Follow:
Het leven met een dreumes, Kadotips, Speelgoed

De verjaardag van een tweejarige

De verjaardag van een tweejarige vieren. Hoe deden wij het?

Fiep was een paar weken geleden jarig en dat was natuurlijk feest. Toch heb ik best getwijfeld. Hoe zouden we het aanpakken. Groots? Klein? Alleen familie of ook vrienden? Dit is hoe we het hebben gedaan. En dan vertel ik je ook gelijk hoe we het deden met de taart, hapjes, het eten en de kadootjes.

Kaarsjes uitblazen

Appelsap met een rietje uit een roze glitterbeker

Klein maar fijn

Ik besloot om het klein te houden en het ook gewoon te vieren op de dag dat ze echt jarig was. Ik had toevallig alleen werk in de ochtend dus dat kwam mooi uit. We nodigden het bezoek pas uit na vier uur, dan kon Fiep lekker slapen en daarna pas feest vieren.

We nodigden onze beide gezinnen uit, met de wetenschap dat niet iedereen zou kunnen maar dat was prima. Het kind wordt twee, ze weet toch niet wie ze mist. Daarnaast nodigden we nog wat vrienden uit die ook veel in Fieps leven zijn, zodat het echt haar bezoek zou zijn. Wat betekende dat we in totaal met elf volwassenen waren en drie kinderen.

Kadootjes op tafel, versieringen van Hema

De kadootjes

Fiep kreeg ontzettend veel kadootjes en maakte niet eens alles open. Van het bezoek kreeg ze dingen die ik had gevraagd voor haar (tip: een verlanglijstje of in ieder geval tips waar je kindje blij van wordt). Zoals jullie inmiddels weten houd ik van duurzaam mooi speelgoed, goed voor de aarde en mooi in je huis. Van ons kreeg ze nog een bult kado’s. Dat kwam omdat ik alles had opgespaard in de afgelopen maanden (in combinatie met wat toffe samenwerkingen).

Cheetahscrunchie en pinguïntrui van Mots Amsterdam

Wat kreeg onze tweejarige?

Enorm verwend dus! Wauw!

De kabouters van Reiger en de Raaf

 

Het blaadjesdekbed van The Love Label

 

Het roestbruine hoeslaken

Taart bakken

De taart.. Altijd een ding. Op instagram zie ik de mooiste creaties voorbijkomen maar tot nu toe heb ik nooit de behoefte gevoeld om daar aan mee te doen. Een prachtige taart is gaaf maar vind ik altijd zonde om op te eten en ik wil het juist opeten. Dus mijn idee was: zelf taarten bakken. Gewoon lekker een appeltaart en een carrotcake bijvoorbeeld. Reuze lekker. Totdat het dinsdag was, het de hele dag regende, ik nog boodschappen moest doen, eigenlijk geen tijd meer had, totaal geen zin meer had en nog moest beginnen met zoeken naar een taartblik. Ik fietste naar de Albert Heijn en kocht alle lekkere taartjes die er waren en was meer dan tevreden. Het leverde me tijd op en alles was al gemaakt. Hallo, waarom doe ik dit niet vaker?

Taart, taart en nog meer taart met taartversieringen om de boel op te vrolijken

De boodschappen

Wat ik uiteindelijk in huis heb gehaald? Carrotcakes, tompoucen, appeltaart, rockyroads, en chocoladesoesjes. Allemaal om je vingers bij af te likken. Iedereen mocht ook blijven eten. Ik had vegetarische schnitzels en niet-vegetarische braadworsten om hotdogs mee te maken. Zuurdesem broodjes en witte pistoletjes voor in de oven. Verse cheddarkaas, zelfgemaakte guacemole en zelfgemaakte tomatensalsa. Het was echt een heerlijke maaltijd.

Versiering: wat kocht ik precies?

Bij de Hema kocht ik een pakje met twee enorme confettiballonnen. Een hit, zo tof! Stond heel erg leuk. Stoffen slingers (ooit eens gemaakt voor onze bruiloft, komen altijd weer van pas) door de woonkamer heen. Voor bij het raam een gouden twee (ballon) aan een gouden confettislinger. In de taarten had ik allemaal feestprikkers geprikt van de Hema en de Sostrene Grene. Ook kocht ik hele leuke  kartonnen drinkbekers, rietjes en kartonnen gouden bloemborden. Het zag er heel feestelijk uit en het kostte me denk ik 15 a 20 euro in totaal.

Fiep is twee!

 

Grote confettiballonnen en stoffenslingers. De gouden twee en de confettislinger kwamen van de Hema.

Kado-inspiratie nodig?

Vorig jaar schreef ik een blog met kadotips voor een eenjarige en dit jaar kadotips voor een tweejarige. Onder mijn kopje ‘kadotips‘ en ‘speelgoed‘ ben ik sowieso heel actief want ik vind het super leuk om het internet en instagram af te struinen naar nieuwe ontdekkingen. Veel leesplezier!

En ik ben benieuwd. Hoe pakten jullie de verjaardag aan?

Zo blij met haar nieuwe vogeltrui!

 

In dit artikel staan affiliatelinkjes en gekregen artikelen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply