Follow:
Het leven met een peuter, Kadotips, Reviews, Speelgoed

Micro step review

Micro step, een step vanaf twee jaar?

Tijd voor een Micro step review! Van Micro Step kreeg Fiep een step, net na haar tweede verjaardag. Als Sinterklaaskadootje, wat een gaaf kado. Ik koos de gele step, er zijn alleen maar knalkleurtjes. Maar een step voor een tweejarige, zou dat werken? Nou.. Dat werkt dus! Als je nog meer kadotips zoekt voor een tweejarige: hier mijn blog met leuke tips.

Micro step: goed voor de balans

Ik dacht eigenlijk dat het niet zou werken. Zo’n step voor een klein meisje van twee. Maar al heel gauw had ze hem door. Ik denk dat ze het misschien een keer heeft gedaan op het kinderdagverblijf ofzo, ze herkende namelijk ook direct dat het een step was.

Doordat de step twee kleine voorwieltjes heeft is het makkelijk balans vinden en houden. Het sturen is ook heel eenvoudig. Je hoeft niet het stuur te draaien maar je ‘duwt’ in de richting die je wilt gaan. Naar links duwen is dus naar links sturen en andersom.

Micro step review - mamalotje.nl

Dag schaap! (Outfitdetails; wollen pak: The milkminimalist, muts: Dragen in Schagen, sjaal: Froekus)

De eerste keer op de step: geen succes

Toen Fiep de step kreeg was ze niet fit. Maarja, mama wou toch een rondje met haar steppen buiten. ‘Leuk om te proberen’ aldus moeders. Fiep vond het precies drie huizen leuk. Het zag er heel indrukwekkend uit ook. Ze wist alleen nog niet hoe te sturen. Dus wat gebeurt er: ze knalt steeds (bijna) van de stoep, tegen huizen, tegen lantaarnpalen en honden aan. Het werd al gauw minder leuk dus. Maar ze was niet van plan op te geven dus we hebben een rondje huilend gestept. Het was vrij verschrikkelijk. Een eerlijke Micro step review dus, met een waardeloze eerste ervaring.

Micro step review - mamalotje.nl

Dag ezel! Ik heb een step!

De tweede, derde en zoveelste keer

Gelukkig ging het al heel snel beter. De keren erop stepte ze al hele eindjes en begon ze te sturen in plaats van af te stappen. Het remmen gaat nog niet helemaal, dat snapt ze nog niet. Maar ook dat zal dan nu wel snel komen. Het ziet er zo wonderlijk uit; zo’n klein ding op een step. En het gaat best hard ook!

Ideaal vervoersmiddel

Op instagram kreeg ik veel berichtjes dat de Micro Step jullie ideale vervoersmiddel is vanaf twee jaar. Ze gaan mee op reis, mee naar stedentrips, mee naar de brievenbus. En die berichtjes geloof ik direct, steppen gaat zóveel sneller dan lopen (met een tweejarige plakker).

Al werkt het nog niet hélemaal voor ons: na een paar honderd meter kan ze ook heel goed beslissen ‘dat ze niet meer hoeft te steppen’. Drie keer raden hoe ik dan na een tijdje thuiskom: Fiep op de ene arm, step in de andere arm. Lang leve bootcamp. Al weegt die step verder niks.

Micro step review - mamalotje.nl

Lekker steppen (voor zolang het duurt)

Raad ik de Micro Step aan?

JA! Dat doe ik zeker. En ik moest zelf echt even over een drempel want ik ben normaal helemaal van de zachte kleuren en natuurlijke materialen. Maarja, eerlijk is eerlijk: een houten step stept natuurlijk voor geen meter. Dit is snel, lichtgewicht, niet stuk te krijgen en ontzettend handzaam. Zelfs voor een tweejarige. Dat vind ik écht knap. Een toppertje dus die Micro Step.

Micro step review - mamalotje.nl

De step moet buiten wachten

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply