Follow:
Stijl

Toen wij gingen trouwen: Bruiloftsinspiratie!

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Bruiloftsinspiratie

Ineens heb ik heel veel zin om bruiloftsfoto’s te delen. Nog net voor ik ging bevallen heb ik ook ons eigen trouwalbum gemaakt en nu vind ik het leuk dat al die mooie beelden niet alleen in de kast staan te shinen in een dichtgeklapt fotoboek. Ik dacht, ik deel ze! En dan ook direct bruiloftsinspiratie voor anderen.

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Lotte en Derko

Budget-bruiloft

We wilden een perfecte bruiloft, maar niet zo belachelijk duur. Juist door veel vrienden en familie in te schakelen werd de dag er eentje van ons allemaal. We dachten bij álles na of we ook iemand kenden die dat goed kon, zodat het ook nog eens een gelegenheid werd waar we allemaal aan mee hadden gewerkt. Ik vond het zo leuk om bij alles te kunnen denken: dat is gemaakt of gegeven of ontworpen of gekookt door lieve vrienden, familie en kennissen.

De dagplanning

Derko haalde mij op, bij ons eigen huisje. Een appartementje in een lekker volksbuurtje. die nacht sliep er een vriendin bij mij en ‘s ochtends kwam mijn moeder, nog een vriendin (een van de ceremoniemeesters) en Anne-Marie, die mijn make-up en haar deed. Derko kwam samen met een vriend (de andere ceremoniemeester) mij ophalen en we kregen een surprise-trouwauto. Die hadden onze ceremoniemeesters geregeld bij een kennis. Het maakte ons in eerste instantie niets uit wat voor willekeurig voertuig er zou komen, maar zij hadden alsnog een toffe cabrio geregeld (dus we hebben lekker in de open lucht getoerd).

Foto’s maken

Natuurlijk wouden we samen foto’s maken. Onze fotograaf (Gerard Rouw) was tevens een bekende dus het was echt gezellig om samen op pad te gaan. Geen één foto is echt geposeerd. Hij klikte vooral op de momenten dat wij gewoon bezig waren. Daardoor zijn de foto’s echt heel erg tof geworden en heel erg ‘ons’. We hebben in de omgeving foto’s gemaakt, tijdens de rit stapten we gewoon op plekken uit en schoten we wat plaatjes. Heel ontspannen. Behalve dat ik op een gegeven moment wel een beetje buikpijn kreeg, want ik had als verrassing voor Derko een lied voorbereid en dat moest al bijna gebeuren. Spannend!

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Onderweg naar een fotoplek

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Liefde!

Ceremonie in de tuin

Derko’s ouders hebben echt een fantastische tuin, en groot genoeg voor het eerste deel van de dag. In de tuin had Froekus samen met mijn schoonzussen alles versierd en fantastisch klaar gemaakt. Alles had een vintage tintje, maar ik heb Froukje (Froekus) vooral lekker haar gang laten gaan. Budgettip: knip slingers van de vitragegordijnen van de Ikea, of haal stoffen bij de kringloop en knip die in linten. Zo’n leuk effect!

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Hand in hand met mijn nichtje, toen ik aankwam in de tuin

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Weddingvows, muziek en ringen uitwisselen

In de tuin hielden we een ceremonie. We waren twee dagen daarvoor al voor de wet getrouwd (lekker gratis), maar dit voelde als het echte moment. We deelden onze weddingvows, ik zong een lied voor Derko, la CliQue zong echt de mooiste nummers en er werden prachtige speeches gehouden door lieve vrienden en familie. En wij mochten lekker op de geleende chesterfield onderuit gezakt genieten. Het was echt een superfijne plek om te zijn.

Bruilofttaart en lunchen

Al onze taarten waren zelfgemaakt en meegenomen door gasten. Zo hadden we wel tien taarten en kon je echt zoveel eten als je zelf wou. Thee werd door de buurvrouw gezet en er werd in de tuin geholpen met serveren door nichtjes van Derko. Geen onbekend gezicht die dag, íedereen had een connectie met ons. Zo fijn. De lunch was gemaakt door onze zwager, hij maakte echt een geweldig buffet. Uiteraard was ik die dag te druk om te eten maar van de ceremoniemeesters kreeg ik dan een bord met eten en dat moest ik dan opeten. Laat goed voor jezelf zorgen!

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Mijn (niet) bruilofthakken. Nog steeds mega blij mee. Van mijn mama kreeg ik nog een pedi- en manicure een paar dagen voor de grote dag.

De kerk

Na de ceremonie, het taart eten en de lunch in de tuin was het tijd voor de kerk. Wij zijn allebei gelovig, de ene wat meer kerkgaand dan de ander. Maar deze dienst was echt magnifiek. De dominee was top, hij had echt goed met ons gepraat van te voren. Er was een megamuzikale band (wederom vrienden!) en mijn eigen kinderkoor trad voor ons op. We trouwden voor God en de kerk en nooit eerder luisterde ik naar een héle preek (geintje, ik was natuurlijk afgeleid naar mijn knappe man aan het kijken).

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Derko werd weggebracht door zijn moeder

Een toast in plaats van een receptie

Mijn zus kwam met het geniale idee om in plaats van een receptie (een receptie leek me maar niets) een toast te doen. Alle kids kregen bellenblaas en vormden een megalange stoet van bellen, en wij liepen daardoorheen. Op het veld naast de gracht van de kerk verzamelden we met alle mensen die naar onze dienst waren gekomen. We brachten met z’n allen een toast uit (tip: Hugo van de Aldi, minstens net zo lekker) en we dronken op de liefde. Uiteraard kwamen veel mensen alsnog feliciteren maar het was niet zo’n vooraf ingestelde rij. In de bakfiets verzamelden we alle kaarten en kadootjes die we daar kregen. Onze daggasten verplaatsten zich alvast naar de feestlocatie en zo bleven wij uiteindelijk over met nog een paar mensen. Dat was stiekem zo’n chill momentje, even met een minigroepje tien minuten lachen en bijkomen. Een paar hijsjes van een stiekem sigaretje en een paar slokken overgebleven Hugo naar binnen werken.

Het diner

Ook tijdens het eten was alles zelfgemaakt. Bijna iedereen had wat meegenomen, er waren echt zóveel lekkere dingen. Hartige taarten, salades, wraps, maar ook een oude buurman die burgers bakte en een overvloed aan wijntjes en gezelligheid. Zo fijn om het samen te kunnen delen. We hadden lange tafels (geleend en gehuurd) en bierbanken, houten stoelen en fauteuils van de kringloop. De decoratie was stuk voor stuk zelfgemaakt, wijnflessen met veldbloemen (iemand een dag van te voren laten plukken aan de kant van de weg) en gemaakt op de zolder van het atelier van Derko.

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Een oud winkelpand (de ateliers van Derko en vrienden) omgetoverd tot bruiloftslokatie

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Op de foto: Mijn broer, gevolgd door schilderijen van Derko, Remon en Rik. De vloerkleden leenden we van vrienden of kwamen uit ons eigen huis. Precies dit kleed ligt inmiddels op Fieps kamer.

Het feest

Het eten ging langzaam over in het feest, tussen stukjes en speeches door. Er werd gezongen, verteld en geacteerd. Er waren filmpjes opgenomen en er was zóveel gezelligheid dat ik wederom vergat te eten. En wéér kwam mijn ceremoniemeester met een bord eten aan: ‘eten Lot! Anders kun je geen wijn meer drinken.’ Dat is dan ook echt mijn tip voor jouw bruiloftsinspiratie: zorg dat je iemand hebt die voor jou zorgt. Die kijkt of je jurk goed zit, of je wel eet en drinkt, of je haar mooi zit en meegaat naar de wc.

Wij openden de avond met een dans. We hadden niets geoefend dus het werd een romantische schuifeldans (Op Bob Dylan – The Man in Me) en na een tijdje knalde de DJ er Doe Maar en Goran Bregovic in (evenals alle andere liedjes uitgezocht door Derko, dat was zijn domein) en kwam iedereen op de dansvloer. Nooit danste ik zolang op hakken en hebben we zoveel gelachen en gedronken. Hapjes in overvloed (wederom gemaakt door lieve vrienden) en perfecte horeca-kennissen die alles uitserveerden. Het was een magische dag. en de avond duurde gelukkig lekker lang. Omdat het onze eigen lokatie was hadden we geen eindtijd. De laatste gasten gingen dan ook pas om 6 uur naar huis. Wij waren om 4 uur in het bakfietsje gestapt (arme Derko, die moest mij naar huis fietsen).

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Openingsdans

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Feest!

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Nog meer feest. Onze fotograaf bleef ook tot in de late uurtjes dus werkelijk overal zijn foto’s van. Gelukkig. Dit plaatje wou je toch niet missen.

Wie wat waar? Bruiloftsinspiratie:

De foto’s zijn gemaakt door Gerard Rouw

De jurk van Lotte is van Rembo Styling

De schoenen kwamen van de Sacha

De bloemen zijn gemaakt door Gerfrie van Wieren

De kaart is ontworpen door Rik Grit met een beeld van Derko Laan

Mijn haar en make-up is gedaan door Anne-Marie Schurink

Pak van Derko (geen officieel bruiloftspak) via W24W29

De styling van de tuin is gedaan door Froekus

De styling van het pand deden we zelf met vrienden

Mamalotje - Bruiloftsinspiratie

Derko en Lotte

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Judith Hartog

  Prachtig! Heerlijk vintage stijltje. Ik ben in juni ook ceremoniemeester bij een van mijn vriendinnen. Leuke inspiratie dit 🙂

  11 maart 2019 at 18:24
  • Reply Mamalotje

   Thanks! wat leuk, heel veel plezier alvast!

   16 maart 2019 at 21:38
 • Reply Gerdine

  Super leuke bruiloft! Wij hebben er met onze bruiloft ook voor gekozen om veel door onze familie en vrienden te laten doen. Het is precies wat je zegt zo leuk om te bedenken dat het een bruiloft van iedereen samen is geworden 🙂

  27 mei 2019 at 20:13
 • Leave a Reply