Follow:
Het leven met een dreumes, Kadotips, Speelgoed

Kadootjes voor een tweejarige

Mamalotje - De leukste kadootjes voor een tweejarige

Een fijn lijstje met kadootjes voor een tweejarige. Vijftien tips van speelgoed tot handige dingen, creatieve en educatieve ideetjes. Duurdere en minder dure dingen, ik heb alles erin gezet. Ik hoor graag van je of het je wat inspiratie heeft opgeleverd!

1. Loopfietsje

Tussen de kadootjes voor een tweejarige hoort een loopfietsje. Dat bleek ook uit alle reacties. Fiep krijgt op haar tweede verjaardag een loopfietsje van Lekker Bikes (gekregen). Een fantastisch ‘poppy red’ fietsje met lichtbruine bandjes en een bruinleren zadel. Het nieuwste kleurtje! Ik ben heel benieuwd of ze er al stukken mee kan fietsen of dat ze nog even moet uitvinden hoe het werkt. Time will tel. Ons fietsje vind je hier.

Mamalotje - De leukste kadootjes voor een tweejarige

Loopfietsje Lekker Bikes

Een loopfietsje van Lekker Bikes kost 98 euro.

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Poppy Red (neigt naar koraalroze, just so you know)

2. Houten dieren

Zoals jullie misschien allang weten sparen wij de houten dieren van Ostheimer en Holtziger. Ik ben een beetje overgegaan op Holtziger omdat ze nogal prijzig zijn en deze nét ietsje goedkoper zijn. Het verschil zit hem in de kleuren, sommige dieren van Holtziger zijn iets feller gekleurd. Ook zijn deze diertjes glad gemaakt, waar de Ostheimer dieren nog iets ruws hebben. Beide versies zijn prachtig en je kunt er (naast ‘gewoon spelen’) mooie torens mee bouwen. Onze nieuwste diertjes komen van Reiger en de Raaf. Sowieso een prachtige shop met fantastische duurzame merken.

De diertjes zijn te koop vanaf 7,95 euro per stuk (een eekhoorn bijvoorbeeld) tot ongeveer 14,95 euro per stuk (de giraffe)

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Holtziger en Ostheimer dieren, voor Fieps verjaardag komen er nog een paar leuke bij!

3. Een nieuw dekbed

Vanaf twee jaar mogen kinderen een eigen dekbedje. Die kans laat ik me niet voorbijgaan. Hoe leuk is het om niet alleen maar speelgoed maar ook mooie bruikbare spullen te geven. Op instagram kwam ik het prachtige merk The Love Label tegen. Omdat Fiep een peuterbedje heeft van Ikea heeft haar matras ook weer een speciale maat.  The love label maakte een custom hoeslaken speciaal op mijn vraag. Tof he! Het dekbedovertrek met de blaadjesprint vind je hier, en het roestbruine hoeslaken vind je hier.

Het dekbedovertrek shop je vanaf 44,95 euro

Het roestbruine hoeslaken shop je vanaf 49,95 euro

5. Badspeelgoed

Het badspeelgoed van Lilliputiens. Ook leuk om te denken aan badspeelgoed als het gaat over kadootjes voor tweejarigen. Fiep heeft het visspel en het is echt een hit in bad. Er zitten kleine magneetjes in waardoor je dus echt kan ‘vissen’ maar dus ook écht ‘vangst’ hebt. Er wordt heel veel mee gespeeld. Ook de vissersboot is tof. Er zit een klein vangnetje aan de boot waarin de drie drijvende visjes kunnen. Leuk hoe kinderen spelen want juist het raampje van de boot is hier erg in gebruik. Kunnen ook visjes in en uit enzo. Last but not least hebben we het badboekje dat veranderd als het warm wordt. De donkere stukjes verdwijnen en zo komen er nieuwe plaatjes tevoorschijn, heel magisch! Het exacte boekje wat Fiep heeft kon ik niet vinden maar wel dit soortgelijke exemplaar.  Veel badderplezier!

Lilliputiens Alice visspel

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Het visspel is echt een hit hier

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

De vissersboot met de drie drijvende vissen

Het visspel kost 29,95 euro

De vissersboot kost 27,58 euro

Lilliputiens Alice Splash Het magische badboekje baby boek

Het badboekje kost 14,94 euro

Het badje wat Fiep gebruikt heb je misschien wel voorbij zien komen. Het is een opvouwbaar badje van Stokke, je vind het badje hier. We gebruiken het met veel plezier in onze minibadkamer (lees: inloopdouche)!

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Stokke badje op vakantie

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Lekker spelen met water, op de achtergrond nog wat houten dieren.

Het badje van Stokke kost 43 euro

6. Slab van Dove en Dovelet

Eet jouw kind al zonder te morsen? Hoera! Maar de mijne niet hoor. Aangezien we hier Rapley zijn begonnen baal ik dat ik deze slabjes nu pas ontdek. Ze zijn dus ook uitermate éérder geschikt 😉 Het zijn de siliconen slabben van Dove en Dovelet en je shopt ze bijvoorbeeld bij The Milkminimalist. Ze zijn heel zacht en al te gebruiken vanaf zes maanden tot ongeveer drie jaar. Haar verjaardagstaart wordt in stijl gegeten!

De slab shop je voor 17,50

Mamalotje - De leukste kadootjes voor een tweejarige

Het slabje is inmiddels getest en valt in de smaak. Zo zacht en toch stevig genoeg om prutjes op te vangen. Fijn ding, een aanrader!

7. Klei

Klei, simpel maar volgens mij heel effectief. Bij onze grote vriend Bol haal je bijvoorbeeld Play-Doh (schijnt toch een heel goed merk te zijn)  maar bij bijvoorbeeld Reiger en de Raaf haal je de organische, niet giftige variant van Ailefo. Ook heel belangrijk! En.. Fijne kleurtjes om naar te kijken ook.

De Play-Doh kost 6,99 euro

De Ailefo klei kost 19,95 euro

ailefo boetseerklei - set 5x100 gr | ilovespeelgoed.nl

8. Haaraccessoires

Ook via The Milkminimalist kwam ik deze toffe speldjes tegen. Het zijn haarknipjes van Grech & Co in de mooiste subtiele kleuren. Fiep kreeg dit toffe paartje. Ik vind haarknipjes voor meiden echt een ramp vaak. Ik haal vaak ‘volwassen’ knipjes bij de drogist omdat ze dan niet gelijk knalroze enzo zijn, maar dit merk heeft echt prachtige kleuren.

De clips shop je voor 15,95 (per twee)

Mamalotje - 1De ;leukste kadootjes voor een tweejarige

Inmiddels hebben wij de bovenste twee in bezit en ze staan echt geweldig. Ze zijn heel grof en dus leuk voor kids met wat ‘meer’ haar. (Ps.. Ook leuk voor jezelf!)

9. Een (bord)spelletje

Hoe leuk is het om samen met je peuter een spel te spelen? Ik kwam dit tegen en vind het oprecht een leuk kado. Ik denk dat het goed te doen is voor deze leeftijd. Het heet Lottino en je moet de juiste plaatjes op je bordje leggen. Goed voor de woordenschat en de tekeningen van Dick Bruna zijn eigenlijk altijd mooi.

Ravensburger Lottino - kinderspel
Het spel ‘Mijn eerste Boomgaard’ van Haba werd ook door een van jullie genoemd. Echt al geschikt vanaf twee jaar, dat klinkt toch te leuk. Er zitten kleine houten fruitjes bij en een zwarte raaf. Het is een echt spelletje wat je kunt winnen en verliezen, maar het is wel samen. Dus je wint allemaal of je verliest allemaal. Ook leuk om samen met bijvoorbeeld een ouder broertje of zusje te spelen (zeggen ze, ik ken het niet hè haha!)
Haba Spel Spelletjes vanaf 2 jaar Eerste Boomgaard

10. Pop

Een pop! Natuurlijk een pop! Bijvoorbeeld eentje van Paola Reina, deze ruiken namelijk ook nog heerlijk (naar vanille) en hebben ze in heel veel entiteiten. Wat ik goed vind is dat deze poppen een geslacht hebben. Mijn (nu nog dreumes) is enorm geïnteresseerd in het lichaam. Het popje wat ze tot nu toe altijd verzorgd heeft een zacht lijfje en is daarmee nogal ongedefinieerd 😉 Leuk voor toen hoor, niets mis mee. Maar ik denk dat ze dit ook erg leuk gaat vinden. Ze is een echt poppenmoedertje. Hebben jullie ook van die kleine vader en moedertjes? De toffe nieuwe webshop Bij & Mus verkoopt ze ook!

De Paola Reina poppen (34 cm) kosten 15,95 euro

paola reina babypop gordi jongen bonifacio - 34 cm | ilovespeelgoed.nl

Mamalotje - De leukste kadootjes voor een tweejarige

Het poppenbedje komt van de ikea (deze van de kringloop) en de bekleding maakte Froekus op maat. Handgemaakt, duurzaam en van tweedehands materialen. Zo gaaf.

11. Een Micro Step

Ook een paar keer getipt: De Micro Step. Volledig afgaand op jullie oordeel moet ik zeggen dat het een topding is. Zelfs die kleintjes kunnen er al mee overweg. Het is heel goed voor de balans en ze kunnen er vaak zelfs sneller mee dan met een loopfiets. Hou je hart maar vast mama!

De Micro Step shop je vanaf 79,95 euro

Mini Micro step Deluxe zwart

12. Een dagje weg

Denk aan: de dierentuin, het Nijntje museum in Utrecht, naar het zwembad, een dagje naar de Avonturenboerderij, Dinoland, Dat soort dingen: zo leuk om samen met je kind te doen!

Afbeeldingsresultaat voor nijntje museum

13. Grimms of Grapat poppetjes

Wij hebben een prachtige houten regenboog van Grimms. Daar wordt nog niet mega veel mee gespeeld. Toch denk ik, weet ik zeker, dat dat nog komt. Je kind moet er echt mee leren spelen. Het is niet direct duidelijk wat het is. Dat maakt het heel veelzijdig. Zo maakte ik er hokjes van voor de houten dieren, of een tunnel waar ze doorheen kunnen. Kari (Columns by Kari) schreef een blog over wat je allemaal kunt met de houten regenboog. Grimms heeft nog veel meer moois in het assortiment. Bijvoorbeeld deze leuke regenboogvrienden.

Grimm's 12 Regenboog Vrienden (10581)

Of deze. Oh wat ben ik fan van deze leuke kabouterset. Grapat maakt speelgoed van hout voor kleine onderzoekertjes. Het is open-ended speelgoed. Dat houdt in dat er niet bepaald is wat er precies mee moet gebeuren. Vaak is het ook nog eens ontzettend mooi. Ik zet het in de blog omdat ik heel erg twijfel, ik denk dat Fiep nog te klein is om er echt lekker mee te spelen. Maar de tip (voor eventueel later) wil ik jullie niet onthouden.

Afbeeldingsresultaat voor reiger en de raaf kabouters

De Kabouterset kost 32,95 euro

14. Pyjama!

Investeer in een heerlijk pakkie wat ze ‘s nachts kunnen dragen, en op zaterdag.. en op zondag.. en elke ochtend, en lekker vroeg in de avond. Oftewel: een pyjama is heel erg belangrijk en moet zeker niet onderschat worden. Je hebt leukerds van SNURK (jullie weten dat ik fan ben) en je hebt leukerds bij de Hema. Een fijn kado om te geven, handig en leuk. En na zo’n dag vol kadootjes en taart wil je toch niets liever dan een gebadderd kindje in een verse nieuwe pyjama in je armen? Ik heb er nu al zin in.

Allebei een pyjama van SNURK

15. Poppenhuis poppen of muisjes

Sinds we een grote auto hebben gescoord bij de Kringloop waar ‘plek’ is voor kleine poppetjes en diertjes wordt er meer gespeeld met de muisjes en het poppetje van Olli Ella dan ooit tevoren. De dieren en de muisjes en Beck gaan samen in en uit de auto. Heel schattig om te zien.

De muisjes zijn van Maileg en kun je bij Reiger en de Raaf shoppen. De Olli Ella poppetjes kun je bij The Milkminimalist shoppen.

Mamalotje - De leukste kadootjes voor een tweejarige

Beck en de Toverfee muis in de gele truck van de kringloop

De Olli Ella poppetjes kosten 16,50 euro

De Maileg muisjes shop je vanaf 18 euro (de tandenfee kost 26,50 euro)

Mijn top 15

Zo, dit waren mijn (en een paar van jullie) ideetjes voor een tweejarige. In willekeurige volgorde want alles is natuurlijk fijn om te krijgen en mee te spelen. Omdat Fiep niet heel erg ‘spelerig’ is kies ik veelal voor mooie producten met een eerlijke afkomst. Dan staat het tenminste nog een potje mooi te wezen in de woonkamer als er niet mee wordt gespeeld. Daarnaast heb ik zelf liever wat minder in huis dan veel plastic fantastic. Van veel speelgoed gaan kinderen niet meer spelen, ze raken sneller overprikkeld. Keep it simple. Je kunt zelfs een klein wensenlijstje maken voor bezoek. Of vragen om een bijdrage in een pot voor een groter kado, om te voorkomen dat er heel veel spullen in huis komen waar je niet direct op zit te wachten. Is dit niet jouw stijl, geen probleem natuurlijk. Hopelijk heb je dan tóch nog wat aan deze tips gehad!

Klik hier voor mijn ‘kadootjes voor een eenjarige’ blog. En klik hier voor alle andere kadotips die ik ooit gaf op mijn blog, voor jezelf en je mini!

Heb je ruimte over?

Heb jij wél een heel groot huis, of een speelkamer, of een verschrikkelijk grote tuin die gevuld moet worden? Binnenkort schrijf ik een blog met lekkere grote kadootjes voor tweejarigen, die ik zelf nooit kwijt zou kunnen maar wel echt vet leuk vind. Dank voor al jullie input via instagram!

 

SpeelgoedSpeelgoed

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Kiki

  Hele leuke ideeën! Je hebt me geinspireerd en ook leuk dat ik in het rijtje sta natuurlijk : )

  Liefs!

  1 september 2019 at 12:12
 • Reply Femke

  Wij hebben onze zoon de berg buzzy skelter cadeau gedaan toen hij 2 werd en dat was echt de beste aankoop ooit!

  5 september 2019 at 13:43
 • Reply M A M A L O T J E - De verjaardag van een tweejarige - M A M A L O T J E

  […] jaar schreef ik een blog met kadotips voor een eenjarige en dit jaar kadotips voor een tweejarige. Onder mijn kopje ‘kadotips‘ en ‘speelgoed‘ ben ik sowieso heel actief want […]

  31 oktober 2019 at 14:46
 • Reply M A M A L O T J E - Micro step review - M A M A L O T J E

  […] Tijd voor een Micro step review! Van Micro Step kreeg Fiep een step, net na haar tweede verjaardag. Als Sinterklaaskadootje, wat een gaaf kado. Ik koos de gele step, er zijn alleen maar knalkleurtjes. Maar een step voor een tweejarige, zou dat werken? Nou.. Dat werkt dus! Als je nog meer kadotips zoekt voor een tweejarige: hier mijn blog met leuke tips. […]

  5 september 2020 at 17:24
 • Leave a Reply