Follow:
Kadotips, Stijl

#22 Je eigen verlanglijstje voor december

Nadat ik op instagram vroeg of een blog over decembercadeautjes (voor je mini) leuk was kreeg ik veel enthousiaste reacties. Die blog kwam er dan ook direct (haha, alsof ik het niet sowieso al ging doen). Maar ook een hele goede andere reactie: waarom geen blog voor volwassenen? Zij hebben toch ook verlanglijstjes nodig? Nou, dat is best een goeie. Ik ben zelf ook nog jarig in december dus ik moet altijd goed verdelen en nadenken hoe en wanneer ik wat vraag. Dus daar is het dan. Mijn ultieme cadeautips voor december: voor jou! Wooohooo, pak een glas thee en ga je maar verlekkeren. Alstublieft.

 1. Lichthuisje (of een heel dorp) op je vensterbank

Stipt op nummer één staat ongeveer de hele winkel van Dille en Kamille. Maar ik moest van mezelf wel een keuze maken dus ik ben voor een paar items gegaan die leuk zijn voor de koude herfst- en winterdagen. Sommige dingen heb ik zelf in huis en andere zou ik ook graag willen, maar die link is dan bij deze gelegd. Toch, lieve familie?;) Deze huisjes zijn heel erg leuk bijvoorbeeld. Ik zag dat Sostrene Grene ze ook heeft, een stukje goedkoper en met een glansje. Ook leuk om ze te combineren!

Huisjes van Dille en Kamille

 1. Glazen hangers, vogeltjes of een mooie slinger

Ik ben twee jaar geleden begonnen met het sparen van mooie kerstballen. Ze zijn best prijzig dus als je er steeds één of twee per jaar krijgt of koopt dan lukt het vanzelf. Deze mooierds zijn wel van glas, dus ik zou je mini even een maand in de box stoppen. (Laten we die nou net een paar maand geleden al hebben opgeruimd.. Oeps) Deze leuke vogeltjes bijvoorbeeld, of de ‘druppels’. Die laatste heb ik zelf in huis. Zo mooi! De vogels van vilt en de toffe slinger zijn ook perfecte kerstdecoratie.

Papieren slinger en glazen druppel Dille en Kamille

 1. Oorbellen en kettingen

Ik heb in totaal vier gaatjes in mijn oren en één piercing. Alleen mijn piercing is altijd in en de rest is eigenlijk maar karig leeg. Maar hoe leuk is het om je oren met allerlei kleine ringetjes of knopjes te behangen. Moonloft is the place to be! Ook voor meer inspiratie.

Op dit moment heb ik eigenlijk altijd mijn twee ‘motherkettingen’ om. Maar ik vind de kettingen van de Moonloft ook zó gaaf. Een simpele of juist twee over elkaar heen, deze staan al eeuwig op mijn lijstje. Ook draag ik drie armbandjes. Twee zijn van By Li.ly (zij maakt alles op bestelling!) en eentje is van Treasured Jewelry, de geboortesteenarmband.

Armbandjes By Li.ly

 1. Haarband

Jaja, kom ik weer aan. Maar ik ben gewoon fan van haarbanden en ik denk jullie ook. Velvet haarbanden van Nina&Co, of kerstscrunchies en andere toffe stoffen en kleuren of bijvoorbeeld deze rib variant van LOD. Die laatste heb ik pas net ontdekt en zij maakt sowieso echt heel gave kleding!

Velvet haarbanden Nina&co

 1. Sloffen

Of sokken. Stiekem een idee van mijn man gejat. Derko vraagt echt élk jaar weer sloffen. Ik heb dan ook het gevoel dat hij ze nooit krijgt, maar misschien heeft hij dit jaar meer geluk. Anyway, deze leukerds kwam ik tegen op zoek naar de beste cadeau’s en die mogen niet ontbreken! Sloffen van vilt, in de mooiste kleuren.

 1. Kalender

Vorig jaar kreeg ik zelf de kalender van Plint. Echt een reuze mooie kalender om alle verjaardagen te onthouden. Dat laatste is niet gelukt (want dan moet je ze er wel opschrijven) maar hij hangt wel leuk in de wc. Daar blijft hij ook hangen trouwens want waarom moet je elk jaar een nieuwe kalender? De gedichtjes zijn mooi en de illustraties nog mooier. Je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een scheurkalender, deze van de Flow is leuk!

 1. Een boek

Een boek is altijd goed. Wie wil er nou niet meer lezen. Of heeft in ieder geval het idee dat hij dat wil gaan doen. Zelf vind ik dit twee top boeken. Esther Gerritsen ‘Superduif’ en alle twee de boeken van Hendrik Groen. Van die laatste is ook een serie gemaakt, heb je die gezien? Zo leuk!

 1. Glazuur borden servies

Ik heb zelf een prachtig bloemetjes serviesje (vintage, gekregen van mijn schoonmoeder) maar hier kan ik ook echt van gaan smelten. Hoe tof is het om van deze borden te eten? Gewoon bij de HEMA. Ik ga echt twijfelen nu..

 1. Een plant

Een plant is (bijna) altijd goed. Deze toppertjes staan leuk en zijn makkelijk genoeg om het vol te houden in ieder huishouden. Plantjes kunnen alsnog erg fout gaan. Gewoon kiezen uit de Pannenkoekenplant (Pilea), een Monstera, Aloë Vera of bijvoorbeeld de Calathea Rufibarba. Dan heb je sowieso leuke te pakken. Zelf ff googlen, of neem dit lijstje mee naar de Intratuin.

Voor een iets breder budget..

 1. Fjallraven rugzak

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag deze geniale tas. Hij is een tijdje in de weer geweest als luiertas (lees: er lag wel eens een doekje of een luier in) maar dient voornamelijk als mijn lifesaver. Alles past erin! Met het idee dat er meerdere vakken moesten zijn ben ik voor deze gegaan, maar de Kanken versies zijn ook echt geniaal mooi.

 1. Dekbedovertrek van SNURK

Misschien ietwat buiten het budget van je lijstje maar wie weet is Sinterklaas gul. Deze dekbedden zijn oprecht stuk voor stuk te leuk en van goede kwaliteit. Het is zo’n toffe toevoeging aan je kamer: een mooi dekbedovertrek. Even sparen en dan genieten dus.

Pompomdekbed

Een iets minder passend cadeau qua jaargetijde maar wel erg leuk..

 1. Hammandoek

Het is er niet echt het weer voor maar denk alvast even aan de zomer als je dit op je lijstje zet. Een hammandoek. Dat is eigenlijk een handdoek maar dan veel dunner en vaak ook veel mooier. Super handig in te pakken en heel snel droog. Bij ons ging hij mee op vakantie en eigenlijk elk ander zomers uitje. Het fungeert als picknickkleed, dekentje en handdoek. Very handy he?

 1. Toilettas

PLEASE MAG IK DEZE? Bij Urbans en Indians bestel je ze in Nederland, maar precies deze versie dan weer niet. Hoe leuk is deze toilettas? Ik bleef even hangen in de zomerse sferen van de camping. Maar deze staat ook gewoon leuk in je badkamer.

En om het toch nog zoet af te sluiten..

 1. Spikkeltjes chocoladeletter

Ja deze staat al op mijn denkbeeldige (ik ga echt gauw mijn lijstje maken hoor Sint, maar check vooral deze blog even) sinds ik hem zag shinen in de HEMA. Come on, die is toch vrij fantastisch?

 1. Bamboe tandenborstel

In mijn blog over leuke decembercadeautjes voor kleintjes kwam deze al voor. Om de chocola mee weg te poetsen: de tandenborstel van Humble Brush. Een borsteltje met zero waste ne je doet niet mee aan de plasticsoep. Volgens mij is het echt heel belangrijk dat we daar met z’n allen eens wat aan gaan doen. En dit is dus echt een leuke manier om daarmee te beginnen. Je hebt ze trouwens ook in andere kleuren! Dan moet je even op de site van Humble Brush zelf kijken.

Mini versie van de Humble Brush

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Tessa Tiesma

  Lot, wat schrijf je toch heerlijk, en wat een geniaal lijstje! Ik wil alles hebben, haha!
  Liefs!

  16 december 2018 at 08:49
  • Reply Mamalotje

   Haha dankjewel!

   19 december 2018 at 13:54

  Leave a Reply