Follow:
Het leven met baby, Vakantie

Romantisch huisje in de Ardennen

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Wij gaan romantisch op vakantie en nemen mee: ons kind

Drie jaar geleden kwamen we voor het eerst op dit park. Een huisjespark waar je stil van wordt. Elk hutje is anders en toch hetzelfde: romantisch, mooi, warm en gezellig. Wij deden dit jaar onze huwelijksreis nog eens dunnetjes over, maar namen Fiep gewoon met ons mee. Romantisch huisje in de Ardennen met kind. Zie je het al voor je? Ik maakte foto’s. Meer nog voor mezelf: wegzwijmelen bij deze goed gelukte midweek. Met z’n drieën op 24 vierkante meter. Gezelliger krijg je het niet.

Les Cabanes de Rensiwez

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Drie jaar geleden vierden wij ons huwelijksreisje in het kleinste hutje, een soort tent met houten muren. Een bed en een bad, meer was het niet. Perfect, we dronken bier en wijn, speelden spelletjes en sliepen een gat in de dag. Het jaar daarop verbleven we in een iets groter hutje, het bad wederom even groot als het bed. De omgeving net zo prachtig, de dagen net zo knus. Maar toen met een baby in mijn buik. Op die vakantie besloten we dat die aankomende baby ook eens een keertje mee mocht. Dat duurde anderhalf jaar, door een tot twee keer toe geannuleerde vakantie, maar eindelijk was daar onze tijd. Fiep, het meisje in mijn buik, kon mee naar onze favoriete plek. Les cabanes de Rensiwez.

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Slapen in een eigen tentje

In een eerdere blog vertelde ik wat we precies meenamen. Fiep heeft al heel vaak op andere plekken geslapen als baby, en altijd was dat in een eigen tentje. Ik vind het een fijn idee dat zij altijd haar eigen plekje heeft, en dat het mega makkelijk is op te zetten en mee te nemen. Het tentje is van Deryan, hier vind je de tentjes van Deryan. Wij hebben een zilveren babybedje gekocht. Oprecht mijn beste aankoop ooit. Even drie keer oefenen met invouwen (youtube is je vriend) en je hebt het onder de knie. Opzetten kan niet makkelijker, je gooit het tentje in de lucht en hij landt zoals hij moet staan. Ik gebruik altijd een eigen hoeslakentje (ledikantformaat) maar ik zie dat de nieuwe versies een eigen hoeslakentje hebben. Super fijn!

Ze heeft er al mee gelogeerd en gekampeerd (lees daar meer over in deze blog), en nu dus lekker onder ons bed in geslapen. Klinkt een beetje raar, maar het was echt de beste slaapplek ever. Binnenkort ga ik je bijpraten over de peuterversie van het pop-up tentje, die wij gaan testen in onze tent deze week. Het babybedje is ongeveer bruikbaar tot twee jaar en het peuterbedje gaat tot vier jaar mee.

Omgeving

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

De omgeving is prachtig, er kan gewandeld worden en nog veel meer. Maar wij bleven op het terrein. Steentjes gooien in de rivier de Ourthe, boekjes lezen in bed en op de bank. Een vuurtje stoken, lekker koken en in bad gaan. De perfecte luiervakantie in een romantisch huisje in de Ardennen.

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

De roze lucht bekijken

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Dutjes en boeken

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Zelfs de kapstokjes zijn van hout (tassen: Studio Noos)

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Paardenbloemen plukken

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Eetsmakelijk

Fijne tips?

Mijn vraag aan jou: heb jij nog toffe tips voor een romantisch huisje in de Ardennen, of waar dan ook? Een hutje op een eiland, een gave on-ontdekte plek? Stuur je mij een berichtje? Lijkt me super leuk.

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Keukentje

Mamalotje - Romantisch huisje in de Ardennen

Blije eitjes

In dit artikel zitten affiliate linkjes, dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link je product aanschaft. Let op: je betaald niet meer voor het product, je ondersteunt wél mijn blog zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Fijn!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Nienke

  La Goutte 🙂 ook een heerlijk huisje en super lieve mensen.

  27 april 2019 at 17:32
 • Reply Nikki

  De foto’s op Airbnb doen het huisje geen eer aan, het is er geweldig en maar drie (!!!) uurtjes rijden. Keiharde liefde voor dit prachtige plekje.

  27 april 2019 at 19:48
 • Reply Mamalotje

  Thanks!!!

  27 april 2019 at 21:55
 • Reply Marlies

  Fijne blog met super tips! Ter info; linkje achter ‘peuterversie van het pop-up tentje’ werkt niet. Nu kan ik zelf natuurlijk zoeken, maar zou jammer zijn van de affiliate linkjes.😊

  28 april 2019 at 10:09
 • Reply Rianne

  Wat een heerlijk huisje! Ziet er echt uit als een aanrader.
  Wij hebben zelf vorig voorjaar gelogeerd in een Airstream in Cornwall, Zuid-Engeland, heerlijk rustig en unieke plek en zeker een aanrader met een kleine!

  30 april 2019 at 09:54
 • Reply Kris10

  Ken je ‘balade des gnomes’ in Durbuy al? Ook zo’n sprookje in de Ardennen. Zowel huisjes als hotelkamers. Ik testte ze nog niet allemaal maar zeker de moeite.

  30 april 2019 at 12:46
 • Reply Joanne

  Ik ben met een vriendin naar Kreta geweest met een tentje. Daar hebben we op camping Grammeno gestaan, een heerlijke camping zo’n beetje óp het strand, enorm rustig en mooi. Het stadje Paleochora – dat op 15 minuutjes fietsen van de camping ligt – is vol gastvrije mensen en gezelligheid. Voor als je een keer wil uitrusten aan het strand 😉

  1 juli 2019 at 14:45
  • Reply Joanne

   Overigens is er een gemeenschappelijke kookruimte mét koelkasten. Je hoeft dus alleen keukengerei mee te nemen! Echt de moeite waard om even naar te kijken.

   1 juli 2019 at 14:51
 • Reply M A M A L O T J E - Kindvriendelijke campings in Nederland - M A M A L O T J E

  […] kindvriendelijke campings? Vorig jaar schreef ik ook over kamperen met een baby en daarna nog over een romantisch huisje in de Ardennen. En dan last but not least: wat neem je mee op vakantie. Een compleet overzicht van wat ik allemaal […]

  6 juli 2019 at 00:58
 • Leave a Reply