Follow:
Het leven met een peuter, Zwangerschap

Voorleesboekjes over het krijgen van een baby

Ik was op zoek naar voorleesboekjes over het krijgen van een baby. In november wordt onze dochter van drie een grote zus. Er komt een baby aan! Zoals ik mezelf erop voor bereid met boeken en bijvoorbeeld deze ‘mamamoon retreat‘, zo wil ik Fiep ook helpen te begrijpen wat eraan zit te komen. Het leek me leuk om haar daar een beetje op voor te bereiden met boekjes. Naast boekjes is de film ‘Knofje’ een enorme tip, dus die geef ik je alvast mee. Ik vroeg jullie om tips en deze boekjes kwamen daaruit. Er zitten boekjes bij die wat dieper ingaan op alle emoties die je kindje kan ervaren tijdens deze tijd, maar ook boekjes waarin er ‘gewoon duidelijk wordt dat er een baby komt en wat je daarmee kunt’. Een nadeel vind ik dat veel van deze boekjes enkel over witte gezinnen gaan waarin er ook weinig diversiteit in relaties zit. Zo is het veelal papa, mama en kind. Als je op zoek bent naar een goede lijst met kinderboeken waarin diversiteit centraal staat: lees dan deze blog van Columns by Kari!

Dan nu weer back to business: je bent zwanger en je wilt je kind voorbereiden. Lees je mee?

Mama, wat zit er in je buik?

Tussen de voorleesboekjes over het krijgen van een baby is dit toch wel een hit. Want komt er wel een baby of is het misschien een aapje? Een boekje over wat er allemaal in de buik van mama zou kunnen zitten, alle dieren komen voorbij. Het boek heeft flapjes zodat je steeds kunt zien wat er in de buik van mama groeit. En natuurlijk blijkt het een baby! Dit boekje kun je ook kijken op www.wepboek.nl, tipje ­čÖé

Milan wordt grote broer

Vanaf twee jaar is dit boekje geschikt, het gaat onder andere over de emoties van Milan over het krijgen van een broertje of zusje.

Naar de wolven

Een betoverend prentenboek!

Kaatje en mama’s buik

Speciaal voor peuters een boekje over Kaatje. Kaatje is heel erg blij want haar mama krijgt een baby!

Saar wordt grote zus

Saar wordt grote zus en samen met mama verzinnen ze dingen die ze kunnen doen voor de baby, zoals een kadootje kopen voor de nieuwe baby.

Kas wordt grote broer

In het verlengde van ‘Saar wordt een grote zus’ is dit het boekje waarin Kas een grote broer wordt. Over het delen van je speelgoed bijvoorbeeld, want dat is best lastig!

Kleine Pluis

Nijntje krijgt een broertje of zusje! Kleine Pluis.

Mama’s bolle buik

In dit boekje staat geen tekst, dus zeker ook tof voor de echte kleintjes. Je kunt er zelf een verhaaltje bij vertellen, of plaatjes kijken.

Hier is ze dan!

Kleine Beer krijgt een zusje en dat is heel bijzonder. Totdat ze er is, ze neemt zijn plek in! Ze is helemaal niet leuk. Totdat hij zijn zusje zelf ontdekt en hij voor haar wil zorgen. Alle emoties die voor een grote broer of zus aan bod kunnen komen worden in dit boekje besproken.

Een baby’tje op komst

Een boekje over de komst van een baby. Met thema’s zoals borstvoeding, samen slapen en dragen. Ook staan er nuttige tips in voor ouders.

Wat groeit er in mama’s buik?

Hoe is die baby in mama’s buik gekomen? Als mama eet, komt het eten dan boven op de baby terecht? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje?

Hello Baby!

In dit engelstalige boek word je meegenomen in het verhaal van het jongste kind wat gaat meemaken dat de baby geboren wordt. Een thuisbevalling op een winterse dag. Hoe gaaf om je kindje daar ook bewust op voor te bereiden.

Bobbi wordt grote broer (of zus)

In dit boekje krijgt Bobbi de beer te maken met een nieuwe baby, hij vind het heel erg leuk!

Hebben jullie nog toffe tips qua voorleesboekjes over het krijgen van een baby? Deel ze met me in de reacties.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Susanne

    Duurt het nog lang – Floor Bal en Iris Deppe

    Een boek met mooie tekeningen van elke week wat er bij mama in de buik zit. Wat zo leuk is, is dat elk plaatje een ander gezin is zodat iedereen zich wel immer iemand kan identificeren! En je heel leuk aan je kindje kan laten zien wat het kindje in de buik al kan of hoe groot het is.

    5 september 2020 at 23:33
  • Leave a Reply