Follow:
Het leven met baby, Stijl

#12 Slapen in de heetste zomer ooit

Die warme (heerlijke) zomerdagen maken je aan het einde van de dag heerlijk moe. Zo ook Fiep. Ze is sowieso een heerlijke slaper, mits je alle wakkere uren niet meetelt. Haha.  Zonder gekheid; ze slaapt eigenlijk echt heel erg goed. Ze wordt een of twee keer wakker en drinkt dan wat. Ze gaat vervolgens zonder gedoe weer slapen. Maar de hitte die deze zomer met zich mee bracht is wel van een ander kaliber dan wij gewend zijn. Gelukkig leven we in een maatschappij waar er voor ieder wat wils is dus een goeie slaapoutfit was zo geregeld. Ik vroeg jullie om tips en heb er zelf twee uitgeprobeerd. Hier komen ze. Er werd in ieder geval vaak geroepen: een slaapzak van hydrofiel!

Dit is een ultradun slaapzakje. De stof is super zacht, en het is zo dun als een hydrofiel. Ik dacht in eerste instantie dat het daar zelfs van gemaakt was maar toen ik hem in handen had bleek dat niet zo te zijn. Ze zijn van katoen en hebben een TOG waarde van 0.5. Dat is echt mega dun en heerlijk fijn in de warme zomer. Fiep slaapt met deze warme nachten alleen in een luiertje en dan haar Lodger Hopper slaapzakje. Zodat ze toch een geborgen gevoel heeft en niet helemaal bloot komt te liggen. Een lakentje heeft niet zoveel zin meer met dit ninja kind dat het bed doorkruist ’s nachts.

 

 

Deze slaapzak, de slaapzak Muslin, is ook perfect voor het warme weer en is weer net wat anders. Hij bestaat uit een dubbele laag hydrofiel. Deze is dus net ietsje warmer, wat perfect is voor de nét ietsje minder warme nachten. De slaapzak van Fresk heeft super leuke printjes. Dat vind ik persoonlijk ook heel fijn. Op de camping deed ik vaak deze slaapzak met een lange mouwen romper voor de wat koudere nachten. Overigens: koop deze slaapzak goed op maat! Wij hebben *zuinig als ik ben* een 12-18 maanden versie en die is echt nog wel heel groot voor Fiep. Nouja.. Kan ze er lekker lang mee doen.

Jullie kwamen ook nog met de volgende tips:

  • De Hema slaapzak van een enkele laag katoen. Het lijkt op een soort lakenzak. Ze slapen heerlijk, heb ik gehoord.
  • De Prénatal hydrofiele slaapzak. Iets goedkoper in zijn soort, zit hem ook wat in de kwaliteit. Maar wel een aanrader volgens velen.

Het is belangrijk om een goed passende slaapzak te gebruiken. Het hoofdje mag niet door het ‘hoofdgat’ kunnen verdwijnen. Mocht je hem toch iets te groot hebben gekocht maak dan met twee stikjes het gat wat kleiner. Hoe lang de zak is maakt niet zoveel uit. Zo valt de Lodger heel nauwgesloten en lang en de Fresk weer wat breder en korter.

Waar slaapt jouw kleine het liefst in?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply M A M A L O T J E - Favoriet zomerslaapzakje: top drie - M A M A L O T J E

    […] LOVE IT! Zomerslaapzakjes daarentegen: best moeilijk. Vorig jaar schreef ik een zelfde soort blog (slapen in de heetste zomer ooit). Een van die slaapzakken is onveranderd gebleven. Maar ik heb ook twee nieuwe toppers voor je dus […]

    4 juli 2019 at 15:24
  • Leave a Reply