Follow:
Het leven met baby, Het leven met een dreumes, Het leven met een peuter

Stokke review: Baby en kinderspullen!

mamalotje - Stokke Review

In de de gehele kindertijd hebben wij veel producten in gebruik van Stokke. Het werd tijd voor een review van deze producten! Welke producten raad ik aan?

Onmisbaar voor velen is de kinderstoel. Waar moet je kindje al die tijd in zitten zolang het nog niet op een normale (volwassen) stoel kan zitten? Een kinderstoel dus. Kinderstoelen heb je in heel veel vormen en maten, en natuurlijk ook in verschillende prijsklassen.

De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke

Mamalotje - Stokke review

Onze eerste kinderstoel is een tripptrapp. Waarom? Omdat die dingen al eeuwig de fijnste zijn, ik zat er zelf op als kind en het was mijn stoel nog lang in de basisschooltijd. Een stoel die dus echt jaren meegaat. We kochten een tweedehands stoel via marktplaats voor 25 euro. Gebruiksersporen waren er maar daar had ik geen problemen mee.

Na een tijdje kregen we een nieuwe Tripp Trapp van Stokke, niet omdat de vorige niet goed meer was, puur om het toffe nieuwe kleurtje. De Moss Green Tripp Trapp staat nu alweer een jaartje in onze woonkamer aan de tafel te shinen. Fiep zit er super goed op, ik zou geen andere stoel aanraden!

Als laatste wil ik een nieuw kleurtje in het zonnetje zetten. De ‘Warm Red’. Deze stoel heeft nog steeds hetzelfde karakter als de andere stoelen maar is nu dus in een nieuw kleurtje verkrijgbaar.

Mamalotje - Stokke review

Lekker spelen aan tafel, zittend op de Tripp Trapp

Baby aan tafel met de Tripp Trapp Newbornset (vanaf 0 maanden)

Om de Tripp Trapp direct in de babytijd te kunnen gebruiken hebben wij destijds bij Fiep een soort ‘kuipje’ geleend van mijn zus. Super handig, de baby kan ‘mee aan tafel’ en heeft direct mooi hoog overzicht. Het gaat hierover de newbornset. Inmiddels hebben we er zelf eentje in bezit, want ze zijn zo populair dat er altijd wel een gezin is die hem in bruikleen heeft. Baby nummer twee krijgt dus een eigen kuipje om lekker in te chillen.

De babyset vanaf 6 maanden

Vanaf het moment dat je kindje hapjes gaat eten (wij doen dat vanaf zes maanden, waarom we dat doen lees je hier) moet het in feite zelfstandig kunnen zitten. Vanaf zes maanden kunnen de kindjes dan ook in de babyset van Stokke. Die set heb je in allerlei kleurtjes en is heel makkelijk te bevestigen aan de Tripp Trapp. Dus: newbornset eraf, babyset erop. Omdat het nog best instabiel is dat zitten in het begin (en omdat het ook veel beter zit) zijn er kussens bij te bestellen.

Kussensets voor de Babyset

Omdat een gewone kussenset in het begin vaak nog niet genoeg ondersteuning bied hebben wij een tijdje lopen hannessen met een andere goedkope kinderstoel. Hoe wij dat destijds hebben opgelost beschreef ik in een blog. Daarover lees je meer in deze blog over het geven van hapjes in de rapleystijl.

Dit heeft Stokke opgelost door een Baby Cushion te ontwerpen. Dit kussen biedt meer steun rondom het lijfje. Heel erg fijn dat deze optie er nu is, want onze ‘tengere baby’ had echt wat meer steun nodig!

De klassieke versie van het kussentje voor de babyset is de Classic Kussenset, in allerlei printjes te verkrijgen. Wij hebben de neutrale grijze versie, zodat het altijd overal bij past.

Stokke Clikk kinderstoel

mamalotje - Stokke Review

Processed with VSCO with hb2 preset

Stokke heeft ook een nieuwe kinderstoel op de markt gebracht. Een kinderstoel die je met één minuut in elkaar geklikt hebt. Dit klopt want we hebben het geprobeerd ;). De stoel is bruikbaar vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Doordat je het blad eraf en erop kunt klikken en de voetensteun kunt ‘omdraaien’ klik je steeds een nieuwe versie in elkaar. Of ik hem zou aanraden in plaats van een Tripp Trapp weet ik niet zo goed. Hij ziet er wel heel gaaf uit (en dat is ook belangrijk) maar de Tripp Trapp is wel een duurzamere keuze omdat die echt vanaf baby mee kan gaan (met de juiste toevoegingen). Aan de andere kant, als je niet perse op zoek bent naar een keuze voor ‘eeuwig’ dan zit je met deze stoel heel lang safe en hij is echt ontzettend makkelijk in gebruik. Je kunt hem dus veel gemakkelijker even meenemen naar je ouders of de camping bijvoorbeeld, dat zou je met een Tripp Trapp niet doen.

 

mamalotje - Stokke Review

Stokke Clikk aan tafel

mamalotje - Stokke Review

Processed with VSCO with hb2 preset

In het opvouwbad!

Mamalotje - Stokke review

Waar ik groot fan van ben: het opvouwbare badje van Stokke. Wij hebben hem in het geel, een lekker vrolijk kleurtje. Er zit een paarse badstopper in die verkleurt als het water te heet is (maar goed je moet altijd gewoon zelf opletten uiteraard). En.. Hij kan dus opgevouwt worden. Wij hebben zeg maar een inloopdouche, maar dat is dan ook direct de gehele badkamer. Dat betekent dat er precies geen ruimte is voor extra’s zoals een babybad (die dingen zijn best lomp!). Daardoor was het altijd een gesleep van de babykamer naar de badkamer en weer terug met het ouderwetse badje. Nu staat het badje opgevouwen onder de wastafel en hebben we er verder geen omkijken naar.

Mamalotje - Stokke review

Het badje is te krijgen met een newbornset, zonder set (dus alleen het bad) of in een XL versie zodat broer of zus ook mee kan in bad.

Stokke kinderwagen

Het laatste waar ik je wat over kan vertellen in de categorie ‘Stokke gadgets’ is de Stokke Beat kinderwagen. Deze kinderwagen kregen we van Stokke om te reviewen. Wat ik heel fijn vind aan deze wagen is het gewicht, hij is maar 9.5 kilo. Je klapt hem makkelijk in, tenminste, ik wel. Mijn man vergeet steeds ‘hoe’ en staat er dan mee te klungelen. Ik verklap je alvast: je moet dus die knop onderin indrukken. Nou goed, daar kom je vanzelf achter. Nog een grtoot pluspunt: de wagen is lekker hoog waardoor je ook echt wat hebt aan de mand eronder. Je kunt er makkelijk bij om er iets in te stoppen of uit te halen. Wat Fiep heel erg fijn vind is dat het zitje helemaal plat kan, ze kan er dus helemaal in liggen. Ze kijkt dan door de raampjes naar buiten en valt soms zo in slaap, lekker wereldje voor zo’n peuter.

Mamalotje - Stokke review

Met de Stokke Beat op pad

De wagen heeft ook een nadeel. Het zitje is vrij kort. Zo komt onze peuter met haar voetjes over de rand, terwijl ze dat in onze geleende wagen (bij oma) niet komt. Dat zitje is langer en dus in die zin comfortabeler. Nu lijkt onze dochter daar verder niet om te geven, maar het ziet er een beetje gek uit, dat wel.

Kari van Columns by Kari screef ook een review over de Stokke Beat en kwam tot veel dezelfde conclusies. Lees haar review hier.

 

Mamalotje - Stokke review

Cruisen door de dierentuin

In dit artikel staan gesponsorde producten. Mijn mening over de producten is altijd eerlijk, gekregen of gekocht.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply M A M A L O T J E - Zindelijkheidstraining vanaf twee jaar: hoe mijn dochter met twee jaar zindelijk werd - M A M A L O T J E

  […] enne, gaat het wel mis? Nog big deal. Stop ze lekker in bad (ja dat was een stiekeme hint naar mijn review over een badje). Geef ze een knuffel en be ready […]

  11 mei 2020 at 20:33
 • Reply M A M A L O T J E - Review Easywalker Harvey² - M A M A L O T J E

  […] de Bugaboo (deze leenden we tijdens het eerste jaar van Fiep), de Stokke Beat (zie de review hier) en nu dus de Easywalker Harvey². Ik denk dat qua klasse de Harvey² en de Bugaboo dichtbij elkaar […]

  22 juni 2020 at 21:15
 • Leave a Reply