Follow:
Het leven met baby, Reviews, Slapen

Review: de OYO smart baby monitor + camera

Deze review over de OYO smart baby monitor is een samenwerking met AeroSleep

Babyfoon? Die heb ik niet nodig, of toch wel?

Drie jaar geleden kregen wij ons eerste kindje, Fiep. Omdat we in een klein, oud (maar fijn) huisje woonden hadden we niet zo’n belang bij een babyfoon. Eerlijk gezegd lag ze toch altijd op mij, hing ze in de draagzak of sliep ze beneden in de kinderwagen. Maar nu, drie jaar later, hebben we ineens wel belang bij een babyfoon, en kwam de slimme baby monitor van AeroSleep (de OYO Smart Baby Monitor met HD camera) als geroepen. Ik leg je uit waarom.

Overdag veilig boven slapen

Ons tweede kindje, Juun, slaapt overdag veel in haar wiegje boven – hoe ik dat voor elkaar kreeg schrijf ik binnenkort in een andere blog. Zo kan ik wat meer met de peuter ondernemen binnenshuis zonder dat we haar steeds wakker maken. Doordat ik nu de babycamera + monitor aanzet heb ik het – zonder dat de peuter steeds stil moet zijn – toch direct door als er iets is. Ik laat Juun nooit huilen. Dus zodra ze wakker wordt snel ik erheen om het speentje te geven, nog eens te voeden of haar eruit te halen. De OYO Smart Monitor werkt dan beide kanten op. Ik zie en hoor mijn baby, zonder dat ik ernaast lig én mijn peuter kan beneden meekijken op mijn telefoon. Fiep vindt het soms een beetje spannend om alleen beneden te blijven, maar ze maakt Juun wel wakker als ze meegaat.

Oyo Smart Baby monitor
De OYO smart baby HD camera

De camera geeft live beeld maar vangt ook geluid op. Hij werkt optimaal als je hem combineert met de monitor. Dan ontvang je ook alle meldingen en wordt omgevingsgeluid gedetecteerd. De monitor filtert het constante geluid van de white-noise box eruit, zodat alleen het opvallende geluid, zoals een huiltje, wordt geregistreerd. Heel handig, want die box staat nogal hard aan zodat de baby niet afgeleid wordt van de geluiden beneden en om haar heen. We doen nogal eens de was of ruimen de kamers op, daarbij zingt de peuter dan liedjes over bootjes varen enzo. Heel gezellig maar ook heel onhandig als de ander wil slapen. Je kunt via de camera ook tegen je kindje praten, als je dit fijn vindt.

De OYO smart baby monitor

De Oyoy smart baby monitor laat je via een app weten hoe het met je baby gaat. De OYO Smart Monitor is eigenlijk een slimme babyfoon. Deze monitor bevestig je door middel van een zachte buikband op het buikje van je kindje. De monitor meet de lichaamswarmte, beweging en neemt ademhaling waar. Heel handig, zeker als je kindje overdag op een andere kamer ligt en je hem of haar niet zo vaak in de gaten kunt houden. De monitor geeft meldingen via de app als er iets verandert.

Wat meet de monitor precies?

De monitor meet de volgende dingen:

 • Ademhalingsbewegingen
 • Temperatuur
 • Positie van je baby
 • Activiteitsniveau
 • Valdetectie
 • Statistieken

Ook meet de monitor hoelang je kindje heeft geslapen, hoelang het rustig was, wanneer het wakker was, enzovoorts. Je krijgt dus een heel mooi inzicht in het slaapje (of de nacht) van je baby.

Veilig samen slapen: co-sleeping

Wij slapen minimaal een jaar samen met onze kindjes op een kamer, ook uit veiligheidsredenen. Dichtbij is wat mij betreft het allerfijnst en veiligst voor mama en voor de baby. Een monitor met babyfoon is in ons geval vooral interessant voor overdag, wanneer we niet dichtbij elkaar zijn. Maar uiteraard is de OYO smart baby monitor ook in de nacht te gebruiken. Wil je meer lezen over onze slaapsituaties? Dat lees je hier.

Voordelen aan de OYO smart baby monitor
 • De statistieken na een slaapje. Ik vind het super interessant om te zien hoe Juun geslapen heeft. Hoelang ze sliep, hoeveel ze wakker was. Ik ga altijd naar haar toe als ze wakker is, maar vaak is ze nog niet uitgeslapen en wil ze met een speentje bijvoorbeeld nog even (of heel lang) doorslapen. Dit doet ze trouwens pas sinds ze vier maanden is, daarvoor sliep ze vrijwel altijd korte slaapjes.
 • De zachte buikband. De monitor is geenzins een vervelend ding om om te hebben. Ik denk dat het voor een kindje amper merkbaar is.
 • Temperatuurmeting. Het is bij ons nogal koud op de slaapkamers. Ik denk altijd dat het wel goed zit, maar hoe fijn om dat dus ook te zien op de monitor. In het geval van ziekte lijkt het me ook ontzettend fijn om te zien dat je kindje bijvoorbeeld koorts heeft.
 • De monitor is draadloos op te laden door hem op het docking station (die je ook als klein nachtlampje kunt gebruiken) te leggen, hij laadt dus draadloos op.
 • De app is fijn in gebruik, ziet er mooi uit en je kunt er makkelijk in navigeren.
Voordelen aan de OYO smart HD camera
 • Het beeld van deze camera is loeischerp.
 • Door de nachtfunctie zie je ook perfect in een donkere kamer hoe je kindje ligt.
 • Omdat Juun graag met een doekje of knuffel tegen haar hoofdje ligt vind ik het overdag best fijn om af en toe even te checken of dat allemaal nog goed gaat.
 • Er zit een magneet in de camera waardoor je het aan een metalen gedeelte van de wieg kunt bevestigen zonder het vast te zetten.
 • De camera kan alle kanten op draaien en is makkelijk verplaatsbaar
 • Je kunt via meldingen op je telefoon inschakelen hoeveel omgevingsgeluid er gedetecteerd moet worden, waardoor ik ongestoord het white-noise boxje aan kan zetten zonder dat de babyfoon denkt dat er continue een melding moet komen
 • Nog een belangrijk punt bij de camera: om jouw privacy te garanderen, zijn de camerabeelden enkel live zichtbaar binnen je eigen privé-verbinding.
Nadelen
 • Als je een goede wificonnectie hebt is er niets aan de hand. Onze wifi daarentegen wil nogal haperen in de slaapkamer. Daardoor is de monitor niet altijd gekoppeld en mis je soms wat informatie of krijg je de meldingen pas later. Zorg dus voor een steady verbinding of plaats het apparaat dichterbij de router. Nog een tip: plaats het docking station altijd in dezelfde kamer als de clip voor een optimale connectie.
Alle functies getest

Omdat ik Juun natuurlijk niet kan vertellen hoe en wat ze moet doen heb ik de buikband met monitor bij Fiep omgedaan. Fiep is drie jaar en vond het heel erg leuk om mijn aanwijzing op te volgen. Ik liet haar op haar buik liggen (dan geeft de monitor een melding, als je dat wilt), op de kop staan, op haar zij liggen (dan geeft de app de positie aan waarin het kindje ligt en deze klopte precies), rechtop zitten en zichzelf op het bed laten vallen (val gedetecteert). Toen ik de buikband afdeed maar de monitor niet uitzette kreeg ik vrij direct de melding dat er geen ademhaling was waargenomen. Vrij serieus maar, het werkt dus heel nauwkeurig!

De zoutlamp vind je hier

De co-sleeper vind je hier

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply