Follow:
Het leven met baby, Stijl

Ikea co-sleeper hack: doe het zelf

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Hoe je van je Sniglar ikea ledikant een co-sleeper maakt

Ik dacht echt dat het heel moeilijk was, een co-sleeper maken van je ikea ledikantje. Wij hebben dit ledikant, de Sniglar. Het goedkoopste (maar ook het mooiste, vind ik) ledikantje van de Zweedse doe-het-zelf winkel. Hier een echte ikea co-sleeper hack. Een co-sleeper maken bleek oprecht heel makkelijk dus ik ga het je stap voor stap uitleggen.

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Sjorbanden en lange tie-rips

Wat heb je nodig?

Bij de Action haalde ik een pak met twee sjorbanden en lange tie-rips. Lekker lelijk maar die zie je verder toch niet meer als je bedje is opgemaakt. Uiteindelijk gebruikte ik maar twee tie-rips, maar ik heb er daarvoor wel een paar keer een paar moeten kapot knippen omdat ik het fout deed. Uiteraard, ik ben een échte ‘ikea co-sleeper hack’ persoon, not.

Hoe begin je?

Je zet het ledikant volgens de instructies in elkaar, op de hoogste stand. Je laat één zijkant weg. Hierdoor heb je dus een open kant.

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Het ongebruikte zijkantje van het ledikant

Hierna bevestig je de tie-rips om de uiteindes van de schroeven en het bedje. Zodat je de pinnen ‘aantrekt’ en ze niet snel kunnen losschieten. Ze zitten er immers los in.

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Tie-rips voor extra stevigheid

Nu bevestig je de sjorbanden aan je bed en het ledikant. Als je een ander soort bed hebt kun je ook de sjorband om je hele matras doen.

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Sjorbanden om het bed en het ledikant

In principe is dit alles wat wij hebben gedaan. We hebben er wel voor gekozen om het geheel tegen de muur te klemmen voor extra veiligheid. Bij ons staat daar een verwarming maar die staat nooit aan (dat zou onveilig zijn!).

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Pyjamaatje van SNURK

Het matrasje van de co-sleeper ligt een stukje lager dan ons bed. Ik vind dat geen probleem, het gaat ons om de nabijheid. Mocht je dit vervelend vinden dan kun je extra gaten boren op de juiste hoogte in het ledikant, om de pinnen er dus op de juiste hoogte te bevestigen. Wij hebben zelf een extreem hoog bed, veel vaker zit de co-sleeper al vrij goed op hoogte. Als je verder googlet op ikea co-sleeper hack moet je meer tutorials tegenkomen.

Slaap lekker!

Over het gebrek aan slaap en doorslapen schreef ik eerder al eens deze blog. Voor nu is dit een prima oplossing. Fiep slaapt deels op haar eigen kamer en deels op de onze. Zolang we met z’n drietjes op deze kamer kunnen (en niemand naar zolder verhuist ‘s nachts) is het een win-win voor ons!

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Gezinsborduursel van Froekus en regenboog van Vanroosnaarmama

Waarschuwing

Veel succes met je co-sleeper doe het zelf. Ik wil je wel vertellen dat dit geen officieel goedgekeurd bedje is. Wij doen wat ons goed lijkt. Je hebt ook uitgebreidere ikea hacks die je helpen om het wat ‘veiliger’ te maken. Voor ons voelt dit prima aan, en we denken dat dit een hele poos goed gaat zo.

Mamalotje - Co-sleeper doe het zelf

Co-sleeper met hoeslaken van Swedish Linens

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply M A M A L O T J E - Doorslapen en het gebrek eraan - M A M A L O T J E

  […] Edit: Inmiddels is Fiep 17 maanden en slaapt ze alsnog bij ons in de co-sleeper. Ik schreef een blog hoe je zelf gemakkelijk je ikealedikant ombouwt tot co-sleeper. […]

  4 maart 2019 at 14:49
 • Reply M A M A L O T J E - Slaapkamer make-over - M A M A L O T J E

  […] slaapt heel vaak bij ons en daarom hebben we een cosleeper gemaakt. Dit deed ik zelf en ik liet in deze blog zien hoe ik dat deed. Cosleepers zijn niet heel vaak heel mooi. Daarom deden wij het met een […]

  4 september 2019 at 12:01
 • Reply M A M A L O T J E - Wishlist voor baby nummer twee - M A M A L O T J E

  […] er íets nodig is met een baby is het wel een co-sleeper. Ik schreef een blog over het maken van een co-sleeper met het goedkope ikealedikantje. Een vet fijne tip dus, bij deze. Mijn baby sliep zeker de eerste weken liever óp me dan in haar […]

  29 april 2020 at 16:05
 • Reply Rianne

  Hoi! Mag ik iets vragen, weet je of naderhand, als de baby groter wordt en dus beter in een lagere stand in het ledikant op zichzelf kan, je deze omgebouwde versie weer terug kan toveren in het originele ledikantje met die extra zijkant? Of is er geen weg terug meer 😉
  Groetjes, Rianne

  26 januari 2021 at 15:58
  • Reply Mamalotje

   Je kunt het ledikant altijd weer omtoveren! Hij wordt nu weer in orginele staat gebruikt voor baby twee 🙂

   25 augustus 2021 at 10:41

  Leave a Reply