Follow:
Borstvoeding, Kadotips, Stijl

Borstvoedingssieraad: mijn mooiste ring

Mamalotje - Borstvoedingssieraad

Anderhalfjaar borstvoeding: een borstvoedingssieraad

Anderhalfjaar lang heb ik mijn dochter borstvoeding gegeven. Ze stopte er zelf mee en dat vond ik fantastisch. Dat is hoe ik het voor me zag, een manier waar we beiden tevreden mee konden zijn. En nu was het tijd voor een mega mooi cadeau. Een borstvoedingssieraad bijvoorbeeld. Al was het maar om al die bespaarde euro’s mee op te vullen. Een ring! Op instagram kreeg ik de beste tips en daar kwam al gauw Edelsmederij Elize naar voren. Zij maakte onder ander borstvoedingssieraden. En ik was opslag verliefd.

Mamalotje - Borstvoedingssieraad

Mijn ring

Een beetje van je eigen melk

Ja, een beetje gek. Ín de ring zit een beetje van je eigen melk, daarom dus een ‘borstvoedingssieraad’. Ik ben persoonlijk niet zo van de haarlokjes (kan namelijk ook), want ik koppel dat altijd aan een ontvoeringsbrief ofzo (teveel gstst gekeken in het verleden) maar dit vond ik wel heel erg gaaf. Mijn vader vond het maar raar, dus ik vertel verder aan niemand dat dit zo is. Het is ‘gewoon een wit steentje’. Behalve aan jullie 😉

Buisje witgoud

Hoe gaat dat in z’n werk, zo’n borstvoedingssieraad? Moet je dan in de winkel komen kolven ofzo? Nee hoor. Heel easy. De goudsmid (Elize dus) stuurt je een enveloppe op met daarin een buisje. En dat buisje moet je vullen met gekolfde melk. Dit mag zelfs uit de vriezer komen, dat maakt allemaal niets uit. Ik moest mijn best nog doen ook voor dat beetje want kolven was al nooit mijn sterkste kant en nu na 1.5 jaar fopte die kolf mijn lichaam echt niet meer. Als je sowieso meer wilt lezen over mijn borstvoedingsverhaal dan kun je hier klikken. Voila, al mijn blogs op een plek.

Mamalotje - Borstvoedingssieraad

Buisje witgoud 😉

Dit buisje gaat met je naam en gegevens in de retourenveloppe en een paar weken later krijg je jouw ring aangetekend opgestuurd. Fantastisch mooi. Ik ben er zo blij mee. En het is net weer anders dan alle andere borstvoedingssieraden die ik voorbij heb zien komen. Deze past goed in mijn algehele stijl. Minimaal, maar wel speciaal, goud (mooi!) en een simpel wit steentje. Muahaha, de buurman hoeft lekker niet te weten dat het geen steentje is. Een geheimpje om jezelf een mega klop op je schouder te geven voor al die uren en liters melk die je bij elkaar hebt geproduceerd. Knap gedaan!

Mamalotje - Borstvoedingssieraad

De ring die ik ervoor terug kreeg

Doe jij aan een borstvoedingssieraad?

Heb jij iets waarmee je deze periode hebt afgesloten? Of gaat afsluiten? Ik hoor en zie het graag, op instagram of hieronder.

Mamalotje - borstvoedingssieraad

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Louise

  Wauw wat mooi en bijzonder! Ik onthoud dit zeker, geef nu een jaar borstvoeding dus wie weet voor mij ook een mooie afsluiter over een poosje. Bedankt voor dit goede idee ☺️

  23 mei 2019 at 16:19
  • Reply Mamalotje

   Graag gedaan! Ik ben er zo blij mee

   26 mei 2019 at 13:54
 • Reply Annika

  Super mooi! Ik heb zelf een hanger, meest bijzondere sieraad die ik heb!

  23 mei 2019 at 16:28
 • Reply Roomster88

  Prachtig! Ik denk dat ik ook om ben 😍 ergens in de vriezer altijd nog een beetje bewaard en dit is een van de mooiste sieraden die ik gezien heb!

  23 mei 2019 at 18:54
 • Reply Cees

  Super mooi! Ik was bang zo’n sieraad uiteindelijk niet te dragen en dat het dan zou verdwijnen in een doosje ofzo. Heb een tatoeage laten zetten, een rechte lijn op mijn onderarm, 1 mm voor elke week borstvoeding.. 15,7 mm is hij geworden.. Ook zo trots!

  23 mei 2019 at 21:12
 • Reply Juul

  Door jou heb ik een borstvoedingssieraad leren kennen en ik heb net mijn eigen ring ook binnen. Vind het echt helemaal geweldig, zo een bijzonder sieraad!!

  17 november 2019 at 11:06
 • Reply Judith

  Hi, ik ben ook op zoek naar een gouden sieraad. Wat ik me af vroeg is of het nog steeds mooi is nu, of de moedermelk niet verkleurd is?

  8 juni 2021 at 16:13
  • Reply Mamalotje

   Nog steeds mooi! iets doffer en heel iets geler.

   25 augustus 2021 at 10:37

  Leave a Reply