Follow:
Gezondheid

Moederlijf deel twee: gezonde recepten

In de blog waarin ik vertel over mijn start met het voedingsplan en sporten vroeg ik jullie of  gezonde recepten delen een goed idee was. En dat was het. Nu had ik weinig tijd en zin om ineens een foodblogger te worden dus ik heb gewoon mijn stories leeggehaald en ga jullie laten zien wat ik zoal eet. Ik ga natuurlijk niet als een echte coach een heel voedingsplan uitleggen, daar heb ik te weinig verstand van zaken voor. Maar dit is dus een beetje een greep uit mijn eten, vooral heel veel lekkers. Ik ga je wel de fijnste coach tippen, want dat is Annelien van Sport Allee. Ze helpt mij en inmiddels al twee bekenden van me, op een totaal andere manier. Echt persoonlijk dus.

Ontbijtjes

Ik ontbijt graag met yoghurt. Het is natuurlijk beter om iets van kwark te eten (minder vet) maar ik hou teveel van Griekse yoghurt dus dat eet ik. Ik meng het met (gedroogd. diepvries of vers) fruit, noten, zaden en pitten. Hierbij mijn ‘gezonde recepten’ ontbijt ideeën:

Griekse yoghurt geblendeerd met rood diepvriesfruit, daarboven op een handje noten, banaan en rozijnen, zonnebloempitjes

Thee, yoghurt met amandelen, banaan en zonnebloempitjes

Passievrucht: zo lekker! Je hele yoghurt krijgt een smaakje door het sap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezonde recepten: lunch

Mijn lunch bestaat hier thuis vaak uit een goed gevulde salade. Zo heb ik alvast lekker wat groentes binnen en ik hou enorm van een lekkere bak goodies. Met een broodje maak je me helemaal niet zo blij, tenminste, niet met de volkorenvariant met pindakaas. Een broodje bij een lunchzaak ofzo is natuurlijk hemels. En dat doe ik trouwens nog steeds hoor, dan kies ik gewoon de ‘beste’ optie en geniet ik er intens van. Als het groenvoer niet genoeg is pak ik er een spelt of volkorencracker bij met kaas, ei of iets anders.

Salade met zalm, zongedroogde tomaatjes, noten en een volkoren cracker met filet american en ei

Slamelange, tomaat, noten, blauwe kaas, zonnebloempitjes

Mamalotje - Recepten Khoolydraat arm

Cherrytomaatjes, blauwe kaas, komkommer, sla en chili garnalen

o

Tussendoor

Tuurlijk eet ik tussendoor ook nog dingen. Echt gezonde recepten zijn het niet maar wel wat losse voorbeelden. Een rijstewafel met pindakaas, een stukkie chocola (natuuurlijk wel die hele pure die je in eerste instantie niet lekker gaat vinden), wat rozijnen (bijvoorbeeld voor het sporten). Dat soort dingen. En nee ik ben niet heilig, ik at ook een stuk Tony. Oeps.

Mmmmmmm, nouja.. beetje bitter.

Dit nam ik mee naar de kapper!

Die wortel was dus voor mij, treurig maar waar.

In de auto snacken: hummus met wortel

Avondeten

‘S avonds vind ik het het moeilijkst. Ik hou echt enorm van een bord witte pasta carbonara, pannekoeken met spek en kaas, pizza, you name it. Dus daar ben ik echt nog zoekende naar toffe gezonde recepten. Kom maar door!

Met volkorenpasta en yoghurt in plaats van creme fraiche

De mexicaanse kruiden haal ik uit een zakje van de toko (goedkoop en zonder meuk), verkoopt onze supermarkt gewoon. Perfect!

Zoete aardappel uit de oven met komijn en paprikapoeder, zalm met viskruiden (van de toko) en bloemkool

Goed, dat was dan zo’n beetje mijn inspiratie voor jullie. Nu mag jij weer. Wat eet jij graag dat ook valt onder gezond? Deel het met me hieronder of op instagram. Alvast bedankt!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply