Follow:
Vakantie

Sibley Bell Tent review – Canvas Camp

Review Sibley Bell Tent - mamalotje.nl

Fiep is inmiddels 2 jaar en 9 maanden. Dat is heel wat anders dan toen ze nog een baby’tje was en we met haar gingen kamperen. Over hoe we dat aanpakten destijds schreef ik een blog, deze kun je hier lezen. Maar nu ze groter is en we ook weer een jaar of wat verder zijn wil ik jullie graag meenemen in hoe we het deze zomer gaan aanpakken. Kamperen met de Sibley Bell Tent, zwanger van de tweede (23 weken alweer) en kamperen met een peuter. Misschien nog wel meer voor mezelf: ik maak eigenlijk gewoon een uitgebreide kampeerpaklijst met tips ;). Welkom in deze mini-blogreeks over kamperen met kinderen.

Review Sibley Bell Tent – Canvas Camp

Ik begin met een review van onze geweldige tent. Een van de meest gestelde vragen: ‘wat voor tent hebben jullie?’. De Review Sibley Bell Tent – Canvas Camp.

Review Sibley Bell Tent - mamalotje.nl

Kamperen met 1,5 jarige Fiep

De tent: Sibley Bell Tent

Sinds anderhalf jaar hebben we een Sibley Bell Tent, via Canvascamp. We hebben de Sibley 500 ProTech met een binnentent 500. Zo, alle linkjes bij elkaar. Een review in het kort: wij zijn super tevreden en heel erg blij met onze tent. De tent is groot genoeg voor zeker drie kids en twee volwassenen. Op dit moment is er nog maar één kindje met twee ouders maar we hebben dan ook echt ruimte over. We zijn gegaan voor de meest uitgebreide versie, deze tent kan in feite ook in de winter gebruikt worden. Nu zijn wij helemaal geen ‘all season’ kampeerders, ik wil het wel een beetje warm hebben, maar het kan wel. Daarbij vond ik het een goede investering in de toekomst. We gingen van een inmiddels helemaal uitgewoond gekregen tentje naar een ‘volwassentent’ dus ik wou direct een goede tent. Qua binnentent hebben we gekozen voor de halve maan die dus de helft van de tent in beslag neemt, maar omdat de tent lekker hoog is (3 meter) blijft er genoeg ‘voortent’ over om in te leven. Nu zijn wij wel echt goedweerkampeerders dus ik heb niet veel te maken met vreselijk veel kou waardoor je veel binnen zit, maar in deze tent kun je dus ook een kachel installeren. Over het hoe en wat daarvan kun je meer lezen op de website van Canvas Camp.

Met luifel

Pluspunten Sibley Bell Tent:

 • De hele onderste rand van de tent kan eraf geritst worden (met of zonder muggennet) en zo kun je op hele warme dagen de tent laten luchten. Ik moet zeggen dat ik dit nog niet heb uitgeprobeerd want wij zijn lekker luie kampeerders, als alles staat laten we ‘t vaak zoals het is.
 • De kleur van het doek is zo mooi, het geeft gelijk een warm gevoel.
 • Je kunt (in onze versie in ieder geval) rechtop staan en bewegen, de hoogste paal van de tent is drie meter.
 • De binnentent 500 heeft een afsluitend tussendoek in het midden om twee binnententen te creëren, maar het kan ook helemaal opgeknoopt worden waardoor je een halve maan als binnentent hebt.
 • Het opzetten is echt ZO gedaan! Het is wel belangrijk dat je de lijntjes en haringen goed strak opzet, anders staat de tent scheef. Dat is niet mooi maar ook niet handig met slecht weer. Zie hier een filmpje hoe je de tent opzet.

Minpunten Sibley Bell Tent:

 • Er zit geen luifel aan de tent. Deze kun je er wel los bijkopen. Wij hebben inmiddels de ‘connector’ aangeschaft en zijn daar heel tevreden mee.
 • De tent is zwaar en vrij groot tijdens her vervoeren: 40 kilo schoon aan de haak. Wij lossen dit op door hem op de fietsendrager mee te nemen (scheelt ruimte in de auto) en ik laat Derko tillen ;).
Review Sibley Bell Tent - mamalotje.nl

Ik hou van het warme sfeertje en met een extra vlaggenlijn is het direct een feestje.

Kampeervragen van jullie over de tent

Dan nu wat eerste kampeervragen die eigenlijk allemaal te maken hadden met onze tent:

Hoe slapen jullie (samen) in de tent?

Fiep heeft een eigen bedje: een deryan peuterbedje. Dit is een opvouwbaar campingbedje, wat je dus ook buiten de tent om kunt gebruiken. Met hete dagen laten we dit tentje bijvoorbeeld lekker buiten in de schaduw staan en dan slaapt ze daar haar middagdutje. Vaak komt Fiep ergens midden in de nacht of eerder bij ons liggen. Vorig jaar sliepen Derko en ik op een luchtbed (van de action, niets speciaals aan) dus dat werd wel wat krap met Fiep erbij op. Dus bliezen we er nog eentje op. Een groot slaapfestijn dus 😉 en iedereen had ruimte. Zo was er ook ruimte om tijdens middagdutjes of het inslapen naast haar te blijven liggen, want als er iets is wat je niet graag wil is het wel een huilende baby of peuter of kleuter of… wat dan ook op een camping.

Hoe laat je je kind slapen in het licht (overdag en ‘s avonds als het lang licht blijft)?

Eigenlijk heb ik hier niet echt een goed antwoord op. Ik ben me er nooit zo bewust van geweest dat dit een ding was namelijk. We hebben natuurlijk thuis gordijnen maar we maken het nooit pikkedonker. Dit zal dus even uitvinden zijn voor jullie en je kindje, maar ik weet wel wat iedereen lekkerder slaapt in de buitenlucht dus dat komt vast helemaal goed.

mamalotje.nl

Wakker worden in de tent

Hoe houd je het vol met warme dagen in een warme tent?

Nou… Je hóeft natuurlijk niet in de tent te blijven, daarom ben je lekker aan het kamperen. Dus ik zou zeggen: leg het (lucht)bedje lekker buiten neer en doe daar een middagdutje. Heeft jouw kind wel echt die afscherming van de buitenwereld nodig dan bied het Deryantentje echt uitkomst, dat is een afgesloten klein tentje. Daarnaast heeft de Sibley Bell Tent Pro Tech de functie om zonder zijwanden (of met horwanden) de boel door te laten luchten. Zo blijft het het een aangename plek om te chillen of te slapen.

Met hoeveel personen pas je in de Sibley Bell Tent 500?

Met de binnentent die wij hebben (de halve maan) passen er met gemak drie/vier kids en twee volwassenen in. Op dit moment hebben wij echt ruimte over namelijk, we zouden met gemak met z’n drietjes in 1/4 van de tent kunnen slapen en de andere helft van de binnentent kunnen gebruiken als omkleedruimte. Dan heb je nog de andere helft van de tent over als plek voor de rest, waardoor je ook binnen kunt zitten bij slecht weer. Op de site van Canvas Camp staat dat er maximaal acht personen in deze tent kunnen slapen.

Review Sibley Bell Tent - mamalotje.nl

De hele dag buitenspelen!

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Robbert de Oude

  Hoi Lotte,
  Wat een leuke review over de tent, we hebben toevallig dezelfde!
  Wij zijn er net zo tevreden over als je in je blog omschrijft.
  Wij staan momenteel aan rivier de lott in Frankrijk met de tent, en dit keer hebben we de binnen tent niet gebruikt.
  Het is met de binnen tent toch iets iets warmer dan zonder.
  De tent oogt nu veel ruimer, en we slapen met zijn alle 2 kids en 2 volwassenen in een ruimte.
  Sinds dit jaar hebben we ook een canvas doek opgehangen buiten van 4×6 meter. Het laat geen regen door en we hebben veel schaduw 🙂

  Leuk om te lezen dat er ook andere mensen een leuke en positieve ervaring hebben met de echte Canvascamp Sibley tent 😉

  30 juli 2020 at 17:20
  • Reply Mamalotje

   Tof! Waar komt jullie doek vandaan?

   25 augustus 2021 at 10:43

  Leave a Reply