Follow:
Het leven met baby, Speelgoed, Stijl

#18 Fan van Fiep

Heel veel basisscholen en muffe vloerbedekkingen verder ben ik eindelijk weer aangekomen in iets rustiger vaarwater. En hoe fijn is het om dan samen met je (sinds wanneer heb ik geen baby meer?!) dreumes een boekje te lezen. Het was Kinderboekenweek. En ik heb dat aan mijn werk gemerkt want ik speel in een voorstelling en ik was echt enorm druk bezet afgelopen twee weken.

Fiep is natuurlijk naamgenootje van Fiep Westendorp. Heel stiekem kan ik jullie vertellen dat Fiep Westendorp helemaal geen Fiep heet maar Sophia Maria. Maar des te leuker dat alle boekjes van Fiep over mijn kindje gaan (hihi).

Het ‘Hier woon ik’ boek en een kaart van Fiep Westendorp

Toen Fiep werd geboren een jaartje geleden was haar naam een mooie aanleiding om een hele collectie boeken te gaan verzamelen. Een boekje van Takkie zat in het kraampakket en werd al vanaf dag twee voorgelezen. De eerste boekjes daarna kreeg ze al toen ze nog maar drie dagen oud was. Het Gouden Fiep boek bijvoorbeeld, die kreeg ze van haar oom en tante. Die allang een cadeau klaar hadden maar toch echt dit boek nog even moesten toevoegen. Daarna kwam al gauw Het grote Fiep Kijkboek van haar andere oom en tante en Piep Piep met Fiep van de schoonfamilie. Die  laatste was overigens zonder enig idee gekocht, nog voor ze geboren was. Zo’n leuk moment toen we het boekje uitpakten. Overigens zijn die boekjes nu zo veel gelezen dat ze niet meer mooi op de foto kunnen, maar geloof mij: een hit!

De dieren van Fiep

De verzameling wordt groter en groter. Van bezoek kreeg ze al snel De dieren van Fiep en Floddertje. Iets met ‘voorlezen is goed voor je kinderen’ dus wij begonnen al vroeg met opvoeden. Later kwamen er collega’s van Derko aanzetten met Met Fiep op de fiets (die kan je helemaal uitklappen tot een super lang boek!) en Hier woon ik (een boek in de vorm van een huis). Ook een puzzel, helemaal leuk voor baby’s. Geintje dus, het bleek een puzzel van 1000 stukjes. Papa en mama kunnen aan het werk.

We gaan nog even verder want voor Sinterklaas kreeg baby Fiep (eigenlijk haar vader) het grote voorleesboek van Jip en Janneke. Stiekem een mega hit voor mijzelf want: nostalgie! In de auto: luisterboeken in je cassetterecorder. Voorgelezen door Annie M.G. Schmidt. Zo ontzettend leuk. Van Jip die naar de kapper ging en zwemles kreeg, en Janneke die ook van alles deed (maar wel echt wat stoerder was dan Jip).

Ik denk dat onze Fiep een soort grootheidswaanzin oploopt hierdoor. Zij denkt minstens dat alle boeken in de wereld over haar gaan. Misschien moeten we ook wat andere boeken gaan sparen, al is het maar om te compenseren. Working on it!

Bijna alle Fiep boeken op een rijtje

De Fiep Westendorp Webshop vond het wel leuk om ons te helpen met onze verzameling. Van hen kregen we de boeken Pluk, Ibbeltje en Otje. De verzameling bijna compleet. Gelukkig hebben we nog even.

Oma heeft laatst een Takkie knuffel aan Fiep gegeven zodat ze ook eens kan knuffelen met het kleine hondje.

Dat wij fan zijn van Fiep dat zie je dus wel. In Fieps kamertje hangen bijvoorbeeld ook twee kaarten van Westendorp. Maar hoe leuk en speciaal is het dan zelfs op mijn éigen geboortekaartje (26 jaar geleden) een tekening van Jip en Janneke staat? Met een klein baby’tje in de wieg.

Het was allemaal meant to be. Smelt!

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Anoniem

  Wij hebben ook een Fiep (april 2017)
  En ook hier zijn de boeken favoriet ….

  5 november 2018 at 09:48
 • Reply M A M A L O T J E - Ons favoriet duurzaam speelgoed voor een eenjarige - M A M A L O T J E

  […] prentenboeken. Waaronder Rupsje Nooitgenoeg, Raad eens hoeveel ik van je hou, en alle aanwijsboeken van Fiep Westendorp. Boeken zijn altijd […]

  3 april 2019 at 12:49
 • Leave a Reply