Follow:
Het leven met een dreumes, Stijl

Tien zomeroutfits voor meisjes

Tien zomeroutfits voor meisjes (maar mag ook heus voor jongens!)

Maar ook uiteraard lekker genderneutrale keuzes op mijn blog, want waarom mogen we niet lekker zelf bepalen wat we aantrekken? Samen met Femke van The things we like bedacht ik dat het tof was om onze favoriete zomeroutfits te delen. Zij heeft twee mooie jongens rondlopen en ik een meisje, samen twintig outfits om stijlvol je zomer door te brengen. Femke houdt van kleur en kleedt haar jongens regelmatig net een tikkie anders dan je op het gemiddelde kinderdagverblijf ziet: een link naar haar top tien. Zo leuk om te lezen en inspiratie op te doen! Hierbij mijn tien zomeroutfits voor meisjes!

Slow fashion

Duurzaam, slow fashion, biologisch, ecologisch, oftewel.. Het moet niet zo verschrikkelijk milieubelastend zijn allemaal. Dat kan ik alleen maar beamen. Daarom zijn heel veel van mijn keuzes van wat duurdere (maar dus duurzame keuzes) merken of tweedehands outfits. Ik probeer je te inspireren waar mogelijk om zelf ook betere keuzes te maken. Het lukt me niet altijd, maar de key is: niet zoveel nodig hebben. Ik laat Fieps tien leukste outfits zien in willekeurige volgorde.

1 en 2: Be Kind (bruilofts)outfits

Tien zomeroutfits voor meisjes - Mamalotje

Shirtje van Be Kind, haarband van Studio Nieke

Ik heb drie items van Be Kind kidslabel gekregen om mee te stylen voor Fiep en wat zijn ze gaaf. De kwaliteit is om je vingers bij af te likken en de kleuren en modellen ook. Stiekem durf ik het witte shirtje nog niet aan te trekken want de witte top met het rokje is een van de bruiloftsoutfitjes die ik voor haar heb klaarliggen voor eind september. Ik gebruik ook vaak het leuke beige, iets stoerdere shirtje van Peertje.nl boven de rok, is van Sproet en Sprout. Die laat ik hieronder nog zien in combinatie met een rode broek.

3 en 4 De lange rok met croptop of croptop met pofbroekje

Tien zomeroutfits voor meisjes - Mamalotje

Croptop tweedehands via instagram, Rok Bobo Choses, pofbroekje H&M Baby Exclusive

Ik vind lange rokken zo geweldig leuk staan bij kids! Totaal geïnspireerd op de leuke Coosje van hippe mama Vera (via haar instagram) ben ik gaan zoeken naar leuke lange rokken. En het staat zó leuk! Bij echt heel heet weer kan de croptop ook mega leuk met het kleine pofbroekje van H&M. Ik probeer als ik daar shop wel vaak de consicious lijn te shoppen, dat is de meer duurzamere variant. Bobo Choses is een merk waar ik stiekem verschrikkelijk verliefd op ben maar wat wel ook erg prijzig is. Daar kijk ik dan tijdens de sale wel eens naar. Het is wel een fair merk dus het is onbezorgd shoppen.

5 Tuinbroek liefde

Links: jurkje van Sproet en Sprout, Rode tuinbroek: Ammehoela, T-shirt van Sproet en Sprout (gekregen)

Ik hou niet te erg van felle kleuren maar gecombineerd met zo’n zacht shirtje vind ik zo’n rode tuinbroek echt te gek. Ook deze merken zijn bewust en fair geproduceerd, mega fijn. De kwaliteit is ook geweldig. Mijn schoonmoeder heeft de bandjes van de broek ingenomen want die waren wel erg lang.

6 Streepjesgekte

Tien zomeroutfits voor meisjes - Mamalotje

Streepjesjurkje van Sproet en Sprout (gekregen)

Streepjes blijven altijd leuk. Dit is een luchtig kort t-shirt jurkje, niet teveel poespas. Laarsjes en kousen eronder en gaan, of in de warme zomer sandaaltjes en spelen maar. Op de foto bij de rode tuinbroek zie je de onderkant van het jurkje over het bed hangen.

7 en 8 ‘Rompertje’ als outfit

Oker romper Zara, roodwit pakje Froekus

Tien zomeroutfits voor meisjes - Mamalotje

Scrunchie Studio Nieke, oker romper Zara, haarband tweedehandswinkel, roodwit pakje Froekus, gele kniekousen The milkminimalist

Als ik iets schattig vind staan zijn het wel zorgvuldig uitgezochte pakjes. Een soort ‘romperpakje’ ook wel. Het linkerpakje is van de Zara en kan ook gewoon als shirtje boven bijvoorbeeld de Be kind legging. Een fijne neutrale kleur. Het roodwitte pakje is van Froekus en werd gemaakt van een geryceld materiaal. Een oud overhemd werd een nieuw pakje. Gaaf he? Het is dus een one of a kind product. Ze maakt er nog veel meer en elke is dus anders. De kniekousen heb ik in meerdere kleuren en blijven mooi.

9 Lievelingsjurk

Tien zomeroutfits voor meisjes - Mamalotje

Maed for mini jurk

Als Fiep deze jurk aanheeft vallen Derko en ik steeds in het katzwijm bij haar neer. Wát een engeltje. Zo lief! De jurk is van Maed for mini en scoorde ik via marktplaats. Hij was nog nieuw, de kaartjes zaten er nog aan. Wat een gelukkige koop. Omdat ik wel heel graag dit soort merken wil kopen (kwaliteit, duurzaam) maar het geld er niet altijd voor (over) heb zet ik soms marktplaats meldingen aan. Dan krijg ik soms zomaar juweeltjes in mijn inbox. Heel fijn.

10. Vintagepakkie van Møts

Elske van Møts maakte met Fiep in haar achterhoofd dit gave bloemenpak. Nouja, dat durf ik te geloven want het is op ons lijf geschreven. Het staat zo ontzettend gaaf, hier op de camping maar echt in elke situatie. Zo wil je gewoon dat ze er de hele dag bij loopt. Misschien die regenlaarzen even vervangen voor iets schattigs maar zelfs dat kan het pakje hebben. Wat ik tof vind is dat Møts hier gebruikt heeft gemaakt van een tweedehands stof, dus het is mega duurzaam. Daarnaast maakt Møts ook vanalles met mooie (nieuwe) biologische stoffen en prints. Ook Møts is een duurzaam slow fashion merk.

Extra outfit (onmisbaar in de zomer)..

Haar badpak!

Fiep draagt maar 2-3 jaar van The Milkminimalist. Dat zit een beetje los maar dat gaat echt helemaal prima. Het is een uv pak, wat betekend dat ze goed beschermt is tegen de zon. Het nadeel vind ik dat het lang nat blijft dus we hebben ook nog een badpakje zonder mouwen.

Dat waren al mijn favoriete outfits voor Fiep. Heel veel fairfashion, tweedehands en marktplaatsvondsten. Af en toe een bewuste keuze in de sale en heel af en toe nog een minder bewuste keuze bij de Zara of H&M. Uiteindelijk komen we er wel! 🙂 Wil je graag meer van dit inspiratie? Zomerslaapzak inspiratie vindt je hier, een inpaklijst voor op vakantie inclusief kledingtips vindt je hier. Veel leesplezier!

BabyBabyBaby

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mijn top 10 favoriete outfits van dit moment - The things we like

    […] voor de meisjesversie klik je door naar mamalotje waar je Fiep ziet shinen in de leukste meisjesoutfits! We bedachten samen dat het leuk is om af en […]

    22 juli 2019 at 19:06
  • Leave a Reply