Follow:
Kadotips, Stijl

Decemberfavorieten

Mijn decemberfavorieten. Wol, speelgoed en een goeie outfit voor mezelf.

Ik ga ze je laten zien want ik wil je de tips niet onthouden. Mijn decemberfavorieten op een rij.

In de decembermaanden horen decemberfavorieten. Kan je je geluk niet op als je houdt van kadootjes kopen en verzamelen? Me neither. Ik hou daar dus enorm van dus bij mij is het weer eens lekker op hol geslagen. Ik had het idee om alleen een schoenkadootje te doen (eigenlijk niet eens dat, maar gewoon pepernootjes erin) maar inmiddels hebben we getekend voor een heuse pakjesmiddag.

Hier komen mijn decemberfavorieten! Kado’s van eerlijke webshops, mooie initiatieven en duurzame materialen. Enne wil je nog wat extra tips voor kadootjes voor jezelf? Check dan ook eens mijn ‘moederdagkadotips‘.

  1. De ekoboborden set van bamboe

Decemberfavorieten van mamalotje

Bamboeborden in aardse tinten

Deze fijne borden kunnen voor je baby, dreumes of peuter of je zet ze gewoon neer voor het hele gezin. Ze zijn van Ekobo (via Hola BB). Bamboe is een goed alternatief voor plastic en een stuk milieubewuster. Het is niet zo hard als plastic dus het breekt iets sneller, dus met een gooibaby zou ik er nog even mee wachten. Maar het staat zo mooi en fijn tussen je eigen servies, dus in dat geval.. Niet wachten. Daarbij vind ik het leuk om niet alleen maar speelgoed te geven in de decembermaanden. Dit is een tof alternatief!

Decemberfavorieten van mamalotje

Met z’n allen aan tafel

2. Fijne wollen muts

Decemberfavorieten van mamalotje

Barnsteensieraden en dikke mutsen

Deze gave blauwe muts (Elodie Details) moet je even op de site bekijken van Dragen in Schagen. De kleur staat daar beter zoals hij is, een beetje blauwgrijs. Echt zó mooi. En hij is gevoerd, dus echt ontzettend lekker warm. Van merinowol; stevig en zacht.

3. Barnsteensieraden

Leuk voor in het schoentje! Een barnsteenarmbandje of ketting. Barnsteen is goed tegen tandenpijn maar staat vooral leuk. Tip: bij een klein baby’tje kan je zo’n armbandje om om de enkel doen. Dan kan het blijven zitten tijdens het slapen.

4. Wollen pak voor buiten van Engel Natur

Decemberfavorieten van mamalotje

Wollen pak en wollen vest

Het mosterdgele pak van Engel Natur shop je bij The Milkminimalist maar ook bij Dragen in Schagen. Ik laat Fiep er gewoon mee naar buiten gaan met haar normale (winter)kleren eronder. Een dikke sjaal en muts erover en go! Het pak is niet water- en winddicht. Je moet er dus een regenjasje over doen als dat nodig is. Fiep komt altijd lekker warm weer binnen dus ik ben fan. Zo fijn dat je nu ook de beentjes een extra laagje meegeeft.

5. Wollen vest of jasje van Cosilana

Het wollen vestje (jasje) voelt hetzelfde aan als het wollen pak. Heerlijk zacht. Wol heeft de eigenschap om te isoleren, heerlijk warm in de winter. het zou bijvoorbeeld goed onder het wollen pak kunnen als extra laagje in de vrieskou, maar ook gewoon lekker als jasje of vestje op een outfit. Ook deze komt bij Dragen in Schagen vandaan.

Decemberfavorieten van mamalotje

6. Poppen van Lilliputiens

mamalotje.nl

Popje Mila

Lilliputiens heeft een nieuwe lijn met ‘genderneutrale’ poppen uitgebracht. Popjes voor jongens en meisjes. Poppenvadertjes zijn namelijk ontzettend leuk maar een beetje ondergewaardeerd. Hoe leuk dat wij deze popjes mogen testen! Het kleine popje heet Mila en past precies in Fieps schoen. De grote pop heet Noa en heeft geweldig haar. Er zit een outfit en een flesje bij de pop, zo kunnen de poppenmoeders en vaders hun baby te drinken geven. Al trekt Fiep altijd haar shirt omhoog om haar kinderen te voeden, SCHATTIG! Gaaf Lilliputiens dat jullie hier zo bewust mee omgaan, speelgoed is niet alleen voor jongens óf meisjes.

Decemberfavorieten van mamalotje

Zachte knuffelpopjes in je schoentje

7. Poppendraagdoek

Hier was ik echt zolang naar op zoek. Een poppendraagdoek voor Fiep. En toen kreeg ik ‘m van Dragen in Schagen! Want als er iets leuk is is het wel je eigen kind een liefde voor iets zien overnemen. Zo heb ik Fiep altijd met liefde gedragen (nog steeds maar wat minder frequent) en nu mag zij ook. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gaat vinden. Of ze ook snapt wat het is als ze het ziet. Je shopt de draagdoek voor kids hier (hij is van Bykay)

Decemberfavorieten van mamalotje

Een poppendraagdoek voor het kleine moedertje

De pop is van Paola Reina. Een enorme aanrader, ze hebben een heel echt lijfje en ruiken heerlijk naar vanille. De poppenkleertjes zijn van Froekus en maakt ze op bestelling.

mamalotje.nl

Draagdoekje voor poppen

8. Mijn nieuwe lievelingsjurk

mamalotje.nl

Deze jurk van Olli Ella (via Hola BB) is echt fantastisch. Echt een tip voor de decemberfavorieten. Super zacht, organic katoen, borstvoedingsproof (je draait hem gewoon om en je hebt knoopjes voor) en mega stylish. In de winter een dikke maillot eronder en toffe laarzen of sneakers. Een trui erover met een riempje om je taille om het speelse effect niet kwijt te raken. Of een lekker vest wat je helemaal inpakt.

Decemberfavorieten van mamalotje

Mijn nieuwe lievelingsjurk

De jurk kan dus ook andersom worden gedragen. De knoopjes voor of achter, het is aan jou.

Decemberfavorieten van mamalotje

Olli Ella jurk

9. Zero waste shoppen met een nettas

En dan nog een klein kadootje voor jezelf: deze nettas. Een klein decemberfavorietje. Al je boodschapjes kunnen erin. Bij ons hangen er lekker groentes en fruit in aan de kast. Je kunt hem heel klein opvouwen in je mombag waardoor je zomaar ineens extra ruimte creëert op het moment dat het nodig is (armen tekort in de supermarkt).

mamalotje.nl

Zero Waste shoppen met deze draagtas

10. PEPERNOTEN

Als er iets is wat ik dit jaar niet heb overslagen zijn het wel pepernoten hoor. En mijn smaaktest zegt: die van de albert heijn en de jumbo (eigen merk) zijn het allerlekkerst. Jammmmmmie! Horen zeer zeker in een lijstje met decemberfavorieten.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply