Follow:
Het leven met baby, Kadotips, Speelgoed, Stijl

#21 De leukste decembercadeautjes voor kleintjes

Echt leuke en duurzame decembercadeautjes.. kan dat?

Wooden Story Stapeltoren

JA! Ik denk echt dat duurzaam leuk en goed is voor een kind. Teveel speelgoed maakt volgens mij niet gelukkig en het maakt de keuze wellicht zelfs wat overdadig. Maar wat blijft dan wel echt lang leuk en goed en is ook nog goed voor onze wereld? Want hoe leuk en schitterend al het plastic om ons heen ook is: heel verantwoord is het niet. Overigens denk ik dat een bak duplo wel echt heel lang mee gaat (Fiep speelt er heel graag mee bij haar opa en oma en haar neefje en nichtje) en daarmee is ook dat toch zeker wel duurzaam. Maar al het goedkope wegwerpspeelgoed: daar moeten we echt met z’n allen vanaf. Toch? Hier wat fijne tips om de decembermaanden leuk door te komen, zonder prut, en fijn voor het oog. Tussen de tachtig en twee euro, voor elke budget wel een paar tips!

Wheelybug Bij

 1. Wheelybug

Voor haar verjaardag kreeg ze de Wheelybug cadeau. Een mega schattig bijtje met twee voelsprieten die kunnen bewegen. Het valt onder de categorie loopkarretjes, het is het idee dat je erop gaat zitten en dan de kamer rondsjeest. Ik vind dit echt een wel een heel schattig karretje en ik ben even gaan navragen in winkels die ze verkopen of ze ook echt goed bevallen. Een volmondige ja! Nu was het voor Fiep nog wat aan de vroege kant. Fiep loopt sowieso nog niet en ze is ook niet zo happig op het leren van nieuwe dingen (gestimuleerd door ons) dus dat is altijd brullen geblazen. Maar zolang zij met het bijtje tegen de muren aan mag duwen vind het wel prima. Ik zie wel gebeuren dat ze er in de toekomst mee gaat rijden en tot die tijd staat het ding schattig te wezen in de kamer. En ze kunnen er dus jaren mee doen! (En wellicht een volgend kindje ook weer.) Daarbij wil ik ook nog even vermelden dat de site van Ilovespeelgoed zo’n enorm fijn groot aanbod heeft aan spullen: sleep mij maar weg. En je kunt er lijstjes maken, dus ook handig voor verjaardagen!

Koe Ostheimer, Wheelybug

 1. Wobbel Starter

Fiep krijgt een Wobbel, en ik ben zo benieuwd wat ze ervan vind. De Wobbel Starter is speciaal voor de kleintjes, omdat hij ook wat kleiner van stuk is. Daardoor geeft hij sneller mee en reageert dus ook sneller op bewegingen. Een Wobbel is super goed voor het evenwicht en de motoriek. Daarnaast staat het niet verkeerd, het is echt mooi speelgoed.

 1. Stapeltoren van Wooden Story

  Stapeltoren Wooden Story

Fiep krijgt van de Sint (nee hoor, gewoon haar eigen pappie en mammie) een stapeltoren van Wooden Story. Stiekem omdat ik zelf verliefd ben op de naturelversie van elk soort speelgoed. En aangepast op haar behoefte om maar te stapelen kwamen we hierop uit. Wederom speelgoed dat na bedtijd mag blijven staan.

 1. Cink Bamboe servies

Hoe mooi zijn deze bordjes en bekers van het merk Cink? Je hebt ze in vijf prachtige kleuren. Dit is voor ons in ieder geval eerste keuze, ik ben benieuwd of Fiep er lekker van gaat eten! Op the Milkminimalist staat trouwens nog veel meer moois, dus je kunt ook daar eens rondneuzen voor inspiratie.

 1. Een mooie warme trui

Heel erg fijn en leuk: een nieuwe trui. Ken je bijvoorbeeld Mots Amsterdam of Peertje? Beide shops maken (bijna) alles zelf. Gaaf en niet zo standaard! Fiep heeft de velours trui met een gestreept broekje en een blaadjes broekje van Mots en de Drips en Herons sweater van Peertje. Allemaal favorietjes en leuk te combineren.

 1. Dezelfde muts als mama

Het hoeft echt niet alleen maar speelgoed te zijn. Hoe leuk als je dezelfde muts als mama krijgt! Of gewoon, een leuke muts. Of een sjaal, of een goed paar wanten. Ik hou ervan. De mutsen van Poldermuts handgemaakt en kunnen in kinder- en volwassenmaat worden besteld.

 1. Kralenbaan

Van Bo and the Baboon kregen we deze mooie kralenbaan. Ik wou hem tippen want het is een prachtig ding, en de kleuren zijn mooi neutraal. Past dus gewoon in je interieur 🙂 Wat ik heel tof vind is dat de doos waarin de kralenbaan wordt bezorgd ook weer herbruikbaar is. Het is vormgegeven als een klein kasteeltje. Je moet alleen nog even knippen.

 1. Popjes van Maileg

Aan deze collectie ben ik nog niet begonnen maar ooit hoop ik wat in huis te hebben van het merk Maileg. Bijvoorbeeld dit schattige babymuisje in een wiegje. Van dit merk zijn de mooiste konijnen- en muizenpoppen. Erg fijn om mee te spelen heb ik gehoord!

 1. Badschuim van Naif

Badschuim? Achja, waarom niet. Als er ook badspeeltjes mogen mag dit ook. Combineer het leuke en het praktische. Ook dat is duurzaam gedacht. En volgens mij is het hartstikke leuk om een grote fles met een walvis erop cadeau te krijgen, zodat je alle pepernootjes en speculaas kan afwassen. Wij zijn in ieder geval heel blij met dit merk en ik zou het een ieder aanraden!

 1. Badspeelgoed van Oli & Carol

Dit leuke speelgoed maakt in bad gaan toch heel erg leuk? Ik zou willen dat wij een ‘grote mensen’ bad hadden zodat deze leukerds niet alleen in de wasmand kunnen ronddrijven. Als ik ooit verhuis wist ik het wel! Het origami bootje of de ultieme badeend, maar je hebt ook een broccoli en een banaan. For real!

 1. Ostheimer houten figuren

Ook deze komt al eens terug in een van mijn blogs. Ostheimer dieren en figuren zijn van hout en handgemaakt. Ja, ze zijn prijzig. Maar als je ze gaat sparen (bijvoorbeeld een diertje in de schoen, een diertje bij je verjaardag, een diertje voor afzwemmen en een diertje tussen de pakjes van de Sint) dan kom je aan een mooie mengelmoes van prachtige dieren.

 1. Houten kinderspellen van de Lidl

Ik doe mijn boodschappen vaak in deze winkel en zag daar allemaal mooi speelgoed. Het zal tijdelijk zijn dus je moet het online shoppen, maar er stond zoveel leuks tussen!

 1. Tandenborstel van Humble Brush

Een nieuwe tandenborstel en zero waste. Geen plasticsoep aan je tanden. Mega goed toch? En ze zien er zo leuk uit. Als je borstel ‘op’ is kan hij gewoon in de groencontainer. Ook een grappig schoencadeautje!

 1. Prentenboeken (maar dan van de kringloop)

Niet nieuw, wel minstens zo mooi. Speciaal voor deze blog ging ik even naar de kringloop om mijn eigen theorie te testen. Ik hoopte toch wel minimaal één heel mooi boek te scoren wat in de winkel toch gauw zo’n vijftien euro zou kosten. Maar dan voor een prikkie. Gelukt. Dit boekje ‘Meneer Muis’ stond tussen de prentenboeken en heeft prachtige platen. Het kostte me 1,50 euro. Ik zocht het net online op en het is te koop voor 16,50 euro. Het andere boekje vond ik voor 1 euro. Het is nergens meer leverbaar maar dat maakt het des te leuker: een special edition! Oftewel: je hoeft geen kringloopnerd te zijn om een leuk boek te vinden. En loop ook eens langs het speelgoed want daar staat soms zomaar iets moois tussen voor weinig.

Meneer Muis

 1. Vingerpopjes

Een uiterst schattig cadeautje en zo klein en fijn: een vingerpopje. Fiep is er helemaal wild van. Nouja, vooral als ik er voor haar een hele show van maak maar dan daarna gaat ze er zelf voor. Maar vaker nog komt ze het weer brengen zodat ik nog eens ‘tok tok tok tok tok’ doe. Ja maak je moeder maar gek hè. Maar echt, ook weer een leuk klein maar fijn cadeautje. Je kunt bij Dille en Kamille bijvoorbeeld leuke poppetjes scoren. Dit haantje komt van de Soort van Winkel, maar is alleen in de winkel zelf te koop in Zwolle.

Nog niet uitgeshopt? Ik heb nog twee blogs geschreven over mooie cadeautjes. De leukste kraamcadeau’s (maar die mag je ook prima aan jezelf en je nieuwste aanwinst geven) en verjaardagscadeau’s voor een éénjarige.

SpeelgoedSpeelgoed

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply M A M A L O T J E - Wobbelen maar! - M A M A L O T J E

  […] wanneer Fiep ouder is ze ook meer en meer met de Wobbel kan gaan spelen. Ik hou zelf heel erg van houten speelgoed dat uitdaagt om verder te denken en te ontdekken. Daarnaast is het geen overdreven opvallend ding, […]

  28 maart 2019 at 15:39
 • Reply M A M A L O T J E - Ons favoriet duurzaam speelgoed voor een eenjarige - M A M A L O T J E

  […] versie van onze grote houten Grimms regenboog, maar dan in zandkleuren. Die grote versie zie je in eerdere speelgoedblogs al […]

  3 april 2019 at 12:47
 • Leave a Reply