Follow:
Gezondheid, Reviews, Stijl

Wildling Shoes: op je ‘blote’ voeten naar buiten

Wildling shoes - mamalotje.nl

Samenwerking met Wildling Shoes

Nieuwe schoenen: een feestje! Toch?

Nieuwe schoenen! Een feestje, altijd. Voor mij in ieder geval wel. Ik had alleen zo weinig keuze vond ik, als kind. Smalle voeten, een eigen smaak: dan blijft er weinig over. Zo ken ik genoeg mensen met hetzelfde probleem maar dan met brede voeten. Iedereen heeft wat, zo mooi zijn we gemaakt. Maar wat we toen waarschijnlijk nog niet kenden: ‘barefoot shoes’. Wildling Shoes zijn een perfect voorbeeld van barefoot shoes, een schoen voor elke voet.

Wat zijn Wildling Shoes?

Wildling Shoes zijn schoenen voor gezonde voeten. Bijna alle kinderen worden met gezonde voeten geboren maar er zijn nog maar weinig volwassenen met gezonde voeten. Hoe kan dat? Dat kan omdat we bijvoorbeeld niet de juiste schoenvorm aanhebben, niet de juiste ondersteuning of gebruiken of te smalle of te brede schoenen aantrekken. Wildling Shoes zijn schoenen met een gevoel van een blote voet. De zool is super dun, perfect gevormd voor de gezonde voet. De voet moet dus als het ware ‘lekker zelf het werk doen’ en verliest hierdoor zijn stabiliteit niet.

Op blote voeten spelen

Mijn dochter speelt het liefst op blote voeten. Binnen vind ik dat prima, al vind ik warme voeten ook belangrijk dus dan stimuleer ik een paar sokken nog wel. Mede hierom is de zomer zo’n fijn seizoen: geen zorgen, lekker naar buiten op je blote voetjes. Wanneer we echt het bos ingaan of gaan lopen over stenen trek ik wel flexibele sandaaltjes aan maar verder ben ik vrij makkelijk. Ze zal er wel lekker op lopen: op haar blote voeten. Hoef ik me ook niet steeds druk te maken of haar (van mij geërfde) smalle voeten wel goed in die schoenen zitten. Deze schoenen voelen als blote voeten in de zomer maar dan met een lekker warm laagje warmte.

Wildling Shoes: gehannes maar wel lekker zacht

Oke ik ga het gelijk toegeven: het is soms wat gedoe om ze aan te krijgen. Dat ligt wellicht aan die lange smalle voeten maar dat hoor ik dan graag nog van andere ervaringsdeskundigen. Omdat de veters van elastiek zijn kun je ze niet helemaal los strikken. Dat betekent dat we soms wat gehannes hebben met ‘die hak erin krijgen’. Maar als ze eenmaal aan zijn zegt onze peuter direct: ‘ah lekker zacht’, met een grote glimlach. Wij hebben de Wombat shoes voor onze driejarige peuter gekozen. Je kunt er voor smalle (of extra warmte) voeten nog extra wollen zooltjes inleggen.

Review

Uiterlijk van de schoen

Op het eerste gezicht moest ik een beetje wennen aan het uiterlijk van de schoenen. Ze hebben een brede voorneus en ze zijn wat grof. Maar eigenlijk vind ik ze juist heel erg tof staan bij veel van haar kleren. Lekker robuust, een beetje ‘stoffen laars’ vibes krijg ik erbij. We kozen voor de Wombat schoenen.

Hoe voelen en vallen de schoenen?

Mijn dochter vind de schoenen heerlijk zacht en warm. Ze zijn niet waterdicht (je kunt ze wel insprayen met een milieuvriendelijke spray tegen wind en weer) maar ze houden echt heel veel vocht tegen. Met de zooltjes erin past onze meid de schoenen niet meer maar die zooltjes zijn wel echt heerlijk warm en een aanrader, dus misschien moet je dan een maatje groter kopen. Op de site staat een goede maattabel, deze kun je printen om zo de juiste maat voor je kindje te bepalen.

Duurzame keuze

Wildling Shoes kiest haar producten en stoffen zorgvuldig uit. Ze werken samen met milieuvriendelijke partners die zorg dragen voor onze wereld. Meer hierover lees je hier. Goed bezig dus!

Beste keuze voor smalle/brede voeten?

Ik ben geen schoenverkoper, geen dokter, geen voetexpert. Mij is altijd gezegd dat onze dochter enorm smalle voeten heeft en dat ze dus ook smalle schoenen nodig heeft. ‘Maatje éxtra smal’ is vaak nog te breed. Het voelt daarom een beetje gek, alsof het niet mag, dat we ook deze schoenen voor haar proberen. Ze zijn namelijk helemaal niet smal (ze kunnen zelfs heel erg goed voor brede voetjes), al kun je ze met de veters natuurlijk goed aanpassen aan de voet. Mede omdat het een soort slof is met een flexibel zooltje. Toch denk ik dat als je ziet hoe ze erop loopt het een goede schoen is voor inderdaad elke voet. Tot nu toe ben ik tevreden, maar nogmaals.. Ik ben niet de expert. Ik zie gewoon een blij kind dat goed loopt op haar schoenen. Meer over de gedachtegang achter barefootshoes lees je hier.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply