Follow:
De kraamtijd, Het leven met baby, Kadotips, Stijl

Favoriete kraamkadootjes

Mijn favoriete kraamkadootjes voor mijn nichtje en neefje (en hun mama’s)

Onlangs kreeg ik het allerleukste babyneefje en daarna ook nog eens het allerleukste babynichtje. Het neefje liet tien dagen langer op zich wachten en het nichtje kwam drie weken eerder. De leukste twee weken ooit dus 🙂 En… Ik had natuurlijk een leuke taak: mijn favoriete kraamkadootjes verzamelen! Ooit schreef ik al  een blog vol met toffe ideetjes. Twee jaar later weer een nieuwe, dat leek me geen slecht idee.

Omdat het wellicht wat overdadig was om alles te geven hebben mijn neefje o een selectie gekregen maar ik heb wel een dikke lijst voor jullie gemaakt met tips. Van goedkoop naar iets prijziger, maar echt alles was betaalbaar als je het mij vraagt. Stuur deze lijst door als je zwanger bent, of sla hem op als je binnenkort op kraambezoek gaat.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Al mijn favorietjes op een rij

Kleding.. Geen favoriet kraamkadootje!

Kleding is altijd tricky. Begin er alleen aan als je heel zeker bent van de stijl van de aanstaande mama. Maar er zijn een paar dingen waar je niet snel mis mee gaat.

Rompertjes

De hema heeft mooie rompers. Zo kocht ik een een effen bruineromper bijvoorbeeld, stretch van biokatoen of bamboe. Die ging naar mijn neefje. Als je helemaal safe wilt gaan: ga voor een roomwit rompertje, die staan altijd mooi. Vermijd tekstjes, die kan de mama echt beter zelf uitzoeken. Ik hou zelf eigenlijk niet van teksten en ook niet van de meeste plaatjes dus vandaar dat ik ze ook niet voor anderen koop. Printjes daarentegen: love it. Zoals deze, een luipaardmotiefje of deze grijze met stippen. Leuk!

Pakjes en broekjes

Het zwartwitte pakje komt ook van de hema maar kocht ik al tijden terug. Ik hou enorm van jumpsuitjes voor kindjes. Het roestbruine badstoffen broekje is van de zeeman. Zo zie je maar, ik neem mijn eigen tips niet serieus want ik gaf tóch kleding.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Het boek Motherhood en het broekje van de Zeeman, kadopapier van Sostrene Grene en Action

Favoriete kraamkadootjes voor de moeder

Vers eten en chocola

Het eerste wat je meeneemt voor nieuwbakken ouders is een bak eten. Het liefst boordevol verse groentes om aan te sterken. Maar vergeet vooral ook de mama niet als je kadootjes gaat verzamelen. Een goeie reep chocola om de bevalling te verwerken (thee en pure chocola, beste combi toch?) maar er is nog zoveel meer leuks om te geven.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Een waxinelichtjeshouder van zoutsteen of een zoutlampje voor in het stopcontact

Zoutlampje

Denk bijvoorbeeld eens aan dit mooie licht van de roze zoutsteen. Al die nachtelijke voedingen doe je het liefst met een zacht lichtje zodat je niet direct helemaal wakker bent. Het nachtlampje vind je bij Little Shop Around the Corner. Het zoutsteenhoudertje voor kaarsjes vond ik bij de Action.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Nachtlampje voor in het stopcontact

Boek

Een inspirerend boek voor ook die nachtelijke uren dat je zit te voeden. Mijn favorieten zijn ‘Wat baby’s nodig hebben’, ‘Motherhood – a memoir of our first year‘ of een editie van het Kiind Magazine. Kiind is het blad voor natuurlijk ouderschap. Ik heb ook nog een fijne code om je eerste jaarabonnement (of doe hem dus kado!) met tien procent korting af te sluiten. De code is ‘BVL32871’ en kun je hier invullen.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Kiind Magazine

Lekkere douchegel

Koop een lekkere natuurlijke douchegel van bijvoorbeeld Weleda voor de mama zodat ze zich ongestoord kan wassen na al die nachten met zweet over ‘of je baby niet te lang slaapt, te kort slaapt of überhaupt wel slaapt’.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Boek Motherhood, Weleda Forest Harmony Shower, Naif shampoo, zoutsteenwaxinelichtje

Favorietjes voor de baby

Barnsteen

Fiep heeft een ketting en een armbandje van barnsteen. Barnsteen is een natuurlijk product, het is gehard boomhars. Het heeft een prachtige kleur en het schijnt een natuurlijke heler te zijn tegen bijvoorbeeld tandjespijn.

Moby nachtlampje

Wat een schatjes zijn dit?! De kleine mini moby’s van Flow. Na een minuutje gaan ze vanzelf weer uit. Ze zijn extreem schattig en kunnen gewoon mee in bed. Handig als je de speen weer eens kwijt bent.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

De witte en de groene mini Moby’s

Dieren van hout en stof

Deze toffe dieren kocht ik voor Sinterklaas. Fiep krijgt er twee per pakjesavond. Zo sparen we een heel beestenbende bij elkaar. Maar toen ik ze daar zag staan in de kast bedacht ik me: hoe leuk om deze als kraamkadootje te geven? Ze zijn hier in ieder geval als favoriete kraamkadootjes op de lijst gegaan. De houten dieren kocht ik bij Kleine Planeet. De stoffenluipaardkop is van Doing Goods (fairtrade!) en staat mega tof op de babykamer. Mijn neefje en nichtje hebben er allebei eentje gekregen, ik shopte ze bij Peertje.

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

De walvis, zeeleeuw, beer en olifant zijn van Holztiger en de luipaardkop is van Doing Goods.

Een nieuwe slab

Een slab? Ja natuurlijk! Na een halfjaar gaan de eerste hapjes er al in. Hoe fijn als je dan voorbereid bent met een toffe slab. Ik ben fan van de siliconenversies omdat ze mooi blijven en snel schoon zijn. De mintkleurige slab is van Stokke en heeft een lief kraage. De beige slab (Dove and Dovelet) komt uit onze eigen voorraadkast maar wou ik er even bij laten zien. The Milkminimalist heeft echt de mooiste kleuren!

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Blauwe slab van Stokke, beige slab van Dove and Dovelet

Een mooi kaartje of borduursel

Natuurlijk is een mooi kaartje altijd goed. Of je nu met een volledig tiendagenpakket aan komt zetten of een pan soep. Een kaart kan altijd! Deze mooierds zijn van Mijksje Illustrations. Maar als je weer een stapje verder wilt ga je voor het prachtige geborduurde gezinnetje van Froekus. Zie hieronder Derko, Lotte en Fiep (mét strikmutsje!).

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Kaartjes van Mijksje, mini Moby’s van Flow en het geborduurde portretje van Froekus

Favoriet kraamkadootje wat Fiep kreeg

En dan last but not least.. Dit geintje. Voor al die nachten die eraan zitten te komen. Voor al die avonden dat je je nieuwe vrienden kwijt bent aan hun verse baby. Voor al die logeerpartijtjes waar die leuke nieuwe kleuter niet wilt slapen.. Go the fok to sleep!

Favoriete kraamkadootjes - mamalotje

Gekregen van tante Julia 😉

Jouw favoriete kraamkadootjes?

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete kraamkadootjes waren, Laat het met weten in een berichtje hieronder of natuurlijk op instagram. Tot snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Kris10

    Goede tips! Kleren geven vind ik meestal moeilijk maar met een rompertje doe je weinig mis. Ik ben enorm fan van kraamkost en ik geef vaak een prentenboek waarin ik op de binnenkaft dingen schrijf die zijn gebeurd op de geboortedag van het kindje

    13 november 2019 at 10:12
  • Leave a Reply