Follow:
Gezondheid, Lotte's dagboek

Moederlijf: hoe ik een fit lijf kreeg

Moederlijf: before and after - mamalotje.nl

Hoe ik in de afgelopen twee jaar meer dan vijfentwintig kilo afviel

In juni schreef ik een blog over hoe ik was begonnen met sportiever worden en gezond eten en hoe ik een fit lijf kreeg. In totaal ben ik zeker vijfentwintig kilo lichter dan kort na mijn zwangerschap. In die eerste blog was ik al heel tevreden over hoe het ging en zie ik er ook al een stuk fitter uit, vind ik zelf. Klik hier om die blog te lezen. Nu zijn we een paar maanden verder en ben ik nog steeds bezig. Het is denk ik echt een way of life geworden. Sporten, gezond eten en mezelf blijven uitdagen om daarin steeds beter te worden.

Sport en voedingscoach: Sport Allee

In die eerste blog vertelde ik al dat ik een voedingsplan heb gekregen van Sport Allee. Annelien coachte me door de week heen via whatsapp en ik kon haar regelmatig dingen vragen. Dat was heel erg fijn. Nu is dat niet meer nodig, ik weet eigenlijk heel goed zelf wat ik moet doen. Veel eiwitten (spieren!) en niet teveel koolhydraten. Dat betekend: geen wit brood, witte pasta, witte rijst. Al die dingen vervangen voor gezonde alternatieven zoals volkorenproducten of groente en peulvruchten. Geen varkensvlees meer, alleen nog rund en kip. Nou ben ik al een tijd heel weinig vlees aan het eten omdat het slecht is voor de wereld, maar ik ben daar nog niet zo’n held in. In veel vleesvervangers zit ook troep of zijn gehuld in een laagje paneermeel. Nu doe ik niet te moeilijk hoor maar het is soms wel even zoeken. Ook ben je snel laag in je eiwitten als je geen vlees eet dus ik ben daarin altijd een beetje aan het aanklooien.

Ik zag Annelien twee keer in het echt als ‘cliënt’ en dat was erg fijn. Even samen kletsen hoe het ging, motiverende doelen stellen, realistische dingen te horen krijgen. Nu heb ik het geluk dat Annelien mijn schoonzus is dus ik kan alsnog veel met haar kletsen, maar ze ziet dus ook elk taartje en worstje dat ik wegprik op elke verjaardag, haha!

Hardlopen

Hoe ik een fit lijf kreeg was niet alleen een kwestie van gezond eten. Ook sportdoelen stellen, me houden aan élke dag bewegen. Laatst liep ik negen kilometer achtereen. Daar deed ik toen 1 uur en 4 minuten over. Slow but steady zeggen ze dan (wat nou slow, ik ben er vet blij mee hoor). Het gaat me nog niet echt om snelheid, lang sporten zorgt voor een goede vetverbranding en dat had ik echt nodig om van die buik af te komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd niet zo heel lang meer loop, het komt er steeds niet van doordat ik nu weer veel aan het werk ben. Dat is echt jammer. Ik probeer dan nog wel kortere stukken te lopen, zodat ik zeker drie kwartier onderweg ben. Soms doe ik dan thuis nog buikspieroefeningen bijvoorbeeld om het nog wat op te leuken.

Bootcamp

Bootcampen doe ik zo’n drie keer per week. Dat doe ik nog steeds buiten in het park met een heel toffe groep, Tough Love. Daardoor wordt ik wat sterker en gaat het er allemaal langzaamaan iets strakker uitzien. Als je bedenkt waar ik vandaan kom dan is dit namelijk echt al een heel verschil. Naast het feit dat je echt goed aan het sporten bent is het ook een gezellige training. De buitenlucht doet altijd goed en sporten is gewoon ultiem voor je humeur. Ik vond het in het begin zo ongemakkelijk maar nu sta ik daar ineens als een soort fitgirl met die kettlebells te zwaaien en kan ik echt nog steeds om mezelf lachen maar ben ik ook echt wel trots!

Hoeveel ben ik nu kwijt?

Oke het gaat allemaal niet om de cijfertjes maar soms is het wel een motivatie om gewoon zwart op wit te zien wat het doet. Ik ben vrij klein, 1.64 cm. Ik kan je alvast vertellen dat ik zeker 100 kilo was tijdens mijn zwangerschap met Fiep (ja echt). Toen ik begon in januari 2017 (twee maand na haar geboorte) met ‘normaal eten’ woog ik 82 kilo. Mede door de borstvoeding bleef ik gestaag afvallen maar eigenlijk deed ik daar niet veel voor en bleef het wel een beetje hangen. Toen ik begon met bootcamp en hardlopen viel ik nog iets af. Ik denk dat ik daar begon met 76 kilo.

Vanaf dat ik begon met het voedingsschema (en er nu eigenlijk nooit meer mee opgehouden ben) ben ik meer dan tien kilo kwijt geraakt. Ik begon met 73,6 kilo en was afgelopen zaterdagochtend 63,3 kilo. Het gaat me heel gemakkelijk af. Ik ‘zondig’ af en toe met wijn en pizza en dan pak ik het direct daarna weer op.

Ik voel me fit, fitter dan ik ooit was in mijn leven zelfs. Ik zie eruit zoals ik me voel. Een jonge moeder, content met haar lichaam. Nog steeds ontzettend aan het wennen aan de echte zwangerschapskenmerken van mijn lijf, maar dat hoort er volledig bij.

Before and after

Dan nu wat foto’s uit mijn eigen archief. Best spannend om te laten zien. Ik vind mezelf op allemaal mooi, al zag ik dat destijds niet zo. Misschien is het ook makkelijker om dat nu te zeggen omdat ik er nu anders uit zie. Ik wil in ieder geval graag met een glimlach kijken naar mijn lijf dat mijn prachtige dochter op de wereld zette en daarvoor negen maanden haar allerfijnste plek was. Een plek die haar (ook daarna) mocht voeden, laten groeien en wiegen.

Moederlijf: hoe ik een fit lijf kreeg - mamalotje.nl

Hoogzwanger van Fiep, lekker ongemakkelijke glimlach want ik voelde me totaal niet mooi. Meer zwaar en klaar.

 

Moederlijf: hoe ik een fit lijf kreeg - mamalotje.nl

Twaalf dagen na de bevalling. Blij met mijn mini in de draagdoek in plaats van in mijn buik. Ik lijk hier gewoon nog zwanger. Wat dus heel normaal is maar ik had geen idee.

 

Moederlijf: hoe ik een fit lijf kreeg - mamalotje.nl

Twee jaar later na een flinke poos sporten en gezond eten

 

Vandaag, voor de spiegel. Blij met m’n nieuwe skinnyjeans. Ik eet gauw nog een stuk pure chocola en ren een stukje naar mijn dochter.

 

 

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Wow je bent een topper!
    Na deze zwangerschap ga ik er ook weer compleet voor ❤️ motivatie ten top zoals ik jouw verhaal lees. Geniet met mate en blijf lekker geniet momentjes creëeren its the key to keep it beautiful xx

    17 oktober 2019 at 17:27
  • Leave a Reply