Follow:
Draagdoek, Het leven met baby, Stijl

MOONsling: mijn eerste ringsling

Draagfan

Zoals jullie weten ben ik een draagfan. Ik heb een draagzak, en een paar draagdoeken. Stretch en geweven, korte en lange. Maar het enige wat echt nog ontbrak was een ringsling. Dat is een draagdoek met ringen, zodat je niet zelf hoeft te knopen. Ik kwam het merk MOONsling tegen, via de altijd inspirerende Elise Milou. Ik was gelijk verkocht aan de mooie kleuren die het merk in haar collectie heeft. Lucky me, ik mocht de grijze variant uitproberen. En met liefde!

Mamalotje - MOONsling

Dragen in de MOONsling

De foto’s zijn van de eerste keer dat ik Fiep droeg in de ringsling. Ik heb eerst filmpjes opgezocht, want ik was zo’n noob die niet eens wist hoe je de stof door de ringen moest halen. Nou dat was niet moeilijk, maar je moet wel echt de juiste filmpjes kijken. Ook handig zodat je de doek op de juiste hoogte hebt. Op de foto’s zie je dat bij mij de ringen nog iets te hoog zitten. Ze moeten ter hoogte van je sleutelbeen. Maar beter te hoog dan te laag, want dan krijg je last van je rug en schouders. Het is dus even oefenen, maar snel onder de knie te krijgen.

Het is vooral belangrijk dat je alle ‘losse’ stof goed door de ringen heen trekt. Zo krijgt je kindje een strak hangmatje waar het in zit. De doek trek je net als bij andere doeken tussen jouw buik en het buikje van je kindje in, zodat ze als het ware in een hangmat zitten. De stof hoort niet strak in de knieholtes te zitten, maar wel zonder ribbels. Maar goed, kijk vooral even een filmpje van een goede instructie en je zit safe. Als je de doek goed spreid over je schouder (nog meer dan dat ik hier doe) dan is de verdeling prima over je hele rug. Ik heb Fiep in deze houding driekwartier gedragen. Ze is 10 kilo en 16 maanden.

Mamalotje - MOONsling

Mamalotje - MOONsling

Mamalotje - MOONsling

Verschil MOONsling en draagdoek

Het verschil tussen een doek en een ringsling: minder stof, minder gedoe met knopen. Vooral als je op pad gaat (en dus buiten staat te hannesen) is een ringsling ideaal. Korte stukjes, van bakfiets naar doek, van doek naar auto, enzovoorts. Het is een stuk minder stof, en toch echt dat draagdoek gevoel. Anders dan bij een draagzak. Een draagzak is best lomp in je tas, en heeft dikke schouderbanden. De ringsling gaat nu standaard in m’n mombag!

Mamalotje - MOONsling

Linnen doek

De MOONsling is gemaakt van linnen. Lekker zacht, niet te warm. Perfect voor elk weer. Hier zit ze er gewoon in haar winterjas in, zonder dat ze het dan te warm heeft. In de zomer kan ik me voorstellen dat linnen ook echt heel fijn is juist omdat het dan wat luchtiger is dan een dikke katoenen doek.

Mamalotje - MOONsling

De MOONsling, een mooie doek

Het oog wil ook wat, en dat is wel een beetje de voornaamste reden dat ik graag voor doeken ga. Kijk dan hoe mooi, het is gewoon een aanwinst voor je outfit. Ik vind dat echt belangrijk, dat het mooi is. En dan is het win-win dat MOONsling ook nog nadenkt over het milieu. De verpakking is heel eenvoudig. Een mooie doos in een papieren zak. Een stempel in plaats van stickers en geen extra vullingsmaterialen. Top gedaan! Je kindje heart to heart, dat is het motto. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Wil je nog meer draagtips en voorbeelden? Klik dan op: Alles over dragen.

Wil je alle MOONslings bekijken, klik dan hier.

Outfitdetails

Mutsje Fiep: Froekus

Broekje Fiep: Mini Rodini

Schoentjes: Boumy

Haardband Lotte: LOD

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply M A M A L O T J E - BabyBjörn Move review - M A M A L O T J E

    […] Wil je meer lezen over dragen en mijn ervaringen? Ik schreef een aantal blogs, sommigen twee jaar terug maar nog steeds accuraat. Check ‘Alles over dragen‘, een blog over de heupknoop met een geweven doek: ‘Heupknoop dat doe je zo‘ en mijn review van de Moonsling: ‘Moonsling‘. […]

    22 december 2020 at 22:39
  • Leave a Reply