Follow:
De kraamtijd, Gezondheid, Reviews, Zwangerschap

Natuurlijk kraampakket van Dalalou review

Een natuurlijk kraampakket van Dalalou?!

En wat moeten we ons daarbij voorstellen? Dat ga ik je vertellen, want ik heb er eentje in huis en ik ben nu al enthousiast. Het uitpakken van het natuurlijke kraampakket van Dalalou (de luxe versie) is oprecht een feestje, je krijgt bijna zin om die enorme luiers tussen je benen te proppen. Jullie krijgen een ‘unboxing’ in deze blog en ik vertel je gelijk wat je met al deze spulletjes kunt doen. Want daar waar je met grote ogen zult zitten staren naar de hoeveelheid kraamverband en ander ‘stop-dit-maar-gauw-weer-weg-nieuws’ in elk kraampakket, zit er in dit pakket heel veel leuks! Voor jou, je baby maar vooral om de kraamtijd zo zacht mogelijk te laten verlopen. Zelfzorg is the key, zeker in die tijden. Hier ook alvast mijn blog naar ‘vijf tips in de kraamweek‘. Ik spreek uit ervaring! En ik schreef ook al een klein stukje over een natuurlijk kraampakket in deze blog: ‘Natuurlijke zwangerschapstips aan mezelf‘, misschien heb jij er ook wat aan.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Dit zijn affirmatiekaarten die je voor en tijdens de bevalling kunnen helpen om je te concentreren op wat je aan het doen bent: je kindje ter wereld brengen!

Waarom zou je kiezen voor een (luxe) natuurlijk kraampakket van Dalalou?

Dalalou kraampakketten zitten vol biologische en ecologische producten. Dit betekent: geen chloor, plastic en andere giftige materialen voor jouw herstellende lichaam. Na een bevalling wil je rustig kunnen herstellen en hoe fijn is het om te weten dat de producten die je daarvoor gebruikt goed zijn voor je lichaam. Daarbij is het een milieubewuste keuze om te gaan voor een natuurlijk kraampakket. Alle producten komen rechtstreeks uit de natuur, of zijn met respect voor onze natuur gemaakt en kunnen ook weer biologisch worden afgebroken. Een kraamtijd kan nou eenmaal flink messy zijn. Grote kraamverbanden in je (net)onderbroek. Matjes onder je billen tijdens en na je bevalling tegen vocht- en bloedverlies. Misschien heb je hechtingen, deze zul je graag willen verzorgen met kalmerende middeltjes. Maar ook het Ć¼berhaupt naar het toilet gaan is even een ding die eerste dagen. Oh en je boobies, vergeet je borsten niet. Zeker als je borstvoeding geeft is het fijn om producten paraat te hebben die jouw tepels gaan helpen helen die eerste week! Een borst moet nou eenmaal wennen aan die gulzige mondjes van newborns. Daar kun jij verder ook niet zoveel aandoen.

In een natuurlijk kraampakket van Dalalou zit allemaal toffe producten die je gaan helpen, zo wordt je kraamweek een feestje! Kijk alleen al hoe mooi het verpakt zit. In een grote canvasshopper en niets in plastic, fijn voor de wereld en voor het oog.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Mooie verpakkingen

Wat zit er in het Dalalou kraampakket luxe?

De spullen voor mama

Ookal zul je sommige producten voor jezelf en de baby kunnen gebruiken heb ik toch geprobeerd een soort onderscheid te maken. Ik begin met alles voor de mama.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Verzorgingsproducten voor mama

 • Canvastas van Dalalou Natuurlijk

Het Dalalou kraampakket luxe word geleverd in een grote doos met daarin onder andere een grote bio-katoenen shopper met het logo erop. Handig om daarna boodschappen mee te doen, of te gebruiken als je een vluchttas nodig gaat hebben voor het ziekenhuis.

 • Post-partum kruidenmix

Ik heb zelf helaas geen bad maar in principe kun je vier keer in bad met deze kruidenmix. Een genezend en helend bad voor na de bevalling. Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in de kraamtijd (ook daarvoor en daarna trouwens). Ontspanning voor de mama is de KEY voor een relaxte baby. Ik denk dat ik dus maar lekker voetenbadjes moet nemen met dit kruidenmixje!

Kruiden en theetjes

 • Ecologische onderleggers

Ook wel bekend als een ‘kraammatras’. Deze leg je over je matrasbeschermer tijdens de geboorte. Ze vangen vocht op, vruchtwater en bloed op. Eigenlijk een maandverbandje voor je vloer, bed, badkamer (waar jij ook maar wilt bevallen) zeg maar. Ikzelf lag sowieso ‘s nachts na de bevalling ook twee of drie dagen op zo’n matje in mijn bed, puur omdat het kraamverband nog wel eens verschuift en je dan dus gelijk vlekken in je matras krijgt. Ik zei het al: een geboorte en kraamtijd kan messy zijn! Een menstruatie is er niets bij šŸ™‚

 • Biologische wattenschijfjes

Altijd handig, bijvoorbeeld om de thermometer mee schoon te maken (met de alcohol uit je pakket).

 • Biologisch en chloorvrij kraamverband

Ik hou er maar niet over op.. Dat kraamverband. Denk aan een maandverband maar dan twee keer zo lang en vier keer zo dik. Yes, you need it. Niets om bang voor te zijn hoor, maar na een bevalling heb je een wond in je baarmoeder en die heeft tijd nodig om te helen. Je zal zeker de eerste dagen echt nog bloed verliezen, het is zelfs normaal als dit weken duurt. Wees gerust, het wordt steeds minder. Dus je zult niet weken met die dikke luiers in je onderbroek lopen. Wel zo fijn trouwens dat die kraamverbanden zonder troep zijn. Je vagina kan wel wat rust gebruiken šŸ˜‰

 • Biologische alcohol

Biologische alcohol is duurzaam en zuiver. Je kunt het gebruiken om spullen te steriliseren zoals een thermometer.

 • Handzeep van Petit en Jolie

Handen wassen was nooit eerder zo’n grote hit in onze wereld. Maar in een kraamtijd was dit altijd al de standaard. Een pasgeboren baby wil je zo min mogelijk in aanraking laten komen met slechte bacteriĆ«n, en voor jezelf is het ook wel zo fris om schoon te blijven. En denk eens aan je kraambezoek, met van die (kinder)handen met snot eraan. No thanks. Niet aan jouw verse kindeke!

 • Matrasbeschermer van recyclebaar bio-plastic

Tijdens de bevalling is het fijn om je niet druk te maken over je matras, bed, vloer, waar je dan ook maar staat, ligt of zit te puffen.

Ā 

 • Netbroekjes

Deze netbroekjes geven lucht, handig om het kraamverband op z’n plek te houden. Ps: de boxers van je man werken ook chill na een bevalling, weet niet of je dat nu juist moet overleggen of niet.

 • Steriele gaasjes

Gaasjes van 100% katoen en chloorvrij. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij een eventuele hechting.

 • Kamillekruiden

Om thee van te zetten of een spoeling van te maken voor na het plassen. Niets zo fijn om niet te hoeven afvegen met een toiletpapier maar even te kunnen spoelen met koude kamillethee. Tip: gebruik een kannetje of een spafles met drinkdop en zet deze alvast klaar in het toilet.

 • Biologische moederkruiden

Van deze thee gaat je borstvoeding stromen en het laat je baarmoeder krimpen. YES! Maar het is niet alleen om thee mee te zetten. Je kunt er ook een yonisteam mee maken. Dat is een (stoom)bad voor je lichaam. Dat doe je door de kruiden in bad te laten weken of door een stoombadje te creƫren in je wc. Zet een potje heet water met de kruiden erin in de wc, even laten afkoelen en op de wc gaan zitten. Heel fijn voor je herstel.

 • Wasbare zoogcompressen

Als je borstvoeding geeft lekt er nogal wat melk uit je boobs op momenten dat de baby er niet aanzit. Waarom? Weet ik het. Bijvoorbeeld omdat je een toeschietreflex krijgt aan beide kanten terwijl je baby toch echt maar uit een borst tegelijk kan drinken, maar ook gewoon overdag (en ‘snachts) als je erop ligt, of niet, whatever, borsten lekken. Merinowollen zoogcompressen zijn de zachte, milieuvriendelijke, mooiere, beter opneembare varianten van gewone wegwerpkompressen. Geloof me, dit is zo lekker zacht, je zou ze zo in je bh stoppen zonder reden.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Een uitleg wat je met deze producten kunt, wattenschijfjes, heilwol en wolvlies, zoogkompressen, het Kiind magazine, een mooie romper en een zacht strikmutsje. Nooit eerder was een kraampakket zo’n feestje!

 • Magnesiumvlokken

Magnesium is goed voor je spieren, werkt wonderlijk tegen krampen en vermoeidheid. In het pakket zit een zakje waarmee je twee keer een voetenbadje kunt maken. Dit is trouwens ook heeel erg fijn tijdens de zwangerschap (kuitkrampen anyone?!). Ik slik zelf magnesiumpillen, maar via de huid word het mineraal nog beter en sneller opgenomen.

 • Affirmatiekaarten

Om je te helpen tijdens de geboorte van je kindje kun je moed en kracht uit deze kaarten halen. Heel tof om bijvoorbeeld in de kamer waar je gaat bevallen (kan dus ook gewoon in het ziekenhuis he!) neer te zetten of op te hangen.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Geboorteaffirmatiekaarten

 • Het Kiind magazine

Zoals jullie vast al weten ben ik fan van Kiind, het magazine over natuurlijk opvoeden. Dat er een magazine in het Dalalou kraampakket zit vond ik dus echt heel tof. Lekker lezen in je verlof!

Babyspulletjes

En dan is dat dus nog maar de helft van het pakket want nu ga ik verder met het gedeelte voor de baby. Waar dus ook weer producten bijzitten zoals het wol wat ook voor de mama heel fijn en handig is.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Eerste outfitje voor je kleintje inclusief fijne luiertjes en zachte verzorgingsproducten

 • Cordring van latex

Oh hier ben ik zo fan van! Een cordring is in plaats van een navelklem. Denk bij een navelklem aan zo’n plastic knijper van de ikea voor je broodzak en denk bij een cordring aan een dun, flexibel flubbertje waarmee je de navelstreng van je baby afbind. Het ziet er veel comfortabeler uit, dus dat zal ook wel zo aanvoelen. Deze kun je trouwens ook los bestellen bij Dalalou.

Een cordring

 • Biologische kamille-olie

Dit zul je dus niet zo snel in een regulier kraampakket tegenkomen, terwijl het zo’n fijn kruid is om te gebruiken tijdens je kraamweken. Kamille-olie kan ingezet worden tijdens na-weeĆ«n, obstipatie, krampjes en moeilijk slapen. Een natuurlijke kraamzorg zal er zeker raad mee weten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met een kompres of spoeling.

 • Wolvlies

Wolvlies gebruik je voor een kamille-olie-buikkompres.

 • Heilwol

Ook zoiets waarvan je even moet weten wat je ermee kunt. Heilwol, een genezende wol. Het zorgt ervoor dat een geirriteerde of onstoken huid kan genezen zonder dat het wordt afgesloten. De wol geeft lanoline af, wolvet. Lanoline helpt de huid herstellen. Fijn bij tepelkloven bijvoorbeeld, of kapotte babybillen.

 • Strikmutsje van wol en kunstzijde

Hou op met me, dit mutsje is ZO zacht en fijn! Ik kan niet anders dan apengapen naar het schatje. En hoe tof is dit, een echt mooi kadootje in je kraampakket in plaats van alle ‘net niet’ varianten van knuffeltjes in reguliere pakketten. Of doe ik nu te chagerijnig? Haha! Ik ben gewoon fan, dat merk je.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Outfitje van Jetpaq

 • Rompertje van wol en kunstzijde

Hetzelfde geld voor het rompertje van wol en kunstzijde. Kunstzijde is een product van houtvezels en is duurzamer en diervriendelijker dan een wolzijden variant. Door wol reguleert je baby zelf de warmte, iets waar pasgeboren baby’s nog veel moeite mee kunnen hebben. Plsupunt: deze producten kun je op 40 graden wassen.

 • Biologische babymassageolie

Helemaal puur dus je hoeft je geen zorgen te maken of dit wel mag, kan of veilig is.

Natuurlijk kraampakket van Dalalou - review door mamalotje.nl

Kamille-olie, baby massageolie, handzeep en biologische alcohol

 • Bergkristal

Een kadootje in dit pakket was een bergkristal. Deze steen heeft een zuiverende werking en kun je bijvoorbeeld in de kamer leggen waar je veel met je baby bent.

Een bergkristal

 • Ecologische luiertjes

Een mini proefpakketje van twee luiertjes, zo klein en schattig.Ā 

Luiertjes van Eco by Naty

Fan van Dalalou

Omdat ik fan ben van dit pakket gun ik dit echt elke zwangere. Ook als je zorgverzekering een kraampakket vergoed (in mijn geval niet dus was de keuze makkelijk gemaakt) is het zo’n mega toegevoegde waarde om voor jezelf te kiezen, en daarmee bedoel ik dus een natuurlijk kraampakket van Dalalou.Ā 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply M A M A L O T J E - Natuurlijke boeken tijdens je zwangerschap - M A M A L O T J E

  […] Natuurlijk kraampakket Dalalou […]

  16 september 2020 at 17:42
 • Reply M A M A L O T J E - Geboorteplan: natuurlijke thuisbevalling - M A M A L O T J E

  […] Geboorteaffirmatiekaarten ophangen […]

  12 oktober 2020 at 17:06
 • Reply Jolanda

  Dank je wel voor de review! Ik zat steeds te twijfelen of ik ‘m nou wel of niet zou bestellen. Nu besteld šŸ™‚

  18 februari 2021 at 11:08
 • Reply M A M A L O T J E - Kraamweektips voor mama - M A M A L O T J E

  […] Ik had een paar van deze dingen al in mijn natuurlijk kraampakket zitten. Zoals de kamille, de heilwol, de netbroekjes, het kraamverband. Voor een uitgebreide review van dit pakket klik je hier. […]

  8 april 2021 at 14:32
 • Leave a Reply