Follow:
Gezondheid

Schone lucht in huis – Review Brise c200 luchtreiniger

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

Schone lucht tijdens het verven of koken

Twee maanden geleden kreeg ik de Brise luchtreiniger thuis gestuurd om te testen. Precies op die dag dat ik besloot mijn huis te verven. Heel fijn want verflucht is niet zo heel gezond voor je longen. Ik zette het apparaat boven in onze slaapkamer en ik kon beginnen met verven. De Brise luchtreiniger heeft verschillende kleuren licht die aangeven wat de kwaliteit van onze lucht op die kamer representeert. Wat ik cool vond om te zien was dat we eerst ‘groen licht’ kregen en zodra ik begon te verven veranderde de kleur van groen (uitstekend) naar geel (matig) naar rood (niet goed) naar paars (slecht). Hij mocht dus gelijk goed aan het werk. Ook tijdens het koken slaat hij vaak ‘aan’. Wij hebben namelijk ook geen afzuigkap. Geurtjes, ook bijvoorbeeld als er gerookt wordt buiten en dat komt via een raam binnen, worden direct gedetecteerd en gefilterd. Dat vind ik écht wel geweldig aan de Brise luchtreiniger.

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

De Brise op onze slaapkamer, hij heeft ook een ‘slaapstand’ met zacht licht en minimaal geluid.

Hooikoorts, huisstofmijt en andere allergieën

Waarom ik vooral enorm benieuwd was en ben naar de Brise is omdat het je lucht ook filtert als je last hebt van bepaalde allergieën. Ik heb zelf enorm veel last van huisstofmijt en moet veel stofzuigen en wassen, en ik heb overal allergiehoezen om, om die beestjes een beetje buiten de deur te houden. Mijn man heeft last van hooikoorts en ook die pollen filtert de Brise luchtreiniger uit je huis. Een schone lucht dus, voor het hele gezin. De hooikoortscheck heb ik natuurlijk nog niet kunnen doen want dat seizoen is nu niet aan de hand. Dus daar kom ik zeker nog eens op terug.

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

Ook de woonkamer is goedgekeurd, Fiep vind de lichtjes heel mooi ook 🙂

Goed ventileren

Wat sowieso erg belangrijk is om een goede luchtkwaliteit in huis te hebben is om de boel te ventileren. Ook tijdens het drogen van de was (wij hebben geen droger), tijdens het gebruik van de badkamer, tijdens het koken, enzovoorts. Bij ons staan er altijd ramen op een kiertje en zeker op de kamer waar wij als gezin slapen. Ik weet nog dat je in de kraamweek je raam niet open mocht hebben (bang voor tocht) en hoe verschrikkelijk ik dat vond. Slapen met een raam open is écht goed tegen hoofdpijn bijvoorbeeld. Zolang we dit doen is de luchtkwaliteit op al onze plekken in huis eigenlijk altijd goed, groen licht met een dikke smiley.

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

Natuurlijk heb ik alle ruimtes getest, ook de hal!

Energiezuinig?

Het enige waar ik me wel zorgen om maakte was of het apparaat zelf niet een enorme energievreter is, dat zou natuurlijk niet echt goed voor het milieu zijn. Via de site van Brise kwam ik dit artikel tegen waarin uitgelegd staat hoeveel energie het kost. Daar staat ook: ‘Over het algemeen, bij 24 uur per dag en 7 dagen per week in gebruik, verbruikt deze luchtreiniger maar 0,2kWh per dag, ofwel zo’n € 0,04. Het energieverbruik is bovendien te volgen met de BRISE-app.’ Het is dus een energiezuinig apparaat. Nog steeds kun je ervoor kiezen om hem zelf aan en uit te schakelen.

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

De Brise luchtreiniger werd ook even op Fieps kamer getest

Brise luchtreiniger aanschaffen?

Mocht je ook geinterreseerd zijn in de Brise luchtreiniger dan kun je hem hier aanschaffen. Geniet van je schone lucht!

Brise c200 luchtreiniger - Mamalotje.nl

Gelukkig is het geen lelijk apparaat. Een mooi strak wit design! Eerlijk gezegd valt hij me niet op in onze kamer.

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply