep er is, maar dat mag de pret niet drukken.

Dekentje van Froekus en lakentje van Mies&Co

Deze foto’s maakte ze en staan in het magazine van Ouders van Nu, editie 13 (2018). Het is tegelijk een kleine update van Fieps kamertje. Ik ben daar constant aan het rommelen dus er verandert heel wat heen en weer. Ik schreef al eerder over Fieps kamer in deze blog. Alles wat hier niet in staat zal daar zeker in staan, inclusief de kleur van de muur.

Muis Pien gemaakt door Lotte (De tante van Fiep)

Het bedje staat nu in het midden van de kamer op ons oude kleed. Het kleed is van de IKEA. Het beddengoed (het hoeslaken en het lakentje) met vogeltjes is van Mies en Co. De gele regenlaarsjes zijn van Bergstein Footwear. De poef staat nog steeds mooi te wezen maar heeft weinig functie op het moment, want Fiep slaapt snachts vaak tussen ons in. Ik voed niet meer op dat poefje, daar is het echt te koud voor. Het popje in haar bed is van Bonikka, een super toffe fairtrade pop. De Bonikka pop kun je kopen bij Speeltastisch.nl en met de code ‘bonikkamama’ krijg je 10 procent korting op alle poppen van dit toffe fairtrade merk. Knuffelse!

Bonikka pop en het Mies&Co hoeslakentje

De kapstokjes zijn van H&M Home. Daar hangen vaak kleertjes, pyjama’s en hydrofiele doeken aan. De walvis lamp is van Flow Amsterdam. Dat ding is echt een dikke hit. Als je hem aantikt veranderd hij van kleur. Je kunt je voorstellen dat dat dus heel leuk speelgoed is, een lamp waar je op mag ‘slaan’. Het lieve regenboogje en de gehaakte maan zijn van Groetjes uit Gemert. Die kregen we voor Fieps verjaardag, bedankt!

Walvis lamp en regenboogje

De meetlat aan de muur is gemaakt door mijn broer. Een heel speciaal cadeau dat Fiep kreeg toen ze net geboren was. Hij heeft het speciaal in de kleuren van haar kamertje geschilderd.

Het maantje van Groetjes uit Gemert en Mutsje van Froekus

Speciaal voor de foto’s heb ik haar kastje op kleur gesorteerd. Maar eigenlijk blijft het zo want het staat zo fijn, het is net een winkeltje. De gele regenlaarsjes zijn van Bergstein, de blauwe ook (tweedehands, gekregen, thanks!). De roze met glitters heb ik gekocht toen ik echt geen enkel meisjesachtig ding in huis had en toch vond dat ze zoiets moest hebben. Maar dan wel laarzen: zodat ze door de modder en plassen kan stampen.

Fieps klerenkast

Het heel grote vogelboek kreeg Fiep van de beste vrienden van Derko. Wat een sentimenteel momentje was dat. Van die grote jongens met zo’n heel klein mini mensje in hun armen. Vogel was het eerste woordje wat Derko zei als kind. Arme mama, je kunt je voorstellen hoe groot de obsessie was. Vandaar dus het vogelboek.

De foto’s zijn gemaakt door Anke Leunissen. Je kunt ze zien in de 13e editie (2018) van de Ouders van Nu.

Illustraties van Fiep Westendorp

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply M A M A L O T J E - Toen wij gingen trouwen.. Bruiloftsinspiratie - M A M A L O T J E

  […] Broer, omringt door schilderijen van Derko, Rik, Remon en Bram. De vloerkleden leenden we van vrienden of kwamen uit ons eigen huis. Precies dit kleed ligt inmiddels op Fieps kamer. […]

  2 maart 2019 at 14:14
 • Reply M A M A L O T J E - Gratis vakantietips met kinderen - M A M A L O T J E

  […] bijna gratis. Check bijvoorbeeld deze blog eens voor inspiratie: Babyspeelgoed in je huis of deze Fieps kamer in de Ouders van Nu, of deze […]

  28 april 2019 at 11:07
 • Leave a Reply