Follow:
Gezondheid

Face Tan Water – review zelfbruiner (eco by Sonya)

Lekker bruin de winter door

Het is hartje winter, de sneeuw ligt tot het dak zo dik en je snowboots kennen geen betere tijden dan deze. Onee toch niet, het lijkt wel zomer. Alleen mijn gezicht doet niet mee. Een bleke huid waarop mijn moeder ook nog eens zei: ‘meid wat heb je een wallen’. Super mam, bedankt. Ik kon dus wel een kleurtje gebruiken. Jullie kwamen met goeie tips en eentje daarvan was de Face Tan Water van Eco by Sonya. Nourished verkoopt deze natuurlijke zelfbruiner dus ik kocht hem en ging aan de slag.

Vloeibare zelfbruiner?

Even wennen: het glazen potje van de Face Tan Water bevat dus een echt waterachtig goedje, dat je direct op je schone gezicht kunt aanbrengen. Ik ben daar niet zo bekend mee dus ik vraag nog even om advies. Een paar druppels in je handpalm, goed verdelen over je gezicht, oren en hals (vergeet je kaaklijn niet) en in laten trekken. Dat laatste is eigenlijk zo gedaan, sterker nog, je moet flink doorsmeren want het lijkt zo opgedroogd.

100% Natuurlijke Zelfbruiner, Tanning Lotion, Cacao Mousse, Eco Tan, zelfbruiner, fake-tan, Face Tan Water, Invisible Tan, Winter Skin, Eco Tan by Sonia Driver, Nourished, Nourished Nederland

De geur van het goedje

In eerste instantie ruik ik een soort rozengeurtje, een subtiel luchtje. Een paar uur later komt de bekende ‘zelfbruinergeur’ erdoorheen maar ik vind dat geen vervelende geur. Het is wel een typisch luchtje, maar dit voorkom je niet als je een zelfbruiner gebruikt. Ik heb gelezen (niet zelf geprobeerd) dat die geur verdwijnt zodra je je gezichtscrème hebt aangebracht maar dat kan ik je niet vertellen.

Hoe gebruik je de Face Tan Water?

Ik deed de Face Tan Water voor het eerst ‘s avonds op. Eerst maak je je gezicht en hals goed schoon en weer droog, je wilt geen vlekken krijgen doordat je nog makeup op hebt of olie van je remover op je gezicht hebt. Je verdeelt een beetje Face Tan Water over je handen (niet te lang over doen want het trekt snel in) en je verdeelt het goed over je gezicht. Vergeet je haargrens wenkbrauwen, kaaklijn en oren niet. Ook je hals kun je insmeren voor een egaal effect. Was daarna je handen met zeep (fail: ik vergeet de zeep vaak en heb na drie dagen oranje handpalmen of nagelriemen) om vlekken te voorkomen.

Herhaal dit elke dag tot je het kleurtje hebt waar je blij mee bent. Ik deed het diezelfde ochtend gewoon weer en zo herhaalde ik het een paar dagen. Daarna gebruik je het om de zoveel dagen om je kleur te behouden.

Voordelen op een rij

De voordelen van deze specifieke zelfbruiner vind ik ten eerste dat hij geheel natuurlijk is. Zonder zorgen smeer je dit op je gezicht, veilig voor elke type huid. Als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft is het fijn om geen chemische middelen te gebruiken, maar eigenlijk zouden we dit hoe dan ook niet meer moeten willen. Een veilig ‘smeerseltje’ dus.

Het tweede grote voordeel vind ik: je krijgt er geen vette huid van. Doordat het een soort water is is het vooral lekker hydraterend en verder vooral ‘niks’. Van vorige zelfbruiners kreeg ik vaak pukkels of een shiny kin, niet de extra’s waar je op zit te wachten dus.

Nog een fijn voordeel; je kunt je dag of nachtcreme er vrij snel opsmeren. Omdat het goed intrekt hoef je ook niet bang te zijn dat je witte kussen bruin wordt, écht een heel fijn product.

Nadelen op een rij

Een klein nadeel vind ik de prijs. Met een flesje van 100 ml zit je aan de 32,95 euro. Maar, pluspunt: je gaat er lang mee doen want je hebt niet zoveel nodig per keer.

Nog een punt waar je rekening mee moet houden: het watertje trekt vrij snel in. Dit belemmert in mijn geval het resultaat totaal niet maar je kunt wel het gevoel hebben dat je ‘niet snel genoeg’ bent.

Het resultaat van Face Tan Water

De kleur is heel subtiel. Je hebt wel enkele dagen nodig om een mooi kleurtje op te bouwen maar dat is zo’n plus want dan valt het ook niet zo mega op, mocht je nog willen doen alsof het puur natuur is 😉

Dit is de ‘before foto’

Geen Face Tan Water

Na twee keer de Face Tan Water in gebruik

Drie dagen in gebruik

Na vier dagen, een lekker subtiel ‘gezond’ tintje

Vijf of zes keer later 🙂 het gewenste resultaat

Hoe het bij jou uitpakt moet je zelf even gaan zien. Ik zag bijvoorbeeld dat het bij een vriendin al vrij snel goed kleurde (maar zij was ook al lekker bruin) en bij een andere juist dagen duurde voor er een echt goed resultaat te zien was. Ik smeer het in het begin dus wel eens ‘s avonds en ‘s ochtends en later eenmaal daags. Vanaf het moment dat ik goed gekleurd ben ga ik het herhalen wanneer ik het weer nodig vind.

Bij deze Face Tan Water review. Binnenkort ga ik jullie laten weten hoe de cacoamousse bevalt van Eco by Sonya (deze kreeg ik erbij, dank!). De mousse is er eentje voor je hele lijf dus die ga ik in het voorjaar zeker testen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply M A M A L O T J E - Kraamweektips voor mama - M A M A L O T J E

    […] de zelfbruiner schreef ik ook een review, deze vind je hier. Ik gebruik de bronzing fluid en de facetanwater tegelijk trouwens, een beetje in de gaten houdend […]

    19 april 2021 at 14:19
  • Leave a Reply