Follow:
Het leven met een dreumes, Vakantie

de Avonturenboerderij: een uitje met de dreumes

De avonturenboerderij - Mamalotje

De Avonturenboerderij in Molenwaard

Wij werden uitgenodigd om een dagje mee te komen spelen op de Avonturenboerderij. Een dagje uit met z’n drietjes, daar hadden we best heel veel zin in. Maar echt een dagje weg met je dreumes vind ik best lastig. Een pretpark is niet echt geschikt, dierentuinen zien we al vaak. Dit was iets anders en ik was heel verrast.

De avonturenboerderij - Mamalotje

In de Vlindertuin

Wat is er te doen?

Theatershows op de Avonturenboerderij

We begonnen met een theatershowtje, van zo’n twintig minuten. Fien en Teun zongen liedjes en leerde ons dingen over de boerderij. Fiep vond het magisch en was helemaal geconcentreerd aan het kijken naar alle dansjes. Verderop in het park zijn nog veel meer toffe showtjes. Met Peppa en George bijvoorbeeld maar ook gewoon met de Molenaar (een hele leuke gast die je meeneemt in de molen) en een paardenshow bijvoorbeeld. Het paardenmeisje zong liedjes en deed spelletjes met de kids die dat wouden. Fiep bekeek alles aandachtig en stond er soms middenin.

Bootje varen

Je kunt er bootje varen, van de ene kant van het park naar de andere kant. Een heel gezellig bootje met een echte schipper. Stiekem hebben wij er alleen naar gekeken, we deden heeel rustig aan deze dag. Maar dat maakte het niet minder leuk! Fiep zei tegen iedereen hai en hallo en kreeg de vriendelijkste zwaaitjes terug. Zij blij, wij blij.

De avonturenboerderij - Mamalotje

Samen naar de grote koeien kijken, Fiep in haar romper (de perfecte outfit voor op de Avonturenboerderij!) die lekker vies en nat mocht worden.

Modderhappen

Er is een modderbaan, niet dat wij die hebben betreed maar die was er wel. Op onze dag was het zo bloedjeheet dat we het vooral rustig aandeden en op schaduwrijke plekken zaten. De modderbaan is wel echt fantastisch voor kleine rouwdouwers!

Bezoekje aan de pony’s

Overal in het park zijn boerderijdieren, maar er is ook een dier waar je echt op mag zitten. De pony’s op de Avonturenboerderij mogen maximaal drie uur aan het werk. Je mag op de rug van de pony een rondje lopen in de manegebak, onder begeleiding van het paardenmeisje.

Wilgendoolhof

Ook is er een doolhof gemaakt van wilgen. Lekker verdwalen en samen de weg zoeken. Vrij romantisch allemaal, alleen Fiep was een beetje oververhit dus we deden de korte versie: erin, een wegje zoeken, omdraaien, eruit. Ook leuk, Fiep vond alles mooi.

De avonturenboerderij - Mamalotje

Zo aan het ontdekken!

Trekker rijden

Er was een heuze trekkerbaan waarop je met je eigen trekker mocht rijden. Gas geven, sturen, een mini kartbaan, daar deed het me aan denken. Heel erg leuk!

Ijsjes en picknicken

Natuurlijk hebben we ook lekker gegeten. Een picknickmand was voor ons gereserveerd, met lekker bruine boerenboterhammen met ham en kaas. Appelsapjes en een ijsjesbon. Vooral Derko wou de hele dag wel blijven liggen op het kleedje aan het water. Moeders was een beetje ongeduldig: ‘ik wil nog meer zien van dit park dan alleen de bomen’. De schipper die wel twintig keer voorbij vaarde gaf Derko geen ongelijk: ‘Zo zien we het graag, ultiem uitrusten!’. Uiteindelijk kreeg ik natuurlijk mijn zin en gingen we weer op pad. Ik at boerenstroopwafel-ijs en ik was gelukkig.

De avonturenboerderij - Mamalotje

Achter ons zie je nog een glimp van de grote Molen!

Instagramhusband-vervanger

Je snapt natuurlijk dat er een foto gemaakt moest worden van dat picknickmomentje. Zo gebeurde het dat er een random vader tot instagramhusband werd verkozen en er een foto gemaakt moest worden. Hij snapte niet helemaal dat ik steeds niet naar de camera keek (hoezo, nonchalante pose toch?). Bedankt meneer, voor als u dit nog eens leest! Top foto!

Dieren op de Avonturenboerderij

Wat ik het allerfijnste vond aan deze dag was de relaxte sfeer die er hing, waardoor wij als gezin ook echt een gezellige dag hadden. Het is geen overvol park maar een fijne plek voor (ook) kleine kids. Heel veel dieren die je mag aaien, voederen, bekijken en ontdekken. Pasgeboren kuikentjes, jonge veulentjes, kleine geitjes en overal mooie kippen. Fieps dag kon echt niet meer stuk. Zij is heel erg in haar element met dieren!

De avonturenboerderij - Mamalotje

De koeien hadden het ook warm en keken ons aan vanuit het wilgendoolhof.

Samen weg

Het belangrijkste aan deze dag was onze tijd samen, samen even weg. Het klinkt zo verschrikkelijk cliché maar het is wel waar. Tijd samen is onbetaalbaar, of je nu een dagje op het strand bent, in het park of op de Avonturenboerderij. Natuurlijk helpt het wel mee dat je op zo’n park veel te doen en te zien hebt, dat maakt het extra leuk. Ik wens jullie allemaal zo’n fijn dagje weg!

De avonturenboerderij - Mamalotje

Hier verloor Fiep haar hoed, die ik natuurlijk na een uur pas mistte en overal moest zoeken.

Gratis vakantietips

Heb je zin in nog meer vakantietips? Ik schreef een blog over de makkelijkste gratis vakantietips om te doen met kleine kinderen. Je vind de blog hier, veel leesplezier.

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply