Follow:
Het leven met baby, Lotte's dagboek, Zwangerschap

Een baby: wat ben je welkom!

Mijn lieve tweede kindje, wat ben je welkom. Mijn hele hart staat voor je open. Ik ken je nog niet, je bent er nog niet.

Een lieve zus heb je al. Een meisje van nu nog twee. Een ondeugd met humor. Een liefdevol wezentje dat heel goed aanvoelt hoe de situatie in elkaar steekt. Ze is wijs, net als haar vader. Ze is soms stoer, maar soms ook helemaal niet. Ze houdt van knuffelen. Ze houdt van spelletjes, ze houdt van lezen. Och en ze is zo benieuwd naar jou! Ze wijst naar haar buik. Een baby, vertelt ze ons. Een dikke buik met een baby. Ze weet het al heel goed, ze heeft opgelet. Haar eigen pop krijgt de borst, zo heeft ze het gezien.

Papa is er ook voor jou. En wat voor eentje. Eentje die voor je gaat zorgen. Die klaarstaat. Een papa die overlegt met mama, die zijn beste beentje voorzet. Hij heeft nog niet zo’n zin in de babytijd. De kraamweek mag hem gestolen worden. Maar lieve baby, wij gaan laten zien dat het heel erg leuk gaat worden he? En dan als je wat groter bent, dan gaat papa eeuwig met je vliegen. Je mag boven op de boekenkast, net als je grote zus. Daarna vlieg je door de woonkamer, met je kleine armpjes wijd. Je zult altijd op hem mogen klimmen, hij legt zijn boek voor je opzij. Samen met je zus op papa liggen, zo komen jullie je dagen wel door. Papa is sterk, hij zal je dragen. Papa weet raad, hij gaat je helpen. Papa is rustig, hij legt het je keer op keer uit. Soms is papa ongeduldig of wil hij weg, schilderen, sporten en werken. Maar dat is niet erg, zo leer je dat papa altijd terugkomt. Je grote zus weet dat al, zij klapt haar handen als ze de voordeur hoort. Zo zul je naast haar staan en meeklappen. Papa is thuis! Dat betekent feest. Spelen, lachen, samen de afwas. Wel drie broodjes met jam, appelstroop en pindakaas. Papa eet de korstjes voor je op. Je mag bij hem zitten als je niet meer aan tafel wilt, je mag bij hem slapen als je niet alleen wilt zijn. Hij slaat zijn grote armen om je heen. Hij zal voor je zorgen.

Lieve baby. Ik wil voor je zorgen. Ik wil je zien, je ruiken, je handjes zien grijpen, je oogjes zien twinkelen. Ik hou van je, ik heb plek voor jou in mijn lichaam, in mijn hoofd en hart, in ons huis, in onze armen. Mijn hart is weer gaan kriebelen sinds een lange tijd.

Je bent welkom. Kom maar gauw.

Zwanger van mijn tweede kindje

En nu is het zover. Een tweede kindje in mijn buik. Zo dankbaar!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Lara

  Zo zo mooi ♥️

  16 april 2020 at 19:27
 • Reply mamajork

  Zo lief geschreven. Zo leuk!!! Baby nieuws, gefeliciteerd lieverd!

  16 april 2020 at 21:11
 • Leave a Reply