Follow:
Het leven met baby, Reviews

Review Easywalker Harvey²

mamalotje.nl - Easywalker Harvey2 review

Review Easywalker Harvey²

Met de nieuwe baby al in zicht (hallo buik!) kregen wij de nieuwe Harvey 2 van Easywalker door de brievenbus. Oke, oke, niet door de brievenbus. Het was eigenlijk meer een bezorging van drie (grote) pakketten. In mijn enthousiasme kon ik het niet laten om alles direct uit te pakken dus ik heb voor jullie een ‘eerste indruk’ review geschreven. Bij deze mijn ‘review Easywalker Harvey²’!

Het in elkaar zetten van de Easywalker Harvey²

Oprecht, wat was dit een easy klusje. Alles uit de dozen halen en het bubblewrap eraf halen was nog de moeilijkste klus ;). De wielen klik je er zonder gebruiksaanwijzing (die zit er uiteraard wel bij maarja ik ben ongeduldig en wil het direct even zelf proberen) zo aan. Met een stevige ‘klik’ hoor je direct dat je goed zit. De wagen klap je gemakkelijk uit elkaar, dat spreek eigenlijk ook voor zich. Omdat wij de wagen nog als buggy kunnen gebruiken voor Fiep heb ik eerst het zitgedeelte geïnstalleerd. Ik liep even te hannesen met de zonnekap, maar ook die was na iets langer kijken ‘hoe het moet’ in- en uitgeklapt. De installatie geef ik dus echt een TIEN, dit kan je oude opa zelfs nog fiksen.

Het zitje van de Harvey²

Het zitje van de Harvey² ziet er strak uit, zit lekker zacht en is ook weer makkelijk te bevestigen. Op de site van Easywalker staat dat het zitje geschikt is voor kinderen tot vier jaar. Nu denk ik inderdaad dat je kleine er prima in kan zitten tot die leeftijd, maar de voeten zullen er na twee jaar toch wel een beetje uitbungelen. Ik zie niet dat onze Fiep (2,5) daar nu echt ‘last’ van heeft maar opvallend is het wel.

Verder zit het zitje heel goed, de riempjes zijn op verschillende hoogtes verstelbaar zodat het passend en veilig blijft naarmate je kindje groeit. Het zitje kan op verschillende standen, van plat tot rechtop. Zo kunnen ze er ook nog lekker in slapen als dat zo uitkomt tijdens de wandeling.

mamalotje.nl - Easywalker Harvey2 review

De Harvey² reiswieg

Oh goodies, wat een heerlijke bak! Het matrasje is zacht en dik genoeg om echt door te gaan voor een comfortabele slaapsessie. Om het matrasje zit een hoes die volledig ventileerbaar is waardoor je (denk ik) ook zonder hoeslaken je kindje erop kunt laten slapen. Aangezien de hoes uitwasbaar is ben je dus direct klaar. Zelf heb ik teveel plezier aan mooie hoeslakentjes om die kans in de kinderwagen voorbij te laten gaan, maar dat het zonder kan is wel ideaal. Daarbij is het ook een veilig matrasje, omdat het dus luchtgaatjes in de hoes heeft.

De rand van de bak is vanbinnen bekleed met (wederom uitwasbaar) zachte stof. Een extra laagje gezelligheid zeg maar, het ziet er zo knus uit en het voelt heel lekker zacht. De overkapping heeft een opstaande rand die je kunt vastzetten met twee elastiekjes aan de bak, zodat je met wind geen directe koude lucht in de bak krijgt. Met onze novemberbaby op komst vind ik het er echt uit zien als een ideale bak voor (ook) de winterdagen. Een dik wollen dekentje erin en je kind in een pakkie en je bent klaar om sneeuwballen te gooien buiten. Moet er wel weer eens een keertje sneeuw komen..

De reiswieg klik je heel gemakkelijk op het onderstel, maar ook net zo makkelijk er weer af. Fijn voor als je de wieg meeneemt in de auto of naar een plekje waar de baby mag logeren bijvoorbeeld. Deze reiswieg zou bijvoorbeeld heel goed kunnen functioneren als vakantiewiegje op de camping, in een huisje of bij opa en oma en de oppas.

mamalotje.nl - Easywalker Harvey2 review

De regenhoes bij de reiswieg

Er zit ook een regenhoes bij de reiswieg, wat ik bij Fiep echt wel eens gemist heb. Zij lag altijd met haar schattige snufferd in de natte druppels als ik weer eens verkeerd getimed had. Een dekentje waaide dan van de kap af dus het was altijd wachten onder een brug of racen naar huis. Nu kan ik dus gewoon doorlopen door een buitje, want die hoes zit onder in de wagen in een tasje. Overigens denk ik wel dat je altijd moet opletten met zo’n hoes want het kan gauw warm worden of benauwd, maar dat is mijn gevoel. Dus let daar zeker op! Die mini’s geven dat natuurlijk niet zelf aan.

Het uiterlijk van de Easywalker Harvey²

Ik heb gekozen voor de grijze kleur van de Harvey². Een lichtgrijs zitje en een lichtgrijze reiswieg, bovenop een voor de rest geheel zwart onderstel. Het is wel leuk dat deze kinderwagen in meerdere kleurtjes komt: roze, groen, blauw, grijs en zwart. Qua vormgeving vind ik de wagen er goed uitzien, degelijk en stevig. De stof is mooi, niet te dun. Het ziet ernaar uit dat deze wagen tegen een stootje kan. Wat dus wel handig is met nog een rondlopende peuter van twee, straks drie.

Het wandelen met de Easywalker en het meerijdplankje (de Easyboard)

De Harvey² rijdt soepel, draait makkelijk en remt goed. We hebben er ook een meerijdplankje bij gekregen, daar zou Fiep dan op kunnen staan. Dit heet in de shop ‘de Easyboard’. Het installeren van het plankje was makkelijk te doen en de wagen rijdt nog steeds net zo soepel. Ik moet nog wel even zien hoe dat is met Fiep er daadwerkelijk op, want waar zij zich dan aan moet vasthouden zie ik nog niet helemaal voor me. Wellicht gewoon aan de duwstang, richting mij, maar dan kan ze dus niet naar de baby kijken.

De prijzen van de Harvey²

De kinderwagen zonder reiswieg kost 699,99 euro. Ik heb de grijze variant.

De reiswieg kost 149,99 euro. Ook deze heb ik in de grijze variant en komt inclusief de regenhoes en zonnerkap.

Om de autostoel op het onderstel te klikken heb je de autostoel adapterset nodig. Deze set kost 39,99 euro.

De voetenzak die in het zitje van de Easywalker past kost 89,99 euro. Ook deze komt ik verschillende kleuren, wij hebben de grijze variant.

Het meerijdplankje (de Easyboard) kost 69,99 euro. Deze kun je gebruiken tot 20 kilo.

Eindconclusie: review Easywalker Harvey²

Al met al ben ik heel erg blij met deze nieuwste wagen van Easywalker. Wat een uitvinding dat ik deze mag testen met onze twee kids: whaaa dat klinkt ook gaaf hè?. Ik heb in mijn leven nu ervaring met drie verschillende wagens: de Bugaboo (deze leenden we tijdens het eerste jaar van Fiep), de Stokke Beat (zie de review hier) en nu dus de Easywalker Harvey². Ik denk dat qua klasse de Harvey² en de Bugaboo dichtbij elkaar liggen, maar dan is de Harvey² wel weer wat meer betaalbaar. Tja, kinderwagens zijn nou eenmaal vrij prijzig, dat is nu wel duidelijk. Maar je hebt wel echt verschil in kwaliteit en deze wagen is een topper, dat zie je aan alles. Wij zijn er heel blij mee!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply