Follow:
Het leven met baby, Kadotips, Speelgoed, Stijl

Wobbelen maar!

Mamalotje - Wobbel Starter

Wobbel Starter

Fiep heeft een Wobbel Starter gekregen via Baby Plus (mooie winkel!) toen ze nog niet kon lopen. We hebben hem nu een paar maandjes in huis. Mega leuk! En ik ga hem reviewen in deze blog.  Ik krijg echt heel vaak de vraag of er echt mee gespeeld wordt.

Mamalotje - Wobbel Starter

Waarom de Wobbel Starter?

December 2018

Het idee van een Starter is dat ze sneller meebewegen en daardoor voor kleintjes sneller ‘hanteerbaar’ zijn. Nu is het zo dat Fiep nog niet loopt dus die kan er nog niet echt op balanceren (staand) maar zeker wel zittend wiebelen. Eerlijkheidsgetrouw: de eerste twee weken liet ze haar Wobbel links liggen. Tot grote spijt van haar moeder, haha. Maar aangezien ik er zelf serieus graag op speel (en dat kan gewoon want hij is geschikt tot 100 kilo) kreeg Fiep door dat het een leuk ding was. Nu wil zelf dus graag een grotere Wobbel, om lekker samen te spelen. Maar goed, je moet wat te dromen over houden.

Ze zit nu dus in de fase dat ze steeds roept: ‘die, die?’ en dan gooit ze haar armpjes de lucht in. Dat betekend dat ik haar op de Wobbel moet zetten zodat ze heen en weer kan wiebelen. Dat ze er ook gewoon zelf op kan klimmen heeft ze nog niet helemaal door.

Mamalotje - Wobbel Starter

Een paar maanden later, wobbelen we nog?

Maart 2019

Het is inmiddels vier maanden later en Fiep kan als de beste lopen en staan. Toch blijft ze op de Wobbel Starter zitten, waarschijnlijk omdat ze het zo heeft geleerd? Hij ligt nu even een tijdje boven op de slaapkamer en als ze hem ziet zegt ze zelf al: Wobbel! Zo schattig, ze klimt erop en begint heen en weer te wiegen. Als ik hem andersom leg kruipt ze erover heen als een glijbaan. Dus ja, hij wordt goed gebruikt.

Mamalotje - Wobbel Starter

Wobbel starter met Bosgroen vilt

Zijn we echt blij met de Wobbel?

Of ik het aan zou raden? JA! Een dikke ja. Een Wobbel is speelgoed wat op allerlei manieren gebruikt kan worden. Als een balansbord, glijbaan, mini huisje of stoeltje, maar ook als een object waar je met ander speelgoed mee kan spelen. Ik weet zeker dat wanneer Fiep ouder is ze ook meer en meer met de Wobbel kan gaan spelen. Ik hou zelf heel erg van houten speelgoed dat uitdaagt om verder te denken en te ontdekken. Daarnaast is het geen overdreven opvallend ding, het kan gewoon in je woonkamer staan zonder dat het steeds opgeruimd moet worden. Sterker nog, het past helemaal in ons huis en is een echte toevoeging. De mooie houten ‘plank’ en de bosgroene vilten laag, precies goed.

Mamalotje - Wobbel Starter

Wobbel Starter of Original?

De grote vraag is, een Starter of een Wobbel Original. De Original is groter van stuk en daarmee ook nog een stukje prijziger. Het is een investering voor de lange termijn en er wordt door oudere neefjes en nichtjes veel met de kleine wobbel gespeeld als ze hier zijn. Met een grotere, De Wobbel Original, kun je net iets meer. Een grotere glijbaan, een langer en breder oppervlak om samen op te balanceren. Is de Wobbel Starter dan niet leuk? JAWEL! Heel erg leuk. Ik denk ook stiekem dat ik zelf gewoon heel graag die grotere wil, dat het Fiep een tikkeltje minder gaat uitmaken. Haha!

 

Met vilt of zonder vilt?

Er wordt door Wobbel zelf aangeraden om er eentje met vilt te kopen als je een houten vloer hebt. Hout op hout kan beschadigen. Terecht vroeg iemand mij of je er dan nog wel mee kan glijden (ene uiteinde van de Wobbel op de bank en de andere op de vloer, voila, een glijbaan). Maar dit kan nog steeds met vilt. Ik denk dat het heel erg ligt aan hoe jullie met je vloer omgaan. Bij ons maakt het helemaal niets uit als de vloer een kras krijgt, die zit er al vol mee. Dus misschien zouden wij in de toekomst ook nog wel voor een Wobbel zonder vilt gaan.

Mamalotje - Wobbel Starter

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply