Follow:
Gezondheid, Het leven met baby, Stijl

#24 Lekker buiten slapen

Op het kinderdagverblijf waar Fiep eens per week heen gaat zijn een soort konijnenhokken voor kinderen. Dan kunnen ze lekker buiten slapen. Mij leek dat heel gezond dus Fiep moest er ook aan geloven. In koude landen slapen kinderen ook in de winter gewoon buiten (niet in de nacht hoor haha). Zelfs als het vriest. Ik ga maar gewoon mee in de gewoontes van het kinderdagverblijf hierin, zij zullen er ook wel verstand van hebben. Tot nu toe slaapt ze dus gewoon buiten, ook als het flink koud was.

Puckababy slaapzak in twee delen. Teddy in het bed, buitenste zak over het bedje.

Daarmee kwam natuurlijk wel de zoektocht naar goede kleding, want onder een wollen dekentje blijft ze niet liggen. Op Instagram vroeg ik jullie naar de beste opties en heel veel kwamen met de Puckababy 4 seasons aan, of een goede wollen slaapzak. Wij zijn voor de eerste optie gegaan, het is een slaapzak voor ieder seizoen. Maar ik vond het dus vooral belangrijk dat het echt een overdreven lekker dikke zak was voor de winter, en dat is het.

Overigens gebruiken we deze slaapzak ook gewoon binnen hoor. Het verschil is alleen dat ze buiten met kleren en al in de slaapzak gaat (en een muts!) en binnen vaak alleen in een romper. En als het zacht weer is alleen in de teddy slaapzak. Oh enne geloof mij: je wilt deze teddyslaapzak zelf aan. Zó lekker.

Speendoekje met naam van Froekus, hoeslakentje van Mies&Co babylifestyle

De slaapzak kan dus op vier manieren gebruikt worden. Helemaal alles in elkaar is hij 2,5 TOG (dat geeft aan hoe warm hij is) en is hij geschikt voor de winter. Alleen de Teddyslaapzak (2 TOG) is geschikt voor de herfst. Alleen de buitenste (zwartwit-gestipt) laag is een lente slaapzak en als je de mouwtjes ervan af ritst is het een zomerslaapzak. Verder vind ik het de investering echt waard omdat je de slaapzak vanaf 6 maand tot 2.5 jaar kunt gebruiken.

Waarom buiten slapen? Hebben jullie dan geen slaapkamer voor het arme kind?

Jawel hoor. En bij ons thuis slaapt ze ook ‘gewoon’ binnen. Behalve toen ze klein was, toen sliep ze ook regelmatig buiten in de kinderwagen. Het schijnt heel goed te zijn voor de longetjes, de frisse lucht. En juist ook de echte vrieskou is goed. Moet je ze natuurlijk niet naast een ronkende auto neerplanten, maar verder is het best heel erg fijn buiten. Ook de aanmaak van vitamine D is buiten natuurlijk aanwezig. En de lutjepotjes (want zo heten ze officieel) zijn speciaal gemaakt zodat kindjes niet op de tocht liggen, en niet te laag bij de grond. Lees je dus goed in als je zelf ook zo’n buitenslaaphokje gaat maken (of lekker kopen).

Maantje van Groetjes uit Gemert, Kussens van Froekus

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply