Follow:
Stijl

Slaapkamer make-over

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Van zomer naar herfstslaapkamer: slaapkamer make-over

Beneden had ik een muur geverfd. Een auberginekleurige muur kreeg een rustige nude/beige-achtige tint. Van die pot hield ik een heel deel over. Dan gaan mijn handen altijd kriebelen. Wat kan ik nog meer verven? En zo besloot ik: mijn slaapkamer make-over is begonnen. Ik zal proberen alles tot in detail te noemen.

Ixxi’s aan de muur

Aan de witte muur hing ik een zwartwitte ixxi (dat is een soort collage van foto’s, of in ons geval een uitvergroting van een foto) van Fiep. Een foto gemaakt op vakantie. Een toffe sfeer brengt het plaatje mee. Ik kocht een toffe nieuwe plant bij de ikea (links, 30 euro) en zette hem in een oude pot (kringloop) op een plantenkrukje van de kringloop (2,50 euro). Ik combineer hout heel graag met groen. Een frisse maar warme uitstraling geeft het. De plant rechts stond al een tijdje op onze slaapkamer maar had ik in eerste instantie altijd op Fieps kamer staan. Deze plant en pot komen beide ook van de Ikea, evenals het ladekastje (79,95 euro).

Slaapkamer make-over - Mamalotje

De zwartwitte Ixxi aan de muur

Daarna hing ik een houten kapstok op die al een jaar in kast ligt, maar die je nog steeds kunt kopen. Hij is van de H&M Home lijn (9,99 euro) en je shopt hem hier. Zoiets simpels kan veel sfeer brengen voor je slaapkamer make-over.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Kapstokje H&M, tasje The Milkminimalist (12,95)

Slaapkamer make-over stap 1: nieuw kleurtje

Op de muur smeerde ik de verf ‘Gerookt’ van de Gamma. Doordat de verf in de aanbieding was kosste het potje me 23,95 euro. Daarmee heb ik beneden een wand geverfd en boven. Een heel fijne rustige kleur, staat goed bij het toffe vloerkleed (Sissyboy, maar die is niet meer te koop helaas) en het nieuwe dekbedovertrek (H&M 49,99 euro). Het rietenlampje is ook van de ikea (29,95 euro)

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Vloerkleed Sissyboy

Een nieuw dekbedovertrek

Een nieuw kleurtje op je bed doet ook wonderen voor een nieuwe uitstraling. De roestbruine kleur is tof voor de herfst en winter (ook heus in de lente en zomer hoor) en geeft ene heel fijne warme gloed. Het bed waar we op slapen is trouwens ook van die zweede interieurketen, sorry voor de weinige inspiratie op dat gebied. Het bed het Gjora en je vind ‘m hier. Grappig want het is echt de meest gevraagde vraag op instagram: ‘waar komt je bed vandaan?’. Nou, daar dus. En nee ik heb geen aandelen. Zou je wel zeggen na deze blog.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Roestbruin dekbedovertrek H&M, lamp boven het bed Ikea

Samen slapen

Fiep slaapt heel vaak bij ons en daarom hebben we een cosleeper gemaakt. Dit deed ik zelf en ik liet in deze blog zien hoe ik dat deed. Cosleepers zijn niet heel vaak heel mooi. Daarom deden wij het met een ikealedikantje. Ik zei toch dat alles daarvandaan komt? Het schilderij op de verwarming is er eentje van Fieps papa, mijn man, Derko Laan. Woehoe. Het geboortekaartje van Fiep had dit schilderij als basis. Heel gaaf. Het vogeltje aan het bed is van Liefs uit Gemert net als de maan voor de balkondeur. Het ledikanthoeslaken is van Swedish Linens.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Schilderij Derko Laan

Kledingkasten

Derko’s kleding zit in deze grote hangkast. Onderin de lade zitten winterdekens en zwemspullen. Links zit de ingebouwde kast waar mijn kleren en het beddengoed in zit. Onze sokken, ondergoed, pyjama’s en sportkleren zitten in het houten ladekastje. Links van deze grote kast staan altijd de wasrekjes dus die heb ik maar gewoon laten staan. We hebben geen droger, in de winter staat de was vaak op onze slaapkamer te drogen. In de zomer hangt het lekker buiten.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Houten kast Ikea

Bloemen

Bloemen in de slaapkamer is echt een extra toevoeging. Toch zet ik ze vanzelf weer beneden neer, puur omdat ik daar meer ben en dus langer en vaker naar de bloemen kan kijken. Mijn bloemen komen van Bloomon. Een on/off service die bloemen aan huis bezorgd. Om de twee weken een nieuwe bos, die vaak ook zeker twee weken staan. Met de code MAMALOTJESET ontvang je bij je eerste bestelling deze glazen vaas en een styleset kado. Mocht je de code zijn misgegrepen of was je bijvoorbeeld al lid: met een nieuw emailadres kun je nog een account maken op hetzelfde adres. Tipje van flipje.

Slaapkamer make-over - Mamalotje

Bloemen van Bloomon (gebruik de code MAMALOTJESET)

Slaapkamer make-over: de before situatie

Onze muur was geel, heerlijk hoor! Er lag niets op de vloer. Het vloerkleed komt namelijk van beneden. Zo schuif ik nogal eens met meubels en accessoires.  Ik hoop dat ik alles heb opgeschreven en anders: vraag maar raak. Wat vinden jullie van de nieuwe slaapkamer?

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply