Follow:
Het leven met baby, Stijl

#4 Het kamertje van Fiep

Even wat anders: een blog over de kamer van Fiep! Stiekem kijk ik zo mega graag bij iedereen naar binnen. Ik ben een echte gluurder als ik op straat wandel. Zo jammer als mensen de gordijnen dicht hebben of van die leuke glas-in-lood-ramen hebben (haha, wij dus).

Ik ben dus heel blij dat er blogs bestaan met interieurinkijkjes. Bij deze ook die van Fieps kamer.

We beginnen met de deur. Spannend.

Op de deur hangt haar naam in gehaakte letters van ijzerdraad. Deze worden gemaakt door FroeKus; een bedrijfje dat veel doet met hergebruik! Mega verantwoord dus. Fiep heeft een raampje bovenin haar deur en ze is gewend aan licht in haar kamer.

 

 

 

 

 

 

Het is geen grote kamer. We hebben de muur die je direct ziet als je binnenkomt groen geverfd. Het is de kleur ‘Tijm’ van de GAMMA. Ernaast hangt een schilderij van Derko Laan, want wie wil er nou niet onder het werk van je papa slapen 🙂

Het ledikantje is van de IKEA. De Sniglar om precies te zijn. Naast het feit dat het de goedkoopste van de hele winkel is (een baby is al duur genoeg) vond ik hem ook gewoon het mooiste. De rustige houten spijltjes, helemaal mijn ding. Met een mooi wollen dekentje van Froekus. Fiep slaapt ook nog in een slaapzak dus soms vouw ik de deken dubbel en soms niet. Het ligt een beetje aan de temperatuur buiten.

Naast het ledikantje, maar soms staat ‘ie ook ergens anders, hebben we een poef staan. Ik vind het fijn om even te kunnen zitten als ik nog snel moet voeden of even naast haar bedje moet wachten. Daarnaast is het ook gewoon een prachtig ding en staat het leuk bij de deken van wol, de kussens in de hoek en de groene muur. Combineren is alles!

De plant staat op een krukje van de kringloop. Het is altijd mijn sport geweest om oud en nieuw te combineren.

De grote knuffel op de stapel kussen is van Done by Deer. Daar zit nog wel een grappig verhaal achter trouwens. Toen Derko en ik trouwden kregen we een kadokaart van een designwinkel. Nu hebben wij eigenlijk niet zoveel met designer items. Na een jaar kwamen we erachter dat we die kaart nog steeds niet hadden gebruikt, dus we gingen op de webshop kijken wat we allemaal konden kopen voor 40 euro. Een prima bedrag leek me, maar dat viel flink tegen. We konden kiezen uit een kaarsenstandaard, twee placemats of.. kinderspullen! Normaal zou ik het er niet voor over hebben, dat bedrag voor een knuffel. Maarja.. Toch wel heel erg geinig. Overigens gingen we voor Raffi, de roze grote giraffe (wat is het precies?), zonder te weten dat we een meisje kregen. Nu ben ik wel echt fan van het beest. En hij staat zo leuk!

De commode is een tweedehandsje via marktplaats. Ook een leuk verhaal trouwens. Derko en een vriend hebben twee keer een commode naar boven moeten tillen. Iets met ‘het is toch niet helemaal wat ik bedoelde’ en ‘ik kan er niet aan wennen, ik wil toch echt een andere’.. Woooops! Dit is hem dus na flink onderhandelen geworden. Mijn vader heeft er nog wat aan moeten sleutelen. Ik heb hem helemaal schoon gemaakt. Overal zaten spinnenwebjes en andere rotzooi. Daarna behandelt met houtwormspul en twee keer geverfd (plus vernissen). Maar het is een pareltje. Beetje jammer dat we hem nooit hebben gebruikt. Op de kraamverzorgster in de kraamweek na.

 

 

 

 

 

 

Op het plankje staat een fotolijstje met een plaatje uit de kringloop. Gekregen van de opa en oma van Fiep toen ik zwanger was. Zo’n schattig vintage plaatje! Daarnaast staan drie cactussen. Twee groen en één goud. Het gouden exemplaartje kreeg ik eens voor mijn verjaardag, dus geen idee waar die van is. De lampjes boven het aankleedkussen (super leuk, super onhandig als je een grijpgrage baby hebt, dus eigenlijk elke baby) werken op batterijen en zijn van de Sostrene Grene. Het zakje met de stipjes is van de IKEA, echt een tof mandje. Stiekem staat hij vaker beneden dan boven, want we verschonen Fiep dus altijd beneden of op ons bed.

 

 

 

 

 

 

– Nog een tip! De spulletjes van Little Shop Around the Corner! Hier hebben we de hevea bijtring, de barnsteenketting, tandenolie van Punkin Butt en haar tandpasta zonder troep gekocht. –

We hebben achter de witte gordijnen nog verduisteringsrolgordijnen zitten. Best handig nu het langer licht blijft en je graag wilt dat je baby snapt dat het bedtijd is. Maar.. Echt mega lelijk. Dus die heb ik niet op de foto gezet. Joe;) Overdag gaan deze niet naar beneden, ze slaapt ook best met licht in haar kamer.

Dan nu.. haar kledingkast. Ik geef meteen toe, haar kleren zijn leuk, haar kast is vooral praktisch. Mijn vader heeft tussen de leidingen en buizen wat planken op maat gemaakt en een hanggedeelte gecreëerd. Heel erg fijn. De manden in de kast zijn van IKEA, daar zitten voornamelijk kleertjes in die nu nog te groot zijn.

Gebreid mutsje (Froekus), romper (Zara mini), tasje met badpak (Sproet en sprout)

Overdag slaapt Fiep op haar eigen kamer. Sinds een week of twee moet ze heel hard huilen als ze naar bed gaat. Vaak helpt het wel om haar nog even te voeden, maar het gaat niet helemaal van harte meer. Wat dat precies is? Geen idee. Schiet mij maar lek. Misschien vindt ze ons bed gewoon lekkerder liggen! ‘s Nachts slaapt ze tegenwoordig tussen ons in. Zij slaapt beter, wij slapen beter. Ik hoef er ‘s nachts niet meer uit, ik ga even rechtop zitten en voed haar. Het heen en weer geloop tussen kamers begin ik niet meer aan. Alhoewel, eigenlijk deed Derko dat als het moest, de held. Maar zolang zij nog vaak wakker wordt ‘s nachts kan ze prima bij ons in bed slapen. Eerder sliep ze in de wieg naast mij, maar daar is ze te groot voor geworden.

 

De gehaakte knuffel in Fieps bedje is er eentje handgemaakt door haar tante Lotte. Hoe gaaf. De kleuren zijn afgestemd op haar kamer. De roze laarsjes, die voor de foto even op de kussens mochten, zijn van de HEMA. Daar dan toch een van de weinige knalroze spulletjes in Fieps kast.

Bij deze het inkijkje op onze eerste verdieping. Graag gedaan! Wat vind je ervan?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Marleen in t Groen

  Heel mooi! Prachtige stijl heb je!

  1 mei 2018 at 22:26
  • Reply mamalotje

   Oh wauw, thanks!

   1 mei 2018 at 22:29
 • Reply Esmee

  Heerlijk kamertje! Wij hebben hetzelfde bedje om precies dezelfde reden, haha! Vind ‘m nog steeds zo mooi. En dat hij de goedkoopste bleek was een fijne bijkomstigheid ✨

  2 mei 2018 at 21:18
  • Reply mamalotje

   Top bedje is ‘t!

   2 mei 2018 at 21:21
 • Reply M A M A L O T J E - #23 Fiep’s kamer in de Ouders van Nu

  […] daar constant aan het rommelen dus er verandert heel wat heen en weer. Ik schreef al eerder over Fieps kamer in deze blog. Alles wat hier niet in staat zal daar zeker in staan, inclusief de kleur van de […]

  23 november 2018 at 19:55
 • Reply Rianne

  Prachtig kamertje! Waar heb je die mooie lamp vandaan?

  21 januari 2019 at 10:37
  • Reply Mamalotje

   ikea!

   23 januari 2019 at 12:57
 • Reply Nelleke

  Hoi, ik ben na het lezen van je blog over babyspullen je hele blog aan het doorlezen, leuk!
  Ik heb echt iets aan al die tips. Superleuke kamer van Fiep (al istie volgens mij nu alweer heeeel anders haha). Vooral de kleur van de commode vind ik geweldig, weet je nog welke dat was?

  23 maart 2021 at 08:25
  • Reply Mamalotje

   Staat denk ik wel in de blog over haar kamer (een oude.. ff zoeken!)

   25 augustus 2021 at 10:38

  Leave a Reply